O σοσιαλιστής Μπλερ και οι συνεργασίες του με δικτάτορες και δολοφόνους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οταν, το 2007, η πολιτική του καριέρα έβαινε προς το τέλος της, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλέρ, δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα, καθώς, στα επόμενα χρόνια θα κατόρθωνε να βγάλει εκατομμύρια κεφαλαιοποιώντας τις υψηλές γνωριμίες που είχε κάνει όταν ήταν στο πολιτικό προσκήνιο.
Μέσω της Tony Blair Associates (TBA) ο πρώην πρωθυπουργός δίνει συμβουλές σε όποιον είναι διατεθειμένος να

 
πληρώσει τα εκατομμύρια της αμοιβής του και, όπως αποκαλύπτεται, ο Τόνι δεν κάνει ιδιαίτερες διακρίσεις.
Οι Βρετανοί, που δεν τον έχουν πλέον σε μεγάλη εκτίμηση, έδειχναν πάντα ενοχλημένοι για τις μπίζνες του πρώην ηγέτη τους, αλλά οι σημερινές αποκαλύψεις της Telegraph σίγουρα θα τους εξοργίσουν ακόμη περισσότερο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπλερ δίνει συμβουλές ακόμη και στον δικτάτορα του Καζακστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ. Η χώρα αυτή, άλλωστε, γνωρίζει μια σημαντική πρόοδο εξαιτίας του υπέρογκου πλούτου της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Μάλιστα, η Telegraph έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μιας επιστολή του πρώην πρωθυπουργού με την οποία συμβουλεύει τον Ναζραμπάγιεφ πως να υπερασπιστεί την δολοφονία 14 άοπλων πολιτών κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών κατά του καθεστώτος τους.
«Οσο τραγικοί και αν είναι, οι θάνατοι αυτοί δεν θα πρέπει να επισκιάσουν την τεράστια πρόοδο» αναφέρει με χαρακτηριστικό κυνισμό ο Μπλερ στην επιστολή του και στη συνέχεια του υπαγορεύει όσα θα πρέπει να πει για το θέμα σε μια ομιλία που θα έκανε στο Κέιμπριτζ.
«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, αυτή είναι μία πρόταση για μία παράγραφο που θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην ομιλία του Κέιμπριτζ. Νομίζω ότι είναι καλύτερο να αναφερθείτε ευθέως στο ζήτημα του Ζαναοζέν (εκεί όπου σκοτώθηκαν οι διαδηλωτές). Το ζήτημα είναι ότι έχετε κάνει αλλαγές μετά από αυτό. Αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτά τα γεγονότα, όσο τραγικά και εάν είναι, δεν θα πρέπει να επισκιάζουν την τεράστια πρόοδο που έχει κάνει το Καζακστάν. Το να αντιμετωπίσετε το γεγονός με τον τρόπο που προτείνω, είναι η καλύτερη δίοδος με τα δυτικά ΜΜΕ. Και μπορεί επίσης να αποτελέσει μία δήλωση που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον, κατά την υπεράσπιση του Καζακστάν», αναφέρεται στην επιστολή η οποία κλείνει με την χειρόγραφη υπογραφή του Τόνι Μπλερ και την τυπική φράση «Με τις Με τις καλύτερες ευχές μου. Ανυπομονώ να σαν δω στο Λονδίνο! Πάντα δικός σας, Τόνι Μπλερ».
Στον φάκελο που παρέλαβε ο δικτάτορας του Καζακστάν βρισκόταν και αυτό το κείμενο των 500 λέξεων, το οποίο ο Ναζαρμπάγιεφ πρόσθεσε στην ομιλία του και τον παρουσίαζε ως έναν οραματικό ηγέτη που έχει βελτιώσει το επίπεδο ζωής στην πατρίδα του.
«Αγαπώ τη χώρα μου. Έχω δουλέψει σκληρά για να τη βοηθήσω να ξεπεράσει την πικρή κληρονομιά της πρόσφατης ιστορίας της. Ήμουν στο τιμόνι όταν έγινε δραματική πρόοδος στο επίπεδο ζωής, στον πλούτο και στην ευημερία του λαού της» είπε ο επί 23 συναπτά έτη πρόεδρος του Καζακστάν.
Οι οργανώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτηρίζουν ντροπιαστική τη συμπεριφορά του Μπλερ, ενώ η Telegraph αποκαλύπτει ότι η εταιρεία του πρώην πρωθυπουργού, μόνο από το Καζακστάν βγάζει 8,7 εκατομμύρια τον χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ