Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΕΧΕΙ … ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20141009021637

Του Μιχάλη Τζανάκη
Όλοι αγαπούσαμε τον παππού που «έφυγε» πριν έξι (6) χρόνια, έχοντας την φαεινή ιδέα να μας αφήσει ένα μικρό διαμέρισμα, το οποίο είχε αγοράσει όταν πήρε το «εφάπαξ» του- ναι, τότε το κράτος έδινε και τέτοιο, από τις εισφορές που πλήρωνε δεκαετίες ο παππούς-δάσκαλος και ο κάθε «παππούς».
Τίποτα το παράξενο μέχρι εδώ θα πείτε. Πληρώσαμε το φόρο, άλλαξαν τα Ε9 και τα λοιπά φορολογικά πέρασαν κανονικά στους «άτυχους», όπως αποδείχτηκε, κληρονόμους. Ενώ, λοιπόν «ήρθανε χρόνοι δύσκολοι, και μήνες οργισμένοι», δεν ξεχάσαμε τον παππού, αφού εκτός των άλλων αρετών που είχε, διακρινόταν και για το χιούμορ του!!!
Έτσι φτάσαμε στο «εθνοσωτήριον» 2014, και ο παππούς μας σκάρωσε τη μεγαλύτερη φάρσα που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε. Ωσάν «Λάζαρος» επανεμφανίστηκε με τη μορφή «ειδοποίησης» και κλήσης να πληρώσει ΕΝΦΙΑ(!!!) και μάλιστα αρκετά φουσκωμένο!!! Τα στοιχεία του ξεκάθαρα, ερευνήσαμε την ταυτοπροσωπία της αιτούμενης οφειλής και αρχίζει πλέον η μεγάλη πλάκα.
Να σημειωθεί βέβαια πως το συγκεκριμένο ακίνητο είχε μεταβιβαστεί κανονικά, είχε περαστεί κτηματολόγιο, υπάρχουν οι τίτλοι, οι αποδείξεις των πληρωμένων φόρων που το αφορούν, συμπεριλαμβανομένου και του φετινού ΕΜΦΙΑ. Να έπαιρνε τουλάχιστον ο παππούς την σύνταξή του αυτά τα χρόνια, άντε να πληρώναμε κι έναν ΕΜΦΙΑ σαν μπόνους, αλλά να αναληφθεί εις τους ουρανούς συνταξιοδοτικώς και ν’ αναστηθεί φορολογικώς, τέτοια δεν έκανε ούτε ο Ιησούς ο Ναζωραίος. Θα μου πείτε ο Υιός της Παρθένου έκανε περισσότερα θαύματα ή οι Στουρναροχαρδούβελοι;
Μετά την πρώτη συγκίνηση που μας κυρίευσε λόγω, έστω και φορολογικής, επανασύνδεσης μας με τον αξιαγάπητο παππού, υποτιμήσαμε το συμβάν και το θεωρήσαμε ως απλή δυσλειτουργία του ελεγκτικού μηχανισμού που τα παίρνει απ’ τους ζωντανούς και κρίνει καλό να τα πάρει κι απ’ τους αποθανόντες του 2009!!!
Αλλά με τους ανισόρροπους αυτούς τύπους δεν μπορείς να θεωρείς τίποτα ως ευτράπελο. Αν και προσκομίσαμε τους τίτλους ιδιοκτησίας και τις αποδείξεις πληρωμής του «έκτακτου»-χαχαχα-φόρου που λέγεται ΕΝΦΙΑ, πρώην ΕΕΤΗΔΕ, πρώην ασφάλιστρο κινδύνου (Βενιζέλεια αρλούμπα αυτή), το κράτος λειτουργεί και δεν αστειεύεται. Θέλει κάτι βεβαιώσεις από πρωτοδικεία, ειρηνοδικεία και λοιπά «ευαγή» ιδρύματα, αφού σου λέει αυτοί είναι όλοι άνεργοι να κάνουν και λίγη γυμναστική να ξεμουδιάσουν. Το παραδείσιο Ε9 του παππού πρέπει να διορθωθεί, διότι οι Αρχάγγελοι λογιστές του ΔΝΤ και της Μέρκελ θέλουν σωστές διατυπώσεις.
Για όσους νομίζουν ότι γράφω κάποιο χρονογράφημα-ευθυμογράφημα, σφάλλουν. Αναφέρομαι σε προσωπική υπόθεση που απλά επιβεβαιώνει την πεποίθησή μου, ότι δηλαδή η χώρα αυτή βρίσκεται σε χέρια ηλιθίων. Τόσο απλά…
Υγ. Για όποιον έχει την οποιαδήποτε απορία τα στοιχεία είναι στη διάθεση του. Όσο για τον παππού, μάλλον «έφυγε» στην ώρα του, γιατί σίγουρα θα έχανε το σπάνιο και πνευματώδες χιούμορ του μ’ αυτούς τους «τιγκιτάγκες» που έχουμε μπλέξει!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ