«Η Βουλγαρία οπλίζει τους τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ;»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ωοθλΤέσσερα αεροσκάφη γεμάτα με όπλα έφυγαν από τη Σόφια προς τη Σαουδική Αραβία. Δύο ακόμη θα αναχωρήσουν από ώρα σε ώρα, ανέφερε το βουλγαρικό Φρογκ Νιουζ, επικαλούμενο πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

«Αυτό είναι αλήθεια, συνέβη και κατά τη διάρκεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης, συνεχίζεται και σήμερα. Μάλλον, υπάρχουν περισσότερες πτήσεις», είπε ο επικεφαλής της εταιρείας των μέσων μαζικής ενημέρωσης «Speedex» προς τον δημοσιογράφο Κρασιμίρ Σέμκοβ.

Σύμφωνα με την πηγή ένα αεροσκάφος «Jumbo» προσγειώθηκε το βράδυ στη Σόφια. Μετά από λίγες ώρες, φορτωμένο με όπλα και πυρομαχικά, απογειώθηκε με προορισμό το αεροδρόμιο Ταμπούκ.

Προβάλλεται ο ισχυρισμός- συνεχίζει το δημοσίευμα- ότι πρόκειται για συμφωνία πώλησης όπλων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Βουλγαρίας και έγινε με σύμφωνη γνώμη της αμερικανικής πλευράς.

Διαμεσολαβητικό ρόλο έχει διαδραματίσει ένας Ιρακινός, προσκείμενος στον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νικολάι Μλαντένοφ. Επίσης στη συμφωνία βοήθησε ένας Παλαιστίνιος από το Λίβανο με αρχικά Ι και ΟΥ.

Στην πράξη αποστάλθηκαν κυρίως αμερικανικά όπλα και βόμβες τελευταίας γενιάς.

Διεθνείς εμπειρογνώμονες υπενθυμίζουν ότι η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ είναι σημαντικοί υποστηρικτές της συριακής αντιπολίτευσης, που αποτελείται από διάφορες τρομοκρατικές πυρήνες της Αλ Κάιντα και άλλων εξτρεμιστικών ισλαμικών οργανώσεων.

Έτσι δεν αποκλείεται τα βουλγαρικά όπλα να βρεθούν κάποια μέρα στα χέρια των τρομοκρατών, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ