ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΟΥΣ . 300 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ.

wpid 20141208073149

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.
Με μία επετειακή ημερίδα-αφιέρωμα, στα 300 χρόνια από την γέννηση του Κοσμά του Αιτωλού , του Πατροκοσμά , του Αγίου των Σαρακατσαναίων, θα τιμηθεί ο μεγάλος διδάχος του Γένους, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, την Παρασκευή στις 12 Δεκεμβρίου 2014 στις 20:00μ.μ στο κινηματοθέατρο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Εθνικής Αμύνης 1) στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης θα είναι η Επιτροπή Νεολαίας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Tην εκδήλωση θα χαιρετίσουν, ο κ. Γεώργιος Ν. Μουτσιάνας πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, ο κ. Ορφανός Γεώργιος Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, ο κ. Γεώργιος Δ. Καρατάσιος περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η κ. Ειρήνη Καρατάσιου, Επικεφαλής της Επιτροπής Νεολαίας της Π.Ο.Σ.Σ και ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος.
Την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης , της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αντιπεριφέρειας Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάζουν η κ. Κυργιάννη Βασιλική και ο κ. Μπούρας Γεώργιος οι οποίοι είναι μέλη της Επιτροπής Νεολαίας Π.Ο.Σ.Σ.
Κύριος ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο πατέρας Βασίλειος Καλλιακμάνης, καθηγητής του τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. που θα αναφερθεί στον «Κοινωνικό Χαρακτήρα της Διδαχής του Πατροκοσμά». Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον κ. Δημήτριο Νατσιό, δάσκαλο-θεολόγο, με θέμα «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός : Ο χτίστης της Ρωμιοσύνης» καθώς και από την κ. Παναγιώτα Μπάτσιου –Άντσου, φιλόλογο – θεολόγο με θέμα «Ο Σταυρός στην Ζωή και Παράδοση των Σαρακατσαναίων, μνήμη από τον Διδάχο Πατροκοσμά τον Άγιο»
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν τραγούδια από την χορωδία του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Θεσσαλονίκης «Η Ένωση».
Χορηγός Επικοινωνίας θα είναι το Διαδικτυακό Ραδιόφωνο «Ηχώ των Σαρακατσαναίων»
Για περισσότερες πληροφορίες : www.e-sarakatsanos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ