Ρωσία : Μην μας λέτε ηττημένους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ρωσιαΟ αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Arkady Dvorkovich επιμένει ότι η χώρα του θα βρει το βηματισμό της και θα βρει νικήτρια, παρά την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου που έχει σπείρει τον όλεθρο στην οικονομία της χώρας.


Η Ρωσία, η οποία εξαρτάται από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου για την πλειοψηφία των κρατικών εσόδων και εσόδων από τις εξαγωγές, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τρομερή κατάσταση. Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κάτω από $ 50 ανά βαρέλι, έστειλαν τον πληθωρισμό στα ύψη πάνω από το 10 % και προκάλεσε αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλη τη χώρα.

Αλλά ο Dvorkovich ήταν αισιόδοξος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ , γυρίζοντας την πλάτη στους οικονομολόγος του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας που είπαν ότι η Ρωσία ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος από τη βουτιά των τιμών του πετρελαίου.

«Δεν είμαστε ηττημένοι . Μην μας λέτε ηττημένους», δήλωσε ο Dvorkovich κατά τη διάρκεια μιας συζήτηση σε πάνελ.

Ο Dvorkovich δήλωσε ότι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου θα αναγκάσουν τη Ρωσία να είναι πιο έξυπνη για τις μελλοντικές ενεργειακές επενδύσεις της .

Η χώρα θα διαφοροποιηθεί, είπε, αναζητώντας νέους πελάτες στην Ασία, καθώς η Ευρώπη θα προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από τις φυσικές προμήθειες φυσικού αερίου της Ρωσίας.

Η βουτιά του ρουβλίου σχεδόν 50 % από τον Ιούλιο θα κάνουν τις ρωσικές εξαγωγές πιο ανταγωνιστικές, είπε ο Dvorkovich.

Η Ρωσία χρειάζεται περισσότερη βεβαιότητα σχετικά με τις τιμές του πετρελαίου να προγραμματιστούν για το μέλλον της. Σταθερά χαμηλές τιμές του πετρελαίου είναι λιγότερο προβληματικές από τις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου, είπε .

«Ίσως είμαστε όλοι καλύτερα με τις τιμές στα $ 60 ή $ 70 ( ανά βαρέλι )», είπε.

Η Νιγηρία, Η Βενεζουέλα και το Ιράν αναμένεται επίσης να υποφέρουν από μια παρατεταμένη πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Απόδοση: Λούρου Σταυρούλα

gorganews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ