7/05/2021

Η υποδειγματική κίνηση απο τον (αχώνευτο) Βαρουφάκη, μπλοκάρει όλη την μεθοδευση ξεπλύματος του απεχθούς χρέους!

wpid 20150130123225Μπορεί να είναι αχώνευτος, αλλά η κίνηση του να απεμπολήσει την “σωτήρια” δόση των 7 δις, είναι ότι πιο αποτελεσματικό έχει κάνει αξιωματούχος της οικονομίας τα χρόνια του μνημονίου. Τι σημαίνει με απλά λόγια;
Το μνημόνιο ηταν η άθλια μεθόδευση μετατροπής ενος απεχθούς και επονείδιστου χρέους σε “νόμιμο”, μετακυλίοντας το μεταξύ άλλων και στους λαούς της Ευρώπης.
Όπως έχουμε αποκαλύψει, τα ηνία του ΥΠΟΙΚ απο το 2009 και έπειτα, κρατούσαν οι στενοί συνεργατες του Σημίτη που γνώριζαν πολύ καλά τον “μαύρο” δανεισμό και το σκανδαλο των Swaps. Πλήρωναν λοιπον κανονικότατα τις δόσεις των Swaps στο ημίφως, με δάνεια απο τις αγορές. Διαβάστε:
Τι σημαίνει απεχθές και επονείδιστο χρέος. Με ντοκουμέντα.
Με την μεθοδευση του μνημονίου, τα δεκάδες δις οφειλών που είχαν στα χερια τους τραπεζικά ιδρύματα, αποπληρώθηκαν με το δάνειο – μαμούθ Βρετανικού δικαίου, που μεταξύ άλλων, επιβαρύνει και τους λαούς της Ευρώπης. Το προγενέστερο χρεος όμως, θα μπορούσε κάλλιστα να διαγραφεί ή να καταστεί διαχειρίσιμο ακομα και με μονομερείς ενεργειες της Ελλάδας, απεναντι σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, οχι σε λαούς. Ακριβως με τον ίδιο τροπο που εγινε το PSI, στην πλάτη των τίμιων ομολογιούχων και των ΝΠΔΔ.
Εν κατακλείδι, ο Βαρουφάκης τι λέει; “Εγώ δεν θα δεχθώ να ξεπλύνω το χρεος που προέκυψε με την παράνομη ανταλλαγή ομολογων απο την ΕΚΤ, που εξαιρέθηκαν απο το PSI”! Γνωρίζοντας οτι αυτά τα ομολογα θα ακυρωθούν σε ενδεχόμενη νομική αντιπαράθεση, ενώ το νέο δάνειο συνιστά παραδοχή της νομιμότητας αυτής της εγκληματικής ενέργειας. Της προνομιακής μεταχείρισης ομολογιούχων δηλαδή.
Μπράβο Γιάνης.
ΥΓ. Πότε θα ζητήσεις να ανοίξουν οι Ελβετικοί λογαριασμοί του φίλου σου; (Για να μην ξεχνιόμαστε…)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ