Μια μόλις ημέρα μετά την καταδίκη της Τουρκίας από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ο Ερντογάν βάζει ταφόπλακα στην ελευθερία του τύπου

674c3736 7837 4f23 90a6 127b088e9e8cΜε μία αιφνιδιαστική κίνηση, ο πανίσχυρος όμιλος Dogan ο οποίος ήλεγχε μέχρι σήμερα περίπου το 50% των τουρκικών ΜΜΕ τόσο έντυπων όσο και ψηφιακών, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, πούλησε το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων… στον γνωστό επιχειρηματία-κατασκευαστή και απόλυτα ελεγχόμενο από τον Ταγίπ Ερντογάν Ντεμίρ Ορέν.

Ο Ντεμίρ Ορέν ανήκει στην κατηγορία των εμπίστων-υποτακτικών του προέδρου της Τουρκίας και προς επίρρωση των ανωτέρω αναφέρεται το εξής περιστατικό: Πριν από αρκετό καιρό ο Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον Ορέν για ένα δημοσίευμα σε δικό του μέσο ενημέρωσης το οποίο τον πρόσβαλε. Σε έντονο ύφος ο Ερντογάν του ζήτησε τον λόγο και ο Ντεμίρ Ορέν ξέσπασε σε κλάματα και απολογήθηκε στον ισχυρό άνδρα της Τουρκίας.
Αυτός ο κατασκευαστής διαθέτει πλέον την απόλυτη εκδοτική και δημοσιογραφική ισχύ στην Τουρκία με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελευθερία του Τύπου και την απρόσκοπτη κυκλοφορία των πληροφοριών. Δεν μιλάμε πια για βαθύ κράτος αλλά για τον απόλυτο έλεγχο της ειδησεογραφικής παραγωγής στην γειτονική χώρα.
Κι όλα αυτά μια μόλις ημέρα μετά την καταδίκη της Τουρκίας, μεταξύ άλλων και για καταστολή της ελευθερίας του τύπου, από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Πηγή: fonaklas.blogspot.gr
 
infiltr8or

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ