ΒΙΝΤΕΟ-Η Τουρκία κατήγγειλε την ΕΕ για φιλελληνισμό-Γονάτισε απέναντι στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο Σουλτάνος! ΜΟΝΟ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

29541979_1838111756220219_224058543375853994_nΟ μόνος Ευρωπαίος σύμμαχος του Ερντογαν που έχει απομείνει στην υφήλιο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που δεν έχουν βγάλει ούτε μια ανακοίνωση καταδίκης του Ερντογαν! Ακόμη και για τους Ελληνες ομήρους στρατιωτικούς, ο Μητσοτάκης αρκέστηκε σε μια χλιαρή ευχή, μόνο στην ΕΡΤ να απελευθερωθούν σύντομα!
https://www.youtube.com/watch?v=-xIEdsojSv4
Η Τουρκία απέρριψε τις «απαράδεκτες», όπως τις χαρακτήρισε, επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία καταδίκασε κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής τις «επίμονες παράνομες ενέργειες» της Τουρκίας στη Μεσόγειο, οι οποίες συνδέονται με διενέξεις με την Ελλάδα και την Κύπρο. «Το ανακοινωθέν της ΕΕ περιέχει απαράδεκτες εκφράσεις για τη χώρα μας, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι.
 
«Η ΕΕ υποστηρίζει αυτές τις δυο χώρες μόνο και μόνο επειδή είναι μέλη της, χωρίς να εξετάζει αν έχουν δίκιο ή όχι. Εδώ κατανοούμε το εξής: Η ΕΕ έχει χάσει την αμεροληψία της στο Κυπριακό. Αυτό το είδαμε και το 2004 και ξαναβλέπουμε το ίδιο έργο. Όσο συνεχίζεται αυτή η στάση δεν δύναται να γίνει αποδεκτή η ΕΕ ως τρίτη πλευρά στο Κυπριακό. Οι χώρες της ΕΕ στηρίζουν την κυπριακή κυβέρνηση που κινείται αντίθετα στο διεθνές δίκαιο, άνευ όρων και χωρίς διερεύνηση” , δήλωσε χαρακτηριστικά.

Remaining Time-0:17
Fullscreen
Mute

Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες αξιωματικούς ο Τούρκος εκπρόσωπος δήλωσε ότι η νομική διαδικασία συνεχίζεται και η Άγκυρα αναμένει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «να αποφεύγει παρεμβάσεις».
Ο Χαμί Ακσόι χαρακτήρισε πάντως ιδιαίτερα σημαντική τη Σύνοδο της Βάρνας, σε τρεις ημέρες, τονίζοντας ότι  η Τουρκία αναμένει «να ενεργοποιηθούν οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Υπενθύμισε ωστόσο ότι στη Βάρνα οι Ευρωπαίοι θέλουν να συζητήσουν επίσης το προσφυγικό, όπου η Ε.Ε. θα πρέπει να καταβάλει στην Τουρκία 3 δισ. ευρώ για το 2018 και το 2019, για τη στήριξη των Σύρων προσφύγων στη χώρα.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1 /Ανταπόκριση:Αριάνα Φερεντίνου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ