Ένας στους δέκα ανθρώπους έχει ίχνη κοκαΐνης και ηρωίνης στα ακροδάχτυλα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

fingers syskevi anihnefsis
Μια νέα μελέτη που αναλύει τα δακτυλικά αποτυπώματα των απλών ανθρώπων και των τοξικομανών έφτασε σε συγκλονιστικά αποτελέσματα. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να προστατεύσουν αθώους ανθρώπους από το να αντιμετωπίσουν αδικαιολόγητους ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών στο μέλλον.

Βρετανοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ίχνη κοκαΐνης και ηρωίνης βρίσκονται στα δάκτυλα κάθε δέκατου ατόμου στις ανεπτυγμένες χώρες, παρόλο που οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν κάνει ποτέ χρήση αυτών των ναρκωτικών, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Clinical Chemistry.
Η ταχεία εξάπλωση των ναρκωτικών στις ανεπτυγμένες χώρες τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τους επιστήμονες να αναζητούν νέους τρόπους για να εντοπίζουν γρήγορα τα ίχνη τους στον άνθρωπο και στις επιφάνειες των διαφόρων ειδών οικιακής χρήσης.
Πριν από ένα χρόνο, Βρετανοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο που τους επιτρέπει να βρίσκουν ίχνη ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης, καθώς και της ηρωίνης και άλλων οπιούχων, στα δακτυλικά αποτυπώματα των ανθρώπων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Αλλά όπως αποδεικνύεται, μερικές φορές αυτές οι δοκιμές μπορούν να οδηγήσουν σε ψευδή αποτελέσματα.
Η Dr. Melanie Bailey και η ερευνητική της ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο, δοκιμάζουν αυτή την ιδέα σε 65 εθελοντές, μερικοί από τους οποίους ήταν χρήστες, ενώ άλλοι δεν τα είχαν δοκιμάσει ποτέ.
Το αποτέλεσμα των δοκιμών ήταν έκπληξη για τους ερευνητές.
Έδειξαν ότι περίπου το 13% των δακτυλικών αποτυπωμάτων από εθελοντές, που δεν ήταν χρήστες, περιείχαν ίχνη κοκαΐνης και το 1% εξ αυτών είχαν ίχνη ηρωίνης ή παραγώγων της.
Με τα νέα ευρήματά τους, οι επιστήμονες ελπίζουν να προστατεύσουν αθώους ανθρώπους από ψευδή αποτελέσματα σε εξετάσεις ναρκωτικών στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ