Ο χάρτης του Facebook – Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

facebook glasses
Πόσοι πραγματικά είναι οι χρήστες του Facebook σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και τι προκύπτει μετά και το πρόσφατο σκάνδαλο αναφορικά με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων; Σύμφωνα με τον χάρτη που δημιούργησε ο Έλληνας γραφίστας JoDi -o οποίος πρόσφατα είδε τη σελίδα του στο Facebook να κατεβαίνει, επειδή οι αναρτήσεις του για τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρήθηκαν προσβλητικές- και με βάση τα στοιχεία του Internet World Stats, παρουσιάζεται αναλυτικά η διείσδυση του facebook στους υπάρχοντες χρήστες ιντερνετ στην Ευρώπη.

keimeno hartis facebook
Βάσει των στοιχείων που αποτυπώνονται στον χάρτη, αλλά και στον πίνακα, “πρωταθλητές” εμφανίζονται οι Κύπριοι οι οποίοι σε ποσοστό 88,8% διαθέτουν λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο.
Η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται από άλλες δύο χώρες της Νότιας Ευρώπης, τη Βουλγαρία (78,3%) και την Πορτογαλία (78,1%), ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση με ποσοστό 66,4%.
Ειδικότερα, οι κάτοχοι λογαριασμών facebook στη χώρα μας υπολογίζονται σε 5 εκατομμύρια, όταν ο συνολικός αριθμός των χρηστών ίντερνετ στην Ελλάδα είναι 7.525.926 (στοιχεία Ιούνιος 2017).
keimeno hartis facebook1
Στη χαμηλότερη θέση -και πέρα από το Βατικανό του 4,2% – εμφανίζεται η Ρωσία και αρκετές γειτονικές της χώρες. Συγκεκριμένα, οι χρήστες ίντερνετ που διαθέτουν λογαριασμό Facebook στη Ρωσία είναι μόλις 11%, στη Λευκορωσία 12,5%, στην Μολδαβία 23,6% και στην Ουκρανία 24%.
Βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει εξήγηση για τη χαμηλή διείσδυση του Facebook, καθώς οι χώρες αυτές έχουν το δικό τους αντίστοιχο κοινωνικό δίκτυο, ονομάζεται “vk” και σήμερα διαθέτει 477 εκατ. χρήστες κυρίως στις ρωσόφωνες χώρες.
[lifo.gr]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ