Πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης και πάλι! 11 μέσα σε έναν χρόνο, κάποιοι κερδίζουν στα αποκαΐδια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

11 πυρκαγιές σε εργοστάσια ανακύκλωσης τον τελευταίο χρόνο και ουδείς παρεμβαίνει! Στην μεταμόρφωση έπρεπε να είχε εκκενωθεί η περιοχή από κατοίκους, λέει η Αντικαρκινική Εταιρεία!

Εισέπραξαν επιδοτήσεις και και αντί να προστατεύουν την Φύση και την δημόσια υγεία είναι πλέον τοξικές βόμβες. Απαιτείται η παρέμβαση του εισαγγελέα.

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε εταιρεία ανακύκλωσης στην Δυτική Θεσσαλονίκη, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Πάλι από άγνωστες αιτίες, πάλι σε εργοστάσιο ανακύκλωσης.

Εδώ πλέον απαιτείται η παρέμβαση του εισαγγελέα. Διότι το newsbreak.gr είχε αποκαλύψει τις απανωτές πυρκαγιές σε εργοστάσια ανακύκλωσης, που πλέον παύουν να αποτελούν συμπτώσεις. Γράφαμε συγκεκριμένα:

«Πραγματική μάστιγα το τελευταίο διάστημα οι φωτιές σε εργοστάσια ανακύκλωσης. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση»

Τι κρύβεται πίσω από τις απανωτές πυρκαγιές σε εργοστάσια ανακύκλωσης;

Τις αποκαλύψεις μας επιβεβαίωσε με τον πλέον ηχηρό τρόπο ο Θοδωρής Καραγιαννίδης στο TVXS.gr, και πλέον βλέπουμε πως έχουμε 11 πυρκαγιές σε εργοστάσια ανακύκλωσης τον τελευταίο χρόνο! Πολλές από αυτές αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αφού η Αντικαρκινική Εταιρεία ισχυρίστηκε πως η τοξικότητα του νέφους στην μεταμόρφωση θα έπρεπε να έχει οδηγήσει σε εκκένωση την περιοχή! Χαρακτηρίζοντας το νέφος που δημιουργήθηκε από την πρόσφατη πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης, ως επικίνδυνο και καρκινογόνο.

8226131B C37D 4AE2 BF54 605C260DFD67
Φωτό @JohnPliotas, Twitter

Αναλυτικά Εκτός της πρόσφατης επικίνδυνης πυρκαγιάς στην Μεταμόρφωση και της σημερινής στην Δυτική Θεσσαλονίκη τον τελευταίο χρόνο είχαμε:

Στις 6 Ιουλίου  2019, στις 4.30 το πρωί, ξέσπασε πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Λασίθι της Κρήτης.
Στις 30 Αυγούστου 2019, τη νύχτα, ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε αποθήκη ανακύκλωσης υλικών στην Πρέβεζα.
Στις 14 Οκτωβρίου 2019, τα ξημερώματα, ξεσπά πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης μετάλλων στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς.
Στις 17  Δεκεμβρίου 2019 ξεσπά φωτιά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών στη ΒΙΠΕ Πατρών.
Στις 14 Ιανουαρίου 2020, στις 4 τα ξημερώματα ξεσπά πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης, στο 128ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών, στην περιοχή Μπολάτι Κορινθίας.
Στις 17 Μαρτίου 2020, στις 2 τα ξημερώματα, ξέσπασε φωτιά από άγνωστη αιτία σε μονάδα ανακύκλωσης που βρίσκεται στο δρόμο Λάρισας-Καρδίτσας.
Στις 8 Απριλίου 2020, το βράδυ, ξεσπά πυρκαγιά σε μονάδα ανακύκλωσης μετάλλων στην οδό Ιωνίας 105 στο Μενίδι, φωτιά που ξεκίνησε από το ημιυπόγεια της διώροφης επιχείρησης.
Στις 11 Μαϊου 2020, το απόγευμα, φωτιά καταστρέφει πλαστικά και ελαστικά αυτοκινήτων σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Αυλίδα του Δήμου Χαλκίδας.
Στις 14 Μαϊου 2020, πυρκαγιά ξεσπά το απόγευμα, σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών και χαρτικών ειδών, στην περιοχή της Νέας Ζωής Ασπροπύργου. Ο Ασπρόπυργος είναι από τις πλέον επιβαρυμένες περιοχές καθώς το 2015 είχε ξεσπάσει η μεγάλη πυρκαγιά που διέσπειρε τοξικό νέφος επί μέρες , όπως επίσης το 2018 και το 2019.
Στις 19 Μαΐου 2020, πυρκαγιά ξεσπά τα ξημερώματα στις 5.30 σε εργοστάσιο ανακύκλωσης που βρίσκεται στη Μάνδρα Αττικής.

Κάποιοι πλουτίζουν πάνω στα αποκαΐδια!

Δεν μπορούμε πλεόν να πιστέψουμε πως ολόκληρος ο ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους δεν βάζει ως πρώτη προτεραιότητα την πυρασφάλεια, ειδικά στα εργοστάσια που ασχολούνται με την ανακύκλωση. Σε εργοστάσια μάλιστα που έχουν λάβει γενναίες  επιδοτήσεις, άρα ο έλεγχος του κράτους έπρεπε να είναι ασφυκτικός σε όλα τα επίπεδα!
Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι οι αρμόδιες αρχές έπεσαν έξω σε τόσες περιπτώσεις, αναφορικά με την πυρασφάλεια εγκαταστάσεων ανακύκλωσης που οι ίδιες είχαν αδειοδοτήσει!

Θεωρούμε λοιπόν ότι πρέπει να ξεκινήσει μία έρευνα από τις αρμόδιες αρχές, για να δούμε τι συμβαίνει με αυτές τις πυρκαγιές, εάν κάποιος ωφελείται από αυτές τις πυρκαγιές, εάν δηλαδή τίθεται Πυρκαγιές σε εργοστάσια ανακύκλωσης, αποκαλύψεις, από την ανακύκλωση, όπως στο εξωτερικό, η εάν μιλάμε για εξωφρενικές συμπτώσεις, που απλά θα πρέπει να μας κάνουν να αναζητήσουμε ευθύνες στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ