Σφαίρες στον προαστιακό: Η επιχείρηση κοινωνικού τρόμου συνεχίζεται.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιχείρηση τρομοκράτησης της κοινωνίας συνεχίζεται σταθερά, περιοδικά και αρμονικά. Η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί και εκλιπαρεί τα ΜΜΕ για συγκρατημένη δημοσιοποίηση. Οι πολίτες κλείνονται στα σπίτια τους τρέμοντας και απορώντας. Ποτέ άλλοτε κατά τη μεταπολίτευση ο λαός δεν ήταν πιο χειραγωγήσιμος σε φασιστικές πρακτικές από ότι σήμερα. Οι έχοντες ιστορική γνώση και συνείδηση, γνωρίζουν ότι τα συμπτώματα αυτά παραπέμπουν αμιγώς στις πρακτικές που ακολούθησαν ο Μουσολίνι και ο Πινοσέτ μεταγενέστερα. Δυστυχώς, σύντομα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την κύρια επίθεση της φασιστικής απειλής, και τότε θα κριθούμε για το κατά πόσο μας πρέπει…

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ Ή ΔΟΥΛΟΙ

Το γεγονός από τον Μάνο Νιφλή και το zougla.gr

 
Τι ψάχνει η αστυνομία. Για τρίτη φορά υποβαθμίζουν  το γεγονός και κλείνουν τα μάτια στους πυροβολισμούς που πέφτουν με χρονική απόσταση λίγων ημερών.
Παρα λίγο να τους σκοτώσουν

Δύο ήταν οι πυροβολισμοί που ακούστηκαν στις 23:37 στο μεσαίο βαγόνι του προαστιακού ο συρμός του οποίου εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Κιάτο. Εκείνη την ώρα ο συρμός βρισκόταν μεταξύ των περιοχών Ρούφ και Ρέντη όταν μια από τους πέντε επιβάτες άκουσε δύο πυροβολισμούς και έτρεξε για να απομακρυνθεί από τα παράθυρα. Μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες διαπίστωσε ότι ένα από τα παράθυρα που βρίσκονταν πολύ κοντά στη θέση όπου καθόταν είχε τρυπήσει από τις σφαίρες. Στο βαγόνι επικράτησε πανικός και όλοι όσοι είδαν τι είχε συμβεί ειδοποίησαν τον οδηγό του συρμού μέσω του οποίου έγινε η συννενόηση με την αστυνομία.
Τι ψάχνουν
Το κρούσμα της χθεσινής νύχτας είναι το τρίτο που προστίθεται στον τραυματισμό του μαθητή από το Περιστέρι που δέχθηκε πυροβολισμό από άγνωστο ο οποίος έως σήμερα δεν έχει εντοπιστεί αλλά και στην επίθεση κατά της κλούβας των ΜΑΤ. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει μετά βεβαιότητος για τη μορφή των επιθέσεων αυτών, αν δηλαδή, κάποια από αυτές, προέρχεται από τρομοκρατική οργάνωση ή πρόκειται για ομάδες που επιδιώκουν οτιδήποτε άλλο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην ΕΛ.ΑΣ , τα  κρούσματα αυτά, δεν προκαλούν έναν απλό προβληματισμό αλλά σημαίνουν συναγερμό για να ελεγχθεί η κατάσταση που φαίνεται ότι έχει αρχίζει να «ξεφεύγει». Για την επίθεση στον προαστιακό, αυτό που οι ίδιοι οι άνθρωποι της αστυνομίας διαρρέουν είναι ότι  δεν έχει επιληφθεί η αντιτρομοκρατική αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται για κάτι οργανωμένοή σοβαρό παρά το γεγονός ότι από τύχη δεν τραυματίστηκαν οι επιβάτες. Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί δεν έχει επιληφθεί η αντιτρομοκρατική καθώς μιλάμε για κρούσματα που η έρευνα θα δείξει αν συνδέονται με κοινούς σκοπούς ή καταστάσεις.
Με την υπόθεση ασχολείται η ασφάλεια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι απίθανο να προκύψουν στοιχεία που θα οδηγήσουν σε άλλο επίπεδο ερευνών. Από την άλλη πλευρά το ενδεχόμενο συγκεκριμένες ομάδες ή μεμονομένα άτομα να λειτουργούν «εμπρειστικά» στο κλίμα των ημέρων είναι ανοιχτό. Αυτός είναι ο λόγος που τις τελευταίες ημέρες ολόκληρο το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή με αυξημένες βάρδιες των ομάδων φρούρησης αλλά και καταστολής.
Ωστόσο από την κατάθεση της γυναίκας που επέβαινε στον συρμό και ήταν η πρώτη που αντιλήφθηκε τους πυροβολισμούς δε φαίνεται να προκύπτει τίποτα σε σχέση με την προέλευση των πυροβολισμών. Την ίδια ώρα ο συρμός που βρίσκεται στου Ρέντη εξετάζεται από τους άνδρες της Ασφάλειας Αττικής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ