Εμπαιγμός της Ορθοδοξίας, αλλοίωση της Πίστης. Να ψωνίσουμε και εμείς πέτρινα βατραχάκια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αλλοίωση και του φετινού Πάσχα 2021 από την κυβέρνηση και τους ειδικούς της είναι γεγονός. Όχι μόνο δεν θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, αλλά θα επιβληθούν και όποιες αλχημείες έχουν σκεφτεί, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία πιθανότητα να αρθεί το αγαπημένο τους μέτρο της εντελώς αχρείαστης και άχρηστης απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Η οποία φυσικά ισχύει για όσους ούτως ή άλλως σέβονται τα μέτρα, τηρούν τις αποστάσεις και λειτουργούν με όρους ατομικής προφύλαξης.
Όποιος θέλει να κάνει «μπάχαλα», τα κάνει είτε υπάρχει καθολική απαγόρευση είτε όχι.

Άλλη μία απόφαση που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Να υπενθυμίσουμε ότι όταν η Μέρκελ τόλμησε να προαναγγείλει κλείσιμο εκκλησιών για το Πάσχα, κινδύνευσε να γκρεμιστεί η κυβέρνηση της! Με αποτέλεσμα η ίδια η πανίσχυρη καγκελάριος, να πάρει άρον άρον πίσω το μετρό ζητώντας μάλιστα και συγνώμη! Που; Στην Γερμανία!

Γραμματείς, φαρισαίοι, Ιούδες σε ένα παιχνίδι εξουσίας και καταστολής, την ώρα που οι εστίες υπερμετάδοσης παραμένουν στο απυρόβλητο. Και αυτό αποδεικνύεται από την συντριπτική αποτυχία της καθολικής απαγόρευσης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία. Τα στοιχεία που παρέθεσε με μεγάλη σαφήνεια ο κορυφαίος υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη, Στέφανος Μάνος, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Γιατί στην Ελλάδα πεθαίνουν 15 φορές περισσότεροι εδώ από ό,τι στην Αγγλία και τη Δανία; Πείτε την αλήθεια»

«Συνεργός» δυστυχώς σε αυτό φαίνεται ότι είναι και η Εκκλησία η οποία συνεδριάζει μέσω της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για να κάνει τις τελικές της προτάσεις, σε κλίμα «συμβιβασμού», όπως άλλωστε προϊδέασε από χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Το σενάριο που πιθανότατα θα επικρατήσει είναι αυτό της περιφοράς του Επιταφίου στα προαύλια των Ναών και Ανάσταση δύο ή ακόμα και τρεις ώρες πριν τα μεσάνυχτα. Γιατί; Γιατί έτσι θέλουν.

Και είναι εντελώς αστεία η δικαιολογία που ακούγεται ότι σε κάποια χωριά γίνεται η αναστάσιμη λειτουργία νωρίτερα λόγω έλλειψης ιερέων. Φυσικά και γίνεται, αλλά είναι διαφορετικό πράγμα το να γίνεται εξ ανάγκης σε κάποιες περιοχές με ελάχιστους κατοίκους και διαφορετικό το να επιβάλλεται χωρίς κανέναν λόγο σε ολόκληρη τη χώρα.

Γιατί δεν φαντάζομαι να θεωρεί κανείς ότι ο λόγος που θα γίνει νωρίτερα η αναστάσιμη λειτουργία είναι ο συνωστισμός. Στις 21:00 δηλαδή θα έχει λιγότερο κόσμο από ότι αν γίνει κανονικά η Ανάσταση; Προφανώς και δεν έχει καμία μα καμία λογική μια τέτοια απόφαση (ίσα-ίσα που όσο πιο νωρίς γίνει η αναστάσιμη λειτουργία, τόσο περισσότεροι θα μαζευτούν σε σπίτια συγγενών και φίλων μετά το τέλος της).

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις, μάλλον το να ταξιδέψει κάποιος τουρίστας χιλιάδες χιλιόμετρα για να έρθει στην Ελλάδα (χωρίς καραντίνα και χωρίς τεστ αν είναι εμβολιασμένος, λες και οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν τον ιό) είναι πιο λογικό από το να πάει ο Έλληνας μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

Ακόμα και τα… θεοποιημένα από την κυβέρνηση self tests, αλλά και τα άλλα τεστ κορωνοϊού, υποβαθμίζονται έτσι και είναι σαν να τα πετάει η κυβέρνηση στον κάλαθο των αχρήστων.

Γιατί, πως γίνεται να επιβάλλεται (και με αυστηρές –στα όρια του αντισυνταγματικού- κυρώσεις μάλιστα) το τεστ για να πάνε οι μαθητές σχολείο, το τεστ για να πάνε οι εργαζόμενοι σε πολλούς κλάδους στις δουλειές τους, αλλά να μην χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για την απελευθέρωση των μετακινήσεων προς την επαρχία;

Επικρίσεις, ευχολόγια και… Ιωαννίδης

Ο… συνωστισμός των επιστημόνων στα τηλεοπτικά παράθυρα έχει δημιουργήσει μια εικόνα αλαλούμ. Μέλη και μη της Επιτροπής βγαίνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε κανάλια και ραδιόφωνα και μιλούν, κρίνουν, επικρίνουν, με απόψεις ενίοτε εκ διαμέτρου αντίθετες.

Για παράδειγμα, η Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών, σήμερα βρέθηκε στη θέση του επικριτή: «Εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά; Οι περισσότεροι από την επιτροπή είναι γιατροί και ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. Δεν νομίζω ότι θα πάρει το ρίσκο καμία επιτροπή να βγάλει τον κόσμο στην επαρχία. Προχτές, βάλαμε σε ράντζα τους non-Covid ασθενείς».

Από την πλευρά της έτσι το βλέπει και δεν αμφισβητεί φυσικά κανείς το τι γίνεται στα νοσοκομεία. Που ήταν αυτή η κριτική όμως ένα χρόνο τώρα για την ανυπαρξία της στήριξης στα νοσοκομεία με υλικό και προσωπικό; Για την μηδενική ενίσχυση των ΜΕΘ;

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης από την πλευρά του αφού σχολίασε πως δεν θα ήθελε να είναι στη θέση των μελών της Επιτροπής, ουσιαστικά δεν πήρε θέση για τις μετακινήσεις: «Επιδημιολογικά είναι καλύτερα η μετακίνηση προς τα χωριά με μέτρα, γιατί το αντίθετο σημαίνει συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σπίτια. Από την άλλη, κερδίζουμε ότι δε θα διασπαρεί ο ιός σε περιοχές που είναι με χαμηλό φορτίο. Αν αποδώσεις την ευθύνη στον άνθρωπο και του πεις να προσέχει, θα προσέξει».

Τηλεοπτική εμφάνιση έκανε και ο καθηγητής Ιωάννης Ιωαννίδης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ των μετακινήσεων ενόψει Πάσχα: «Η φιλοσοφία να κρατήσουμε τον πληθυσμό κλειστό έχει οδηγήσει σε φαινόμενα εκτόνωσης και χαλάρωσης τα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει, αν είχαμε πιο συνεπή στρατηγική. Αυτή τη στιγμή το επιδημικό κύμα στην Ελλάδα είναι στην χειρότερη φάση του. Μπορεί να είμαστε 10, 20 φορές ή περισσότερο σε χειρότερη κατάσταση από πέρυσι. Έχουμε ένα ενεργό επιδημικό κύμα. Με το να εγκλωβίσουμε τον πληθυσμό μέσα σε πυκνά αστικά κέντρα τα οποία είναι πυκνά και ήδη φτάσαμε σε φαινόμενα συνωστισμών και να μη δώσουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ο επιπλέον χώρος, είναι λάθος στρατηγική. Δεν πρέπει να υπάρχει περιορισμός στις μετακινήσεις και είναι αδύνατη η μικροδιαχείριση της κινητικότητας του πληθυσμού».

Ένα σχόλιο είχε και για το αέναο ελληνικό lockdown, κάνοντας λόγο για πλήρη αποτυχία: «Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει το πιο σκληρό lockdown. Πλήρης αποτυχία. Έχουμε 80 θανάτους την ημέρα. Σημασία δεν έχει να ευημερούν οι δείκτες, αλλά να σώζουμε ζωές και να ζουν οι άνθρωποι μια πιο φυσιολογική ζωή».

Μίλησαν ακόμη για την κατάσταση και το θέμα του Πάσχα, τασσόμενοι στο… μέτωπο κατά των μετακινήσεων και οι Ανάργυρος Μαριόλης (μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας) και Δημοσθένης Σαρηγιάννης (καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ