Από 19 Ιουλίου έως 22 Αυγούστου 2023: Δύο τουρκικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά εντός της ελληνικής κυριαρχίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι στις ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις, καθώς και η πρόσφατη δήλωσή του στη Βουλή ότι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν συζητήθηκε θέμα ελληνικής κυριαρχίας με τον Ερντογάν, αποτελούν δώρα στον πρόεδρο της Τουρκίας για επιθετικές ενέργειες κάθε μορφής σε βάρος της Ελλάδας. Και, από την άλλη, δείχνουν εθνική πολιτική υψηλής επικινδυνότητας σε βάρος της χώρας και αποδεικνύουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι εξόχως επικίνδυνη στη διαχείριση της εθνικής κυριαρχίας και όλων των εθνικών κυριαρχικών και άλλων δικαιωμάτων.

  • Από την Κύρα Αδάμ

Τα επίσημα έγκυρα και ενυπόγραφα στοιχεία της κυβέρνησης και αυτά των ελληνοτουρκικών και διεθνών εγγράφων, που θα παρατεθούν, δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες και παρανοήσεις. Ουδείς μπορεί να τα συγκαλύψει, παρά μόνον η κυβέρνηση, η οποία ως συνήθως μπορεί να τα αποκρύψει από τους Ελληνες.

Αμέσως μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο ΝΑΤΟ και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί υποχωρήσεων, η Τουρκία μετέτρεψε τις πρωθυπουργικές υποχωρήσεις σε παραχωρήσεις ελληνικής κυριαρχίας. Αυτό αποδεικνύεται από τον όγκο έγκυρων και ενυπόγραφων στοιχείων που διαθέτει η «κυριακάτικη δημοκρατία», σύμφωνα με τα οποία η Τουρκία ενημέρωσε τους διεθνείς οργανισμούς (και το αμερικανικό Κογκρέσο) ότι θα εκτελεί από 19 Ιουλίου έως 22 Αυγούστου 2023 δύο ασκήσεις εντός του FIR Αθηνών σε ελληνική κυριαρχία με τουρκικά UAV και F-16 με πραγματικά πυρά.

mitsotakis erdogan nato 2
Χαρακτηριστικό (όσο δεν πάει…) στιγμιότυπο από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας

Άσκηση με UAV

Αυτή η τουρκική άσκηση κατακερματίζει τη συνοχή της ελληνικής κυριαρχίας διότι εκτελείται στις βραχονησίδες Χήνα, Μελαμπιούς, Χταπόδια και Καλόγεροι με την κυβέρνηση λόγω επικίνδυνης βλακείας να μην καταγγέλλει την Τουρκία στο Σ.Α. του ΟΗΕ για να προασπίσει και να διασφαλίσει την ελληνικότητα των βραχονησίδων, για τις οποίες η Αγκυρα υποστηρίζει εγγράφως προς το ΟΗΕ και το Κογκρέσο ότι οι βραχονησίδες δεν είναι ελληνικές.

Η εξόχως επικίνδυνη ελληνική βλακεία έγκειται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη με επιστολή στον ΟΗΕ στις 25 Μαΐου 2022 υποστηρίζει ότι οι βραχονησίδες του Αιγαίου παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τις Συνθήκες της Λωζάννης και Παρισίων. Η θέση αυτή της κυβέρνησης είναι ψευδής και οδηγεί τον ΕΦΙΑΛΤΗ σε διαπραγμάτευση της ελληνικής κυριαρχίας και μοιρασιά των βραχονησίδων, ενώ αποδεικνύει πλήρη ανεπάρκεια -ή απροθυμία- της κυβέρνησης να διασφαλίσει νομικά την ελληνικότητα των βραχονησίδων.

Και τούτο διότι όχι μόνο σε καμιά συνθήκη δεν αναγράφεται ότι οι βραχονησίδες παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά ακόμα σε καμιά συνθήκη δεν υπάρχει η λέξη «βραχονησίδα» ή «βραχονησίδες». Οι βραχονησίδες όμως είναι νομικά και εθνικά ελληνικότατες και υπάρχουν τίτλοι ελληνικής ιδιοκτησίας, όχι στις συνθήκες, αλλά σε αποφάσεις διεθνών οργανισμών, τις οποίες η κυβέρνηση δεν μπαίνει στον κόπο να τις εντοπίσει και να διώξει τον ΕΦΙΑΛΤΗ από τη μοιρασιά, με αποτέλεσμα η Τουρκία να απαιτεί διαπραγματεύσεις μοιρασιάς λόγω ανεπάρκειας της κυβέρνησης να διασφαλίσει την ελληνικότητά τους.

xarths aigaio
Ο χάρτης αποδεικνύει ότι η Άγκυρα συνεχίζει απτόητη την επιθετική επιχειρησιακή συμπεριφορά της σε βάρος της Ελλάδας, με τον Ερντογάν να κάνει επιθέσεις και όχι υποχωρήσεις απέναντι στην Ελλάδα

Οπως φαίνεται στον χάρτη, τα τουρκικά UAV θα εκτελούν ασκήσεις στις βραχονησίδες Χήνα, Μελαμπιούς, Χταπόδια και Καλόγεροι. Επίσης η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει ως τεκμήριο την αγγελία της Ελλάδας Α 2390/19 Ιουλίου 2023 στην οποία αναγράφεται ότι η τουρκική άσκηση με UAV καταλαμβάνει περιοχές ελληνικής κυριαρχίας.

notam
Στην ελληνική απαντητική αγγελία Α2390/2023 αναγράφεται καθαρά ότι η τουρκική άσκηση επικαλύπτει ελληνική κυριαρχία

Ο νέος Ελληνας ΥΠΕΞ οφείλει να ενημερώσει τους Ελληνες σε ποια έγκυρα έγγραφα, που βρίσκονται σε ισχύ και με την υπογραφή της Τουρκίας, υπάρχει νομική συμφωνία ότι οι βραχονησίδες είναι ελληνικές και διασφαλίζεται η πλήρης ελληνικότητά τους. Διαφορετικά, ταυτίζεται με τα ψεύδη του προκατόχου του σε βάρος της χώρας, με αποτέλεσμα οι βραχονησίδες να μην αποτελούν πλέον Ελλάδα και να τίθενται υπό διαπραγμάτευση η μοιρασιά τους, με αφεντικό τον Ερντογάν.

Μέτρα Ολέθριου Εφιάλτη

Πέραν των βραχονησίδων, τα τουρκικά UAV δεν θα καταθέτουν σχέδια πτήσης και ταυτόχρονα θα εκτελούν άσκηση έρευνας – διάσωσης στη μέση του Αιγαίου, που είναι περιοχή ευθύνης της Ελλάδας, με την κυβέρνηση να παριστάνει τον θεατή σε beach bar, ενώ τα ΜΟΕ που δήλωσε η κυβέρνηση μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο ΝΑΤΟ έχουν μετατραπεί σε Μέτρα Ολέθριου Εφιάλτη, δεδομένου ότι τα τουρκικά UAV θα πετάνε στη ελληνική κυριαρχία των βραχονησίδων Αύγουστο και μάλιστα 15 Αυγούστου της Παναγίας, που το απαγορεύει το Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ, με την κυβέρνηση θεατή με θερμοπληξία και κλειστά μάτια.

Σύμφωνα με τις επίσημες έγγραφες και ενυπόγραφες θέσεις της Τουρκίας και τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τον ΟΗΕ, η κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αποδείξει νομικά, διπλωματικά και τεχνικά την ελληνική κυριαρχία των βραχονησίδων του Αιγαίου, με αποτέλεσμα αυτές να μην αποτελούν Ελλάδα. Το γεγονός αυτό υποστηρίζει και το Κογκρέσο, του οποίου η Διεύθυνση Ερευνών σε επίσημη έκθεσή του αναγράφει ότι 39 βραχονησίδες του Αιγαίου, συμπεριλαμβάνοντας τις Χήνα, Μελαμπιούς, Χταπόδια, Καλογέρους, δεν ανήκουν ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Τουρκία, που οδηγεί σε διαπραγμάτευση μοιρασιάς, λόγω των ελληνικών υποχωρήσεων.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον γερουσιαστή Μενέντεζ, ο οποίος ουδέποτε έχει αναφερθεί στις υπερπτήσεις τουρκικών αεροπορικών μέσων στις βραχονησίδες, παρά μόνο στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Το φιάσκο

Μετά τη γενική κατακραυγή για τις δηλώσεις Κ. Μητσοτάκη περί υποχωρήσεων, ενεργοποιήθηκε μηχανή συγκάλυψης και παραπληροφόρησης της Ν.Δ. για να τις δικαιολογήσει. Βουλευτές και διεθνολόγοι της Ν.Δ. προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τηλεοπτικά και να υποβαθμίσουν το θέμα των υποχωρήσεων.

Δυστυχώς ταυτόχρονα υπήρξε δημοσιογραφικά και τηλεοπτική ανταπόκριση, οποία ανέφερε ότι «όπως ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα κάνει υποχωρήσεις, το ίδιο έκανε και ο Ερντογάν, που δήλωσε ότι τα F-16 των ΗΠΑ δεν θα τα χρησιμοποιήσει κατά της Ελλάδας, που είναι μεγάλη τουρκική υποχώρηση». Τέτοιες ενέργειες συγκάλυψης των υποχωρήσεων Μητσοτάκη αποτελούν εξόχως επικίνδυνο φιάσκο, δεδομένου ότι ο Ερντογάν ανέκαθεν δεν χρησιμοποιούσε τα F-16 κατά της ελληνικής κυριαρχίας (υπερπτήσεις σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα), εκτός ορισμένων εξαιρέσεων, για τις οποίες η Αθήνα μπορεί να αποδείξει ότι η κυριαρχία τους ανήκει στη Ελλάδα.

uav tourkia
Τουρκικό UAV πανέτοιμο για… χαλαρή βολτούλα στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τα F-16 για υπερπτήσεις στις βραχονησίδες, που λόγω βλακείας και ψεύδους της κυβέρνησης δεν είναι Ελλάδα, όπως δεν είναι Ελλάδα και για το Κογκρέσο. Ο Ερντογάν θέλει ορισμένες από αυτές, για να φτάσει στο μέσο του Αιγαίου (Καλόγεροι) και της Μεσογείου (Χήνα) προκειμένου να εξαφανίσει τελείως την ελληνική ΑΟΖ. Διότι η ελληνική ΑΟΖ θα αποκόπτεται και θα βρίσκει τοίχο στις εν λόγω βραχονησίδες.

Στο ΥΠΕΞ υπάρχουν δεκάδες στοιχεία (ύστερα από ελληνικά διαβήματα για παραβίαση των ελληνικών βραχονησίδων από τουρκικά F-16 και UAV), στα οποία υπάρχει στερεότυπη τουρκική απάντηση ότι «τα τουρκικά F-16 κι UAV δεν παραβίασαν την κυριαρχία νησίδων και βραχονησίδων, η οποία να έχει παραχωρηθεί στην Ελλάδα με διεθνείς συνθήκες ή διμερείς συμφωνίες». Στην τουρκική απάντηση το ελληνικό ΥΠΕΞ ποιείται τη νήσσα για να προασπίσει τος βραχονησίδες και κερδίζει βραχυπρόθεσμα χρόνο, που μακροπρόθεσμα οδηγεί τη χώρα σε περιπέτειες.

Για τον λόγο αυτόν δεν καταγγέλλει η Αθήνα την Τουρκία στον ΟΗΕ για να προασπίσει τις βραχονησίδες. Στην περίπτωση καταγγελίας δεν θα μπορέσει η Αθήνα να αποδείξει νομικά την ελληνικότητα των βραχονησίδων, με αποτέλεσμα πλέον ο ΟΗΕ να επιβάλει στη Ελλάδα και την Τουρκία τη μοιρασιά των βραχονησίδων, για να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή.

Στο καλάθι των αχρήστων τα 10 ν.μ. εθνικού εναέριου χώρου και το Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ

Η Τουρκία θα εκτελέσει άσκηση με πυρά στο Αιγαίο την ίδια χρονική περίοδο με αυτή των UAV. Οπως φαίνεται στον χάρτη της «κυριακάτικης δημοκρατίας», η άσκηση με πυρά έχει σχεδιαστεί 6 ν.μ. από τις ακτές της Ικαρίας, των Ψαρών, του Αη Στράτη και της Σκύρου.

Με την ενέργεια αυτή η Τουρκία δηλώνει εγγράφως και ενυπογράφως διεθνώς ότι, σύμφωνα με τη διεθνή νομιμότητα, η Αγκυρα σέβεται μόνον τα 6 ν.μ. χωρικά ύδατα και εθνικό εναέριο χώρο, θέτοντας στα άχρηστα τα 10 ν.μ. εθνικού εναερίου χώρου. Επίσης θέτει στα άχρηστα τις αρμοδιότητες της Ελλάδας για το FIR Αθηνών, διότι η Τουρκία εξέδωσε παράνομα αγγελία για το FIR Αθηνών, καθώς επίσης και το Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ, που απαγορεύει ασκήσεις Ιούλιο και Αύγουστο.

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Βιολαντα: Οι προανακριτικές καταθέσεις μηχανικών και τα έγγραφα της δικογραφίας αποκαλύπτουν σοβαρά κενά στην αδειοδότηση και στους ελέγχους πριν την έκρηξη

Νέα, κρίσιμα στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας και αδειοδότησης της μπισκοτοβιομηχανίας «Βιολάντα» όπου έχασαν τη ζωή τους 5 εργάτριες στη φονική έκρηξη και φωτιά, αποκαλύπτονται...

Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει θηριώδη λογοκρισία για να χειραγωγήσει την ίδια τη δημοκρατία!

Απ' όσα ακούγονται για τη συνταγματική αναθεώρηση που είναι στα σκαριά, αυτό είναι το πιο επικίνδυνο: «Σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινής", ένα θέμα που σχεδιάζεται...

Τεμπη: Συνέντευξη τύπου συγγενών των θυμάτων μετά το σχετικό πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Στο εύφλευκτο υλικό με το οποίο ήταν «ντυμένα» καθίσματα της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο έγκλημα των Τεμπών αναφέρθηκε ο πραγματογνώμονας Κώστας Λακαφώσης στο πλαίσιο...

Οργανωμένη αλλοίωση της εκλογικής διαδικασίας σε 8 τουλάχιστον χώρες της ΕΕ!

Ναι, μιλάμε για οργανωμένη αλλοίωση της εκλογικής διαδικασίας σε 8 τουλάχιστον χώρες της ΕΕ! Δεν είναι μόνο η Ρουμανία…Τα αρχεία που προσκομίστηκαν στην αρμόδια επιτροπή...

Συνταγματικός φλόμος

Πενία τέχνες κατεργάζεταιΕίναι προφανές ότι η βαρύγδουπη και με τυμπανοκρουσίες αναγγελία από τον Πρωθυπουργό της επιχείρησης αλλαγής του Συντάγματος ανάγεται σε αυτήν την κατηγορία.Διανύοντας...

Ο Επστάιν, το πρώην στέλεχος της Eurobank και της Εθνικής, ο CEO της Πειραιώς και η Ουκρανία…

Σημαντικό συμβουλευτικό ρόλο στις προσπάθειες του Τζέφρι Έπστιν να κερδοσκοπήσει σε περιοχές του πλανήτη που αντιμετώπιζαν μεγάλες κρίσεις (από την Αργεντινή μέχρι το Ιράν και...

Φράγμα Μαρμαρά Παγγαίου, Καβάλας: Πάνω από 102 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού χαμένα στους τελευταίους πέντε μήνες 

«“Φράγμα “Μαρμαρά”, Παγγαίου, Καβάλας”: Πάνω από 102 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού χαμένα (θα γέμιζε πάνω από 20 φορές), στους τελευταίους πέντε μήνες (01/09-31/01/2026) (~664,40 mm βροχής)».1).Συνοπτικά στοιχεία βροχοπτώσεων στην περιοχή της λεκάνης απορροής του «Φράγματος Μαρμαρά, Δήμου Παγγαίου, Π.Ε. (Νομού) Καβάλας»...

Πονάω που βλέπω όλα να σαπίζουν σ’ αυτόν τον τόπο – Στην εξουσία πάντοτε οι φαύλοι…

Δεν υπάρχει ευθιξία, πολιτική και προσωπική, ως καθαρτήρια δύναμη ανομημάτων και αμαρτημάτων κατά του κράτους και του λαού. Η πολιτική ισχύς είναι αήττητο αλεξίποινο...

Ο Παντελής Μπουκάλας στην Καθημερινή «ισοπεδώνει» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη…

Ο Παντελής Μπουκάλας στην Καθημερινή «ισοπεδώνει» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη… Μιλάμε για ένα κείμενο - υπόδειγμα πολιτικής κριτικής.Αποδομώντας με λόγο και επιχειρήματα τον Παύλο...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το «Πράσινο Φως» του Αντιπεριφερειάρχη στην Μπισκοτοβιομηχανία «Βιολάντα» παρά τις Εγκληματικές Παραλείψεις

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έρχεται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την τραγωδία στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»,

Τεμπη: Νέα, ιδιαιτέρως ανησυχητικά στοιχεία φέρνει στο φως η έκθεση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Η έκθεση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ δημοσιεύτηκε σήμερα, 2 Φεβρουαρίου 2026, και αφορά την πυραντοχή των καθισμάτων της μοιραίας αμαξοστοιχίας IC 62. Το πόρισμα αποκαλύπτει ότι υλικά...

Κάρπαθος: Γιατί να μην υπάρχει ένας κυματοθραύστης που θα εξασφαλίζει την σχετική της θάλασσας ηρεμία στο λιμάνι

Η Ελληνική τηλεόραση έπαιξε ένα ολίγων στιγμών βίντεο από το «λιμάνι» στην Κάρπαθο, όπου το πλοίο της γραμμής δεν ήταν εύκολο να «δέσει» στον...

Μενεξέδες και ζουμπούλια και τριαντάφυλλα πολλά

Με ρώτησε μία καλή φίλη, πώς βλέπω τέλος πάντων την ως τώρα εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στα πολιτικά πράγματα και μου ήρθε στο μυαλό...

ΕuroMercosur

Η Ε.Ε και οι χώρες της Νότιας /Λατινικής Αμερικής (Βραζιλία, Ουρουγουάη, Αργεντινή, Παραγουάη) –Mercosur  αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια εμπορική Συμφωνία διακίνησης μεταξύ τους...

Ερυθροπόταμος Έβρου: Χάθηκαν πάνω από 703 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, μέχρι τώρα, στο υδρολογικό έτος 2025-2026

«“Ερυθροπόταμος, Έβρου”: Χάθηκαν πάνω από 703 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, μέχρι τώρα, στο υδρολογικό έτος 2025-2026, (01/09/2025-31/01/2026),(582,00 mm βροχής)»Στο, μέχρι τώρα, «υδρολογικό έτος 2025-2026» («01/09/2025 – 31/01/2026»), με τις μέχρι τώρα βροχοπτώσεις, (συνολική αθροιστική βροχόπτωση ίση με «582,00mm», ο «Ποταμός Ερυθροπόταμος», “μετέφερε”, περίπου, στην θέση όπου εκβάλειστον διασυνοριακό «Ποταμό Έβρο», (η...

Οι επιπτώσεις της αποδοχής της ΔΔΟ από Γ. Βασιλείου

Η ΔΔΟ απορρίφθηκε από τον λαό στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 Πρώτη το αναγνώρισε τότε στην ιστοσελίδα της η Ομάδα Διεθνών Κρίσεων, ενώ...

Τα πάντα της πολιτικής μας σκηνής αιωρούνται

Οι πολλές και αλληλοσυγκρουόμενες δημοσκοπήσεις που ανακοινώνονται, κατέληξαν να απασχολούν συζητήσεις για το πως διαμορφώνεται η πολιτική επικαιρότητα Μα πως είναι δυνατόν να βρεθεί συμπέρασμα,...

Μανώλης Φράγκος: Αλληλεγγύη στον πατέρα Αντώνιο!

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Πατέρα Αντώνιο που έχει βοηθήσει εκατοντάδες παιδιά μέσω της «Κιβωτού». Η προσπάθεια δυσφήμισης του θα πέσει στο κενό! Πρόκειται...

Αυτό είναι το ερπετό στο ανατριχιαστικό βίντεο με τον Επστάιν!

Πρόκειται για το ιδιωτικό αεροσκάφος του Επστάιν, επονομαζόμενο Λολίτα! Στο βίντεο εμφανίζεται ο ίδιος ο διαστραμμένος μαζί με ένα άγνωστο πρόσωπο και παράλληλα ακούγεται φωνή...

Κώστας Βαξεβάνης: Κόμματα-καρτέλ, κομματάρχες -ντιλαδόροι

Αλλού βαρούν τα σήµαντρα κι αλλού χορεύουν οι νύφες της πολιτικής, οι οποίες µάλιστα είναι και πλήρεις προίκας Στις δηµοσκοπήσεις συνήθως το µάτι πέφτει στα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ