Ο βασιλιάς Αμπντουλάχ Β’ στο Κάιρο: Αίγυπτος και Ιορδανία απορρίπτουν εκτόπιση των Παλαιστινίων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα, Τετάρτη, ο Αιγύπτιος ΠρόεδροςΑμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι υποδέχθηκε τον βασιλιά Αμπντουλάχ Β’ μπιν αλ Χουσεΐν, βασιλιά του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου. Ο αλ Σίσι συνόδευσε τον διακεκριμένο καλεσμένο της Αιγύπτου στο παλάτι  Ιτιχαντίγια.

Ο σύμβουλος Αχμέντ Φαχμί, εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας, δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες είχαν συζητήσεις κατά τις οποίες ο Πρόεδρος Σίσι καλωσόρισε τον αδελφό του, τον Ιορδανό βασιλιά, στη δεύτερη πατρίδα του, την Αίγυπτο, που αντικατοπτρίζει τη μεγάλη σημασία των σχέσεων των δύο λαών και των δύο ηγεσιών.

Οι δύο ηγέτες διερεύνησαν τρόπους ανάπτυξης… σχέσεων και ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την εμβάθυνσή τους σε διάφορους τομείς σύμφωνα με τις ιδιαίτερες και αδελφικές σχέσεις μεταξύ τους.

Ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις αφορούσαν τις εξελίξεις στην περιφερειακή κατάσταση, ιδιαίτερα στη Λωρίδα της Γάζας, και την ανθρωπιστική τραγωδία που αντιμετωπίζει η Λωρίδα, η οποία άφησε χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες και εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους, πέρα ​​από τις εκτεταμένες καταστροφές που έπληξαν υποδομές και εγκαταστάσεις στη Γάζα.

Απορρίπτουν τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν την πλήρη απόρριψη κάθε προσπάθειας για την εκκαθάριση του παλαιστινιακού ζητήματος ή τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων εκτός των εδαφών τους ή τον εκτοπισμό τους εσωτερικά.

Τόνισαν ότι η μόνη λύση που πρέπει να πιέσει προς την εφαρμογή η διεθνής κοινότητα είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η είσοδος βοήθειας ανακούφισης στις απαραίτητες ποσότητες, μεγέθη και ταχύτητα που θα κάνουν πραγματική διαφορά στην ανακούφιση του πόνου του λαού της Λωρίδας της Γάζας.

1 283

Συμφώνησαν, επίσης, για έναν πολιτικό δρόμο για μια δίκαιη και συνολική διευθέτηση, που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις διεθνούς νομιμότητας.

Οι δύο πλευρές τόνισαν επίσης ότι υπάρχει μεγάλη πολιτική και ηθική ευθύνη εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας για την εφαρμογή των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, με τρόπο που να διατηρείται η αξιοπιστία του διεθνούς συστήματος, τονίζοντας τη σημασία να μην επεκταθεί ο κύκλος των συγκρούσεων με τρόπο που να αποσταθεροποιεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, επισημαίνουν τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ