25/11/2020

Τυχαίο; Δεν νομίζω…

Στις Βρυξέλλες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 14-10-2020, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, βραβεύτηκαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι κατέθεσαν στην Ελλάδα για την υπόθεση Novartis.

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος*

Στην Ευρώπη οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος βραβεύονται. Σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του πλανήτη αναγνωρίζεται η συμβολή τους στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Στη σημερινή Ελλάδα, τους αποκαλούν «κουκουλοφόρους», λοιδορούνται και απειλούνται με διώξεις και… γδάρσιμο από κυβερνητικά στελέχη.

Στις 30-9-2020 στην «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσιεύθηκε μια ενδιαφέρουσα είδηση: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο έκρινε παραδεκτές ως βάσιμες τις προσφυγές της Ελληνίδας εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς. Οι προσφυγές της εισαγγελέως αφορούν την παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς της, το οποίο παραβιάσθηκε βάναυσα από υψηλόβαθμους κρατικούς λειτουργούς και από τον τρόπο που ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος της.

Του δημοσιεύματος της «Εφημερίδας των Συντακτών» είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα των αλλοδαπών εφημερίδων «New York Times» και «Times of Israel» και της ημεδαπής εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με τα οποία ο Ισραηλινός Αβιράμ Αζαρί έχει συλληφθεί και κρατείται σε φυλακή των ΗΠΑ για παράνομες παρακολουθήσεις, υποκλοπές και κατασκοπία σε βάρος πολιτικών, εφημερίδων, εταιρειών κ.λπ.

Εντελώς συμπτωματικά, οι παράνομες πράξεις του έχουν τελεσθεί και στην Ελλάδα.

Εντελώς συμπτωματικά, ο Ισραηλινός κακοποιός έχει πραγματοποιήσει υποκλοπές σε βάρος της ελληνικής εφημερίδας, συνεργατών της, δημοσιογράφων της και δικηγόρων της.

Εντελώς συμπτωματικά, η παράνομη δράση του Ισραηλινού υποκλοπέα σε βάρος της ελληνικής εφημερίδας έχει σχέση με τις έρευνές της για τη Λίστα Λαγκάρντ.

Εντελώς συμπτωματικά, η παράνομη δράση του Ισραηλινού κακοποιού πραγματοποιείται ή διευκολύνεται με εταιρείες στον Παναμά και στην Κύπρο.

Εντελώς συμπτωματικά, ο επίσης Ισραηλινός Σάμπυ Μιωνή, με την ανοχή και τη διευκόλυνση της πλειοψηφίας της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, επιχείρησε να μετατρέψει τα μεγάλα σκάνδαλα φοροδιαφυγής της Λίστας Λαγκάρντ και των Panama Papers σε σκευωρίες του Παπαγγελόπουλου, της Τουλουπάκη και άλλων έντιμων Εισαγγελέων. Σε όλο τον πλανήτη, σκάνδαλα. Στην Ελλάδα, σκευωρίες. Οπως ακριβώς και η υπόθεση Novartis.

Εντελώς συμπτωματικά, ο Μιωνή, εκτός από τους τερατώδεις και ψευδείς ισχυρισμούς του, οι οποίοι δεν αντέχουν στη στοιχειώδη λογική, επικαλέσθηκε και την ύπαρξη εννέα παράνομων κασετών με υποκλαπείσες συνομιλίες.

Εντελώς συμπτωματικά, ο Μιωνή εμφάνισε, παρέδωσε στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής και στη συνέχεια δημοσιοποίησε μία από τις εννέα κασέτες, η οποία περιείχε παράνομη καταγραφή συνομιλίας του με τον τότε υπουργό Νίκο Παππά.

Εντελώς συμπτωματικά, η παράνομη καταγραφή της συνομιλίας έγινε στην Κύπρο.

Εντελώς συμπτωματικά, πάλι στην Κύπρο, κάποιοι παράνομα παρακολουθούσαν και φωτογράφησαν τον Νίκο Παππά μαζί με Κύπριο δικηγόρο.

Εντελώς συμπτωματικά, η φωτογραφία αυτή στη συνέχεια εμφανίσθηκε ως δήθεν στοιχείο ενός ακόμη δήθεν σκανδάλου του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντελώς συμπτωματικά, όπως αποδείχθηκε και από την ιδιωτική πραγματογνωμοσύνη του ίδιου του Μιωνή, η παράνομη κασέτα του είχε υποστεί κοπτοραπτική.

Εντελώς συμπτωματικά, η κοπτοραπτική αλλοίωνε το περιεχόμενο της υποκλαπείσας συνομιλίας προκειμένου να εμφανισθεί ότι ο Παπαγγελόπουλος είχε ιδιοτελή κίνητρα και ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι είχε στοχοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Παππά. Αποδείχθηκε όμως από το πλήρες κείμενο της συνομιλίας ότι ο Παπαγγελόπουλος είναι άτεγκτος και στις παρανομίες του Μιωνή, ο οποίος οργισμένος δηλώνει «Ο Παπαγγελόπουλος μας γράφει όλους στα…». Αποδείχθηκε επίσης από το πλήρες κείμενο της συνομιλίας ότι ο Μιωνή με μεγάλη μαεστρία αναφέρεται στην κ. Γκραμπόφσκι, εκφράζει αμφιβολίες για το σύννομο των ενεργειών της και προσπαθεί να παγιδεύσει και να παρασύρει τον κ. Παππά να εκφρασθεί εναντίον της.

Εντελώς συμπτωματικά, η πλειοψηφία της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής κάλεσε αντισυνταγματικά και παράνομα τον Μιωνή να καταθέσει και να προσκομίσει την κασέτα με την υποκλαπείσα συνομιλία. Η Προκαταρκτική Επιτροπή είχε συγκροτηθεί και ερευνούσε δήθεν ποινικές ευθύνες μου μόνο για το σκάνδαλο Novartis. Οπως προκύπτει από τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, οι καταθέσεις του Μιωνή και άλλων σε «διατεταγμένη υπηρεσία» μαρτύρων για άλλες άσχετες με τη Novartis υποθέσεις, χωρίς προηγουμένως η Ολομέλεια της Βουλής να έχει διευρύνει το σε βάρος μου κατηγορητήριο, είναι παράνομες και άκυρες.

Εντελώς συμπτωματικά, το σε βάρος μου κατηγορητήριο διευρύνθηκε μετά την παράνομη και άκυρη κατάθεση του Μιωνή στην οποία βασίσθηκε.

Εντελώς συμπτωματικά, ο κ. Πλεύρης, μέλος της Προκαταρκτικής Επιτροπής, πολύ πριν από τη διεύρυνση του σε βάρος μου κατηγορητηρίου και την κατάθεση του Μιωνή, γνώριζε την ύπαρξη της κασέτας και την είχε προαναγγείλει.

Όταν, δε, τον κατήγγειλα ευθέως ως συμμέτοχο της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία προσπαθεί να με ενοχοποιήσει για να ξεπλύνει τα σκάνδαλα της Novartis, της Λίστας Λαγκάρντ, των Panama Papers κ.λπ., έντρομος ψέλλισε ότι η πείρα του ως δικηγόρου και οι νομικές του γνώσεις τού επέτρεψαν να προβλέψει την αντισυνταγματική και παράνομη κατάθεση του Μιωνή και την ύπαρξη της παράνομης κασέτας του.

Εντελώς συμπτωματικά, ο κ. Πλεύρης, μολονότι τον προκάλεσα επανειλημμένως, κράτησε ως εφτασφράγιστο μυστικό με ποιο τρόπο η πείρα του και οι νομικές του γνώσεις, και με ποια στοιχεία, τον οδήγησαν στις επιτυχείς και ακριβείς προβλέψεις του για την εμφάνιση του Μιωνή και το περιεχόμενο της κασέτας του. Ο κ. Πλεύρης, αργά ή γρήγορα, θα υποχρεωθεί να απαντήσει εάν διαθέτει το θείο χάρισμα της ενόρασης ή έχει σχέση με την εγκληματική οργάνωση των λευκών κολάρων που με έχει στοχοποιήσει.

Εντελώς συμπτωματικά, ο κ. Πλεύρης είναι και δικηγόρος του Αντώνη Σαμαρά. Δεν γνωρίζω επίσης εάν οι σχέσεις του με τον κ. Σαμαρά τον βοήθησαν στις επιτυχείς προβλέψεις του για τον Μιωνή και την κασέτα του.

Εντελώς συμπτωματικά, ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, στενός φίλος και συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, δημοσίως σε τηλεοπτική εκπομπή διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι γνωρίζει και εγγυάται τη γνησιότητα και την εγκυρότητα των στοιχείων της κασέτας του Μιωνή.

Εντελώς συμπτωματικά, στην παράνομη κασέτα του Μιωνή υπάρχουν αναφορές σε γεγονότα και πληροφορίες, η ανακοίνωση ή διάδοση των οποίων δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο προσβολής της αμυντικής ικανότητας, των διεθνών σχέσεων ή των οικονομικών συμφερόντων του ελληνικού κράτους. Ο Μιωνή κατέγραψε παράνομα αλλά και ανήθικα τη συνομιλία του με το Νίκο Παπά, στον οποίο παρίστανε τον φίλο. Από την καταγραφή και τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας αυτής έγιναν γνωστές σε ευρύτατο κύκλο προσώπων οι σχέσεις και οι επαφές του Ισραηλινού πρωθυπουργού –του Ντίντι, όπως τον αποκαλεί ο Μιωνή– με τον τότε Ελληνα πρωθυπουργό και η βοήθεια και οι διευκολύνσεις που εξασφάλισε η Ελλάδα. Επίσης στην κασέτα καταγράφονται τα παράνομα και θρασύτατα αιτήματα του Μιωνή προς τον κ. Παππά.

Ο Μιωνή όχι μόνο ζητά από τον κ. Παππά να υπάρξει παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για να ευνοηθεί στις υποθέσεις του, αλλά επιπλέον προσπαθεί να πληροφορηθεί τα ονόματα των πρακτόρων του FBI που ερευνούν τις υποθέσεις του προκειμένου να εξουδετερώσει τις έρευνές τους. Φυσικά ο κ. Παππάς δεν ενέδωσε σε κανένα από τα παράνομα αιτήματα του Μιωνή.

Εντελώς συμπτωματικά, τα μέλη της πλειοψηφίας της Προκαταρκτικής Επιτροπής και ο πρόεδρός της, κ. Μπούγας, συνειδητά αγνόησαν τον κίνδυνο για τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τα αραβικά κράτη, και τις περαιτέρω επικίνδυνες και βλαπτικές συνέπειες για την αμυντική ικανότητα και τα οικονομικά συμφέροντα της πατρίδας μας. Στη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων ετών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και στην τεράστια απειλή της εθνικής μας κυριαρχίας, η απευκταία διατάραξη των διεθνών σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τα αραβικά κράτη δεν χρειάζεται να αναλυθεί περισσότερο. Για την πολύ μεγάλη ζημία που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της παράνομης κασέτας του Μιωνή δεν ευθύνεται μόνο αυτός.

Εντελώς συμπτωματικά, ο κ. Μπούγας και τα μέλη της πλειοψηφίας της Προκαταρκτικής Επιτροπής αρνήθηκαν να πράξουν το καθήκον τους.

Εντελώς συμπτωματικά, επέτρεψαν στον κ. Μιωνή να καταθέσει και στη συνέχεια να δημοσιοποιηθεί η παράνομη κασέτα του και έθεσαν σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα με την προσδοκία ότι θα προκύψει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος μου.

Εντελώς συμπτωματικά, αρνήθηκαν να πράξουν το καθήκον τους προκειμένου να διωχθεί ποινικά ο Μιωνή για τις αυταπόδεικτες αξιόποινες πράξεις του (κατασκοπεία, παραβίαση μυστικών της πολιτείας, άρθρα 146 και 148 Π.Κ.), μολονότι τους το επεσήμανα κατ’ επανάληψη στην πολυήμερη, εξοντωτική κατάθεσή μου ενώπιόν τους.

ΥΓ.: Αν ζούσε σήμερα στην Ελλάδα ο επικίνδυνος κακοποιός, ο γνωστός αρχιμαφιόζος, Αλ Καπόνε, θα ήταν πολύ υπερήφανος για τους σημερινούς μα- φιόζους, τους εγκληματίες του λευκού κολάρου. Στην αγαπημένη του, δε, φράση «Μία σύμπτωση είναι τυχαίο γεγονός, δύο συμπτώσεις είναι σκευωρία» θα προσέθετε: «Τόσες πολλές συμπτώσεις είναι πολύ μεγάλη σκευωρία, είναι η τέλεια πολιτική απάτη».

*πρώην υπουργός

πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Lockdown: Έρχεται άγρια παράταση – Ακόμη και ο Άγιος Βασίλης θα χρειάζεται sms για να κυκλοφορήσει

Έρχεται άγρια παράταση του lockdown αρχικά για δυο εβδομάδες και έπειτα με συγκεκαλυμμένο τρόπο καθώς τα μέτρα και οι περιορισμοί που θα ισχύουν θα...

ΗΠΑ-αποκάλυψη: Πως έφαγαν την διεφθαρμένη γαλλογερμανική τρόϊκα του GREXIT και στέλνουν φυλακή τον “Σαλονικιό” για μίζες και εκβιασμό με τη λίστα Λαγκάρντ!

Γράφει ο Γιάννης Ντάσκας Oι Hνωμένες Πολιτείας Αμερικής(ΗΠΑ) έχουν και στην κορυφή και στη βάση μια ανελέητη δημοκρατία για τους παραβάτες νομικών,αλλά και ηθικών...

Τελεσίγραφο Δενδια σε ΕΕ και Μητσοτακη: Τέρμα η πλάκα, κυρώσεις τώρα

Ξεκάθαρη θέση του έλληνα υπουργού εξωτερικών ενάντια στην προκλητική, επιθετική και παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας με μια ιδιαίτερα αυστηρή δήλωση. Ο Νίκος Δένδιας ξεκαθαρισε ότι...

Ο Μπάρακ Ομπάμα αποκαλύπτει πως Παπανδρέου, Παπαδήμος, Βενιζέλος κατέστρεψαν την Ελλάδα για να σώσουν τους Γερμανούς

Ο Μπάρακ Ομπάμα αποκαλύπτει πως φθάσαμε στην Ελληνική οικονομική τραγωδία: Από τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί στους «καταστροφείς» Παπανδρέου, Παπαδήμο, Βενιζέλο Στα ήδη πολύκροτα απομνημονεύματά...

Νέα μαχαιριά από τη Γερμανία

Οι Γερμανοί όχι μόνο θα παραδώσουν τα υποβρύχια στην Τουρκία, αλλά έχουν ενημερώσει σχετικά και την ελληνική κυβέρνηση! Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Rheinpfalz,...

Κατέρρευσαν οι κριτές του voice όταν άκουσαν ότι ο παίχτης είναι 55 ετών

Έκλεψε τις εντυπώσεις όχι μόνο με την σκηνική του παρουσία και την ερμηνεία του αλλά και με την ιδιαίτερα νεανική του εμφάνιση. Το κρίσιμο σημείο...

Τύμπανα πολέμου: Φωτογραφια με βεβήλωση τουρκικής σημαίας δημοσίευσε ο Χαφτάρ

Έντονη πλέον είναι κινητικότητα του εθνικού Λιβυκού στρατού τις τελευταίες ημέρες. Μετά την επίδειξη δύναμης με την παρουσίαση για πρώτη φορά Ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών που...

Ο Πούτιν έθεσε εκτός νόμου τους μάρτυρες του Ιεχωβά, σαρωτικές συλλήψεις

Σε πλήρη εφαρμογή η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Ρωσίας με την οποία η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά κηρύχτηκαν ως εξτρεμιστική οργάνωση και...

Ant1 Πρωινός Καφές: Κατέρρευσε η Φαιη Σκορδά με την πρόταση βόμβα του Λακη Γαβαλα στον αέρα της εκπομπής

Έριξε την μεγαλύτερη βόμβα που θα μπορούσε να ρίξει ο Λάκης Γαβαλάς στον αέρα του Αντ1, καλεσμένος της Φαίης Σκορδά. Η Φαιη, αν και...

Απόρρητη έκθεση ΕΛΑΣ: Το 1/4 των κατοίκων της πόλης των Αθηνών είναι μετανάστες

To περασμένο Σάββατο η '' Εστία '' ανέδειξε με αριθμούς μία από τις πολιτικές ωρολογιακές βόμβες που απειλούν την κυβέρνηση σε περίπτωση εκρήξεως της....

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Lockdown: Έρχεται άγρια παράταση – Ακόμη και ο Άγιος Βασίλης θα χρειάζεται sms για να κυκλοφορήσει

Έρχεται άγρια παράταση του lockdown αρχικά για δυο εβδομάδες και έπειτα με συγκεκαλυμμένο τρόπο καθώς τα μέτρα και οι περιορισμοί που θα ισχύουν θα...

ΗΠΑ-αποκάλυψη: Πως έφαγαν την διεφθαρμένη γαλλογερμανική τρόϊκα του GREXIT και στέλνουν φυλακή τον “Σαλονικιό” για μίζες και εκβιασμό με τη λίστα Λαγκάρντ!

Γράφει ο Γιάννης Ντάσκας Oι Hνωμένες Πολιτείας Αμερικής(ΗΠΑ) έχουν και στην κορυφή και στη βάση μια ανελέητη δημοκρατία για τους παραβάτες νομικών,αλλά και ηθικών...

Τελεσίγραφο Δενδια σε ΕΕ και Μητσοτακη: Τέρμα η πλάκα, κυρώσεις τώρα

Ξεκάθαρη θέση του έλληνα υπουργού εξωτερικών ενάντια στην προκλητική, επιθετική και παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας με μια ιδιαίτερα αυστηρή δήλωση. Ο Νίκος Δένδιας ξεκαθαρισε ότι...

Ο Μπάρακ Ομπάμα αποκαλύπτει πως Παπανδρέου, Παπαδήμος, Βενιζέλος κατέστρεψαν την Ελλάδα για να σώσουν τους Γερμανούς

Ο Μπάρακ Ομπάμα αποκαλύπτει πως φθάσαμε στην Ελληνική οικονομική τραγωδία: Από τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί στους «καταστροφείς» Παπανδρέου, Παπαδήμο, Βενιζέλο Στα ήδη πολύκροτα απομνημονεύματά...

Νέα μαχαιριά από τη Γερμανία

Οι Γερμανοί όχι μόνο θα παραδώσουν τα υποβρύχια στην Τουρκία, αλλά έχουν ενημερώσει σχετικά και την ελληνική κυβέρνηση! Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Rheinpfalz,...

Κατέρρευσαν οι κριτές του voice όταν άκουσαν ότι ο παίχτης είναι 55 ετών

Έκλεψε τις εντυπώσεις όχι μόνο με την σκηνική του παρουσία και την ερμηνεία του αλλά και με την ιδιαίτερα νεανική του εμφάνιση. Το κρίσιμο σημείο...