2/12/2020

Αυτόν τον εθνικό δρόμο κύριε Μητσοτάκη, κάποιος τον άνοιξε.

2015 04 24 cebccebfcf85cf83ceb5ceb9cebf cebaceb1ceb9cf81cebf ceb5ceb3cebaceb1ceb9cebdceb9ceb1 ceb5cf85cf81 2281417Είδαμε σήμερα τον κύριο Μητσοτάκη να συνεχίζει τον δρόμο της στρατηγική συμμαχίας με την Αίγυπτο του προέδρου Σίσι. Και ορθώς. Αυτή η συμμαχία είναι η σημαντικότερη που έχει συνάψει το ελληνικό κράτος στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Η σημαντικότερη συμμαχία με μουσουλμανική χωρά στην πλειοψηφία της. 

Και αυτή η συμμαχία έγινε πραγματικότητα όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος έγινε ο πρώτος αρχηγός δυτικού κράτους που έσπασε το άθλιο εμπάργκο κατά του προέδρου Σίσι, απελευθερωτή της Αιγύπτου. Δυστυχώς η Ελλάδα πυροβολούσε τα πόδια της προσκολλημένη στο άρμα της Κλίντον και ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πάνος Καμμένος ως υπουργός άμυνας που έσπασαν το φιρμάνι του Ερντογάν και της αμερικανίδας ΥΠΕΞ που τότε λειτουργούσε ως υπουργός του Ερντογάν σε ολόκληρη την περιοχή.

2015 04 23 cf84ceb1cebe. cebaceb1ceb9cf81cebf epa 51901565

Το προηγούμενο διάστημα βλέπετε, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε αναγνωρίσει την κυβέρνηση του ανθελληνα, τουρκόφιλου ισλαμοφασιστα Μόρσι ως νόμιμη κυβέρνηση της Αιγύπτου. Ενώ υπήρχαν φωνές στον ΣυΡιζΑ που χαρακτήριζαν τον πρόεδρο Σίσι ως δικτάτορα!

Αυτό το τείχος γκρέμισε ο Προκόπης Παυλόπουλος και σήμερα η Ελλάδα έχει την σημαντικότερη συμμαχία που είχε ποτέ. Την μεγαλύτερη χώρα της Μεσογείου, η οποία έχει ανατρέψει όλο το νέο οθωμανικό τόξο που ήθελα να στήσει ο Ερντογάν. Σε αυτά τα βήματα βαδίζετε κύριε Μητσοτάκη, όσο κι αν κάποιοι από το περιβάλλον σας θέλουν να τα λησμονήσουν.

2015 04 24 cebccebfcf85cf83ceb5ceb9cebf cebaceb1ceb9cf81cebf ceb5ceb3cebaceb1ceb9cebdceb9ceb1 ceb5cf85cf81 2281421

Και φυσικά ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν αυτός που έκανε τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο, την εποχή που οι ισλαμιστές τρομοκρατούσαν το χριστιανικό στοιχείο στην περιοχή. Τα θυρανοίξια παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της Αιγύπτου και του Πατριάρχη Θεόδωρο.

Ας θυμηθούμε και τις κοινές δηλώσεις των δύο Προέδρων εκείνη την εποχή. Δηλώσεις που έμελλε να γράψουν ιστορία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 

ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ κ.κ.ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑBDEL FATTAH ALSISIMETA TH ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑЇΡΟ

23.4.2015

 

(ανεπίσημη μετάφραση)

 

 

 

ABDEL FATTAH ALSISI: Στο όνομα του Θεού, του οικτίρμονος και φιλεύσπλαχνου, θα ήθελα να σας καλωσορίσω κύριε Πρόεδρε. Οι σχέσεις των δυο χωρών ξεκινούν εδώ και πάνω από 4000 χρόνια. Και στηρίζονται πάνω στις θέσεις του πολιτισμού, που υπήρχαν μεταξύ μας. 

 

Χαίρομαι πολύ που η επίσκεψή σας έρχεται σαν πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό, σε μια ξένη χώρα, δηλαδή μετά την επίσκεψή σας στην Κύπρο. Αυτό αντικατοπτρίζει την καλή γειτονία των τριών χωρών μας. Οι σχέσεις αυτές βρίσκονται στο ανώτερο επίπεδο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο για το πολύ καλό κλίμα των σημερινών συνομιλιών. Αυτή η συζήτηση απέδειξε και την καλή σχέση των δύο χωρών μας. 

 

Σ’ αυτές τις συνομιλίες εξετάσαμε τα διάφορα θέματα, τους διάφορους διακρατικούς φακέλους και συμφωνήσαμε ότι θα προωθήσουμε και θα αναπτύξουμε τη συνεργασία μας. Ιδιαίτερα τα θέματα που αφορούν την οικονομία: Θυμίζω ότι ο όγκος των μεταξύ μας ανταλλαγών έφτασε τα 1.6 δις δολάρια μόνο για την περσινή χρονιά (2014), παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και οι δύο χώρες. 

 

Προσπαθούμε να προωθήσουμε τις σχέσεις μας και μέσω της μικτής υπουργικής επιτροπής που είχε συγκληθεί, στο τέλος του προηγούμενου έτους, όπου υπεγράφησαν πολλές διμερείς συμφωνίες στον οικονομικό, τεχνικό, μορφωτικό και εκπαιδευτικό τομέα. 

Επίσης, συνεκλήθη η πρώτη συνάντηση του Συμβουλίου των Επιχειρηματιών των δύο χωρών. 

 

Επιπλέον, εξετάσαμε το θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και συμφωνήσαμε ότι ένας τρόπος είναι, εκτός των άλλων, και η οικονομική ενίσχυση των δύο χωρών μας, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν πολλά φαινόμενα που έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας τέτοιας τρομοκρατικής διαδικασίας. Και οι δύο Πρόεδροι συμφωνήσαμε πως αυτά τα φαινόμενα – τρομοκρατίας και εξτρεμισμού- παίρνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στην περιοχή μας. Γι΄ αυτό θα πρέπει οι προσπάθειες αντιμετώπισής τους να είναι σε διεθνές, παγκόσμιο επίπεδο. 

 

Αναφερθήκαμε επίσης, στα λυπηρά φαινόμενα πνιγμού ανθρώπων στη Μεσόγειο – στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας και της Ελλάδας. Τέτοια τραγικά περιστατικά δεν θα πρέπει να επαναληφθούν. Τόνισα, μάλιστα στον Πρόεδρο, ότι στην Αίγυπτο αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες. Αυτοί αντιμετωπίζονται όπως αντιμετωπίζονται οι Αιγύπτιοι πολίτες. 

 

Αναφερθήκαμε επίσης, στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Λιβύη, με την ενίσχυση της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης και των δημοκρατικών θεσμών της. Και είπαμε ότι ήρθε πλέον η στιγμή να το λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη το να αντιμετωπίσουμε σοβαρά πολύ αυτό το θέμα, για να επιλυθεί. 

Επίσης, εξετάσαμε την κατάσταση στη Συρία – το θέμα αυτό πρέπει να επιλυθεί, διατηρώντας ωστόσο η χώρα την υπόστασή της, ενώ παράλληλα θα εναντιωθούμε σε όλες αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στην περιοχή. Υπήρχε πλήρης κατανόηση και ταύτιση απόψεων όσων αφορά όλους τους φακέλους που εξετάσαμε. 

 

Μετά από αυτό, ακόμα μια φορά σας καλωσορίζω, ως υψηλό επισκέπτη, στη χώρα μας. Ευχαριστώ πολύ – ο λόγος σε σας.

 


 

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Kύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ θερμώς για την τιμητική πρόσκληση και για την τόσο θερμή φιλοξενία.  Είπατε ότι είναι, μετά την Κύπρο, το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό.  Είναι ακριβές, αλλά θα σας διαβεβαιώσω ότι αυτό δεν έχει τίποτα το παράξενο, αν το δει κανείς ιστορικά.  

 

Μας συνδέουν σαράντα αιώνες ιστορίας και συνεργασίας.  Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η Μεσόγειος δεν χώρισε ποτέ την Ελλάδα και την Αίγυπτο. Περισσότερο ήταν μια υδάτινη γέφυρα επικοινωνίας, δίχως ρωγμές μέσα στο χρόνο.  Αυτήν την παράδοση καλούμαστε και οι δύο λαοί μας να τη συνεχίσουμε, κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες.  Αλλά θέλω να πιστεύω ότι όσο δυσκολότερες είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι λαοί, τόσο περισσότερο αναδεικνύεται η δύναμη της ψυχής τους, αλλά και η ικανότητα των ηγετών.  Οι μεγάλοι ηγέτες,  ξέρετε, αναδεικνύονται μέσα από τις κρίσεις.  Έτσι κρίνονται άλλωστε αν είναι αντάξιοι των περιστάσεων.  

 

Εμείς πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση των πολύ μεγάλων προβλημάτων στη Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο, έχει ως προϋπόθεση τον ηγετικό ρόλο της Αιγύπτου στον αραβικό και τον μουσουλμανικό κόσμο γενικότερα.  Και χαιρόμαστε πραγματικά γιατί ο ρόλος αυτός τονώνεται στις μέρες σας και εύχομαι να συνεχισθεί μέχρι το τέλος της θητείας σας.  

 

Θα συνεργασθούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα μεγάλα ζητήματα, και ιδίως το τεράστιο ζήτημα της τρομοκρατίας.  Θα συνεργασθούμε σε δύο διαφορετικά, αλλά εντελώς συνδεόμενα μεταξύ τους επίπεδα.  Πριν απ’όλα θα συνεργασθούμε στα διεθνή fora με πλήρη εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου.  Το Διεθνές Δίκαιο παρέχει πολλά μέσα για να αντιμετωπίσουμε κρίσεις.  Αρκεί να αντιληφθεί και η διεθνής κοινότητα ότι οι κανόνες αυτοί πρέπει πράγματι να εφαρμόζονται στην πράξη.  Τα διεθνή fora πρέπει να αντιληφθούν πως αρκετά έχουν κρατήσει οι συζητήσεις.  Είναι καιρός αποφάσεων.  

 

Το δεύτερο επίπεδο είναι το επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Είμαστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και μεσογειακή χώρα.  Είστε χώρα της Μεσογείου, μια κορυφαία χώρα της Μεσογείου.  Θεωρούμε ότι στο πλαίσιο της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να δημιουργηθεί μια συνεκτική πολιτική αντιμετώπισης των προβλημάτων στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, προσαρμοσμένη απολύτως στην ιδιομορφία των σημερινών καταστάσεων.  Εκεί, η συνεργασία με την Αίγυπτο, είναι βασικό εργαλείο εφαρμογής αυτής της πολιτικής.

 

Επίσης, είναι γνωστό ότι από το 2004 υπάρχει η ευρωπαϊκή πολιτική γειτονίας με τη νότια διάστασή της, δηλαδή η νότια διάσταση της ευρωπαϊκής πολιτικής γειτονίας.  Αυτή η διάσταση αφορά 9 χώρες της Μεσογείου, που δεν είναι κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την Παλαιστίνη.  Αφορά και την οικονομική ανάπτυξη, τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και ζητήματα ασφάλειας που δημιουργούνται. Εκεί πρέπει να δημιουργηθεί πλέον – όπως προείπα – μια πολιτική προσαρμοσμένη στη σημερινή συγκυρία, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει και δικαίωμα, αλλά και χρέος να συμβάλει στο να σταματήσει αυτή η κατάσταση, η οποία ταλαιπωρεί ολόκληρη τη Μεσόγειο.   

 

Πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε – και σωστά το είπατε – το μεγάλο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.  Αυτό το πρόβλημα έχει από τη μία πλευρά την όψη του ανθρωπισμού και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, αλλά και από την άλλη πλευρά το θέμα της ασφάλειας, το οποίο δεν πρέπει να υποτιμά κανείς ιδίως αυτόν τον καιρό, και με όσα συμβαίνουν στο θέμα της τρομοκρατίας.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2008 έχει μία ευρωπαϊκή πολιτική.  Είναι η πολιτική η οποία διαμορφώνεται πάνω στη βάση του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.  

 

Η διάσταση αυτή της ευρωπαϊκής πολιτικής, η μεταναστευτική πολιτική αποδεικνύει ότι η Ευρώπη έχει σύνορα.  Είναι τα σύνορα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί λοιπόν, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πεδίο συνεργασίας στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης. Από τη μία πλευρά, οι Νότιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ιδίως η Ελλάδα, και από την άλλη πλευρά, χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά με κορυφαίο ρόλο και γεωπολιτικά, και γενικότερο ρόλο, όπως είναι παραδείγματος χάριν η Αίγυπτος. Ιδιαίτερα υπό τη σημερινή συγκυρία, που σημαδεύτηκε από την τραγωδία την οποία ζήσαμε στη Λαμπεντούζα και στη Ρόδο στην Ελλάδα, είναι ανάγκη από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δοθούν οι αναγκαίοι πόροι, όχι μόνο στα κράτη μέλη όπως είναι η Ελλάδα, αλλά και σε χώρες, τρίτες χώρες, όπως είναι η Αίγυπτος, για να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτό το φαινόμενο, γιατί χωρίς αυτή τη συνεργασία, το φαινόμενο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. 

 

Έχουμε την προσδοκία ότι οι δύο χώρες μας, σε συνεργασία επίσης με την Κύπρο  και η τριμερής συνεργασία είναι ένας αδιάψευστος μάρτυρας αυτών των καλών σχέσεων  θα επιλύσουν το ζήτημα της οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, που ανήκει σε καθεμιά από τις χώρες μας, με βάση το Διεθνές Δίκαιο.  Αλλά και με βάση το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, γιατί, το τονίζω, ότι παραδείγματος χάριν, η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, υπό την ευρεία του όρου έννοια, και της Ευρώπης. Ευχαριστούμε για τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο η Αίγυπτος αντιμετωπίζει το ζήτημα αυτό, αντίθετα με άλλες χώρες οι οποίες δημιουργούν αδικαιολογήτως πολλά προσκόμματα. 

 

Στον τομέα της Οικονομικής Συνεργασίας θυμίζω ότι η Ελλάδα είναι η τέταρτη ευρωπαϊκή χώρα-επενδυτής στην περιοχή της Αιγύπτου με πάνω από 180 επιχειρήσεις και πάνω από 4 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεων. Οι Έλληνες θα συνεχίσουν να επενδύουν στην Αίγυπτο δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας της Αιγύπτου. Πρέπει επίσης να συνεχίσουμε τη μεγάλη μας παράδοση ως προς τη συνεργασία στον τομέα του Πολιτισμού, των Γραμμάτων και των Τεχνών. Ο μεγάλος συνδετικός κρίκος, κύριε Πρόεδρε, ο πρώτος δε μεταξύ των δύο χωρών, είναι ακριβώς το Πνεύμα και ο Πολιτισμός, ύστερα έρχονται τα υπόλοιπα. 

 

 

 

 

Τέλος, κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμώς για την ευμένεια με την οποία η Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου και εσείς προσωπικά, αντιμετωπίζουν τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία που έχει παράδοση αιώνων, σε αυτόν τον τόσο φιλικό και ευλογημένο τόπο. 

 

Σας ευχαριστώ πολύ, και σας περιμένουμε στην Αθήνα. 

 

ABDEL FATTAH ALSISI: Σας ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε, για τα καλά σας λόγια.-

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έκτακτο: Με πολιτική απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού συζητούν για μερική άρση του lockdowm στις 7 ή 14 Δεκέμβρη για να μην καταστραφεί η...

Θέμα πολιτικής απόφασης πλέον η άρση του lockdown ώστε να μην τιναχθουν στον αέρα η κοινωνία και η οικονομία. Όταν λέμε βέβαια άρση δεν...

Δολοφονία του ξενοδόχου στη Σαντορίνη: Αλβανός ο δράστης, μεγάλη επιτυχία της ΥΔΕΖΙ

Ένας νεαρός Αλβανός, ηλικίας 20 ετών, φέρεται να ομολόγησε  και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Σαντορίνης για τη δολοφονία του γνωστού ξενοδόχου που βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στην επιχείρησή του. Ο...

Η Ιταλία μας μαχαιρώνει ακόμα μια φορά λίγο πριν την σύνοδο!

Κλείστε τώρα τα σύνορα για τα τούρκικα φορτηγά! Αφού ο καθένας κοιτάει τα συμφέροντα του και όχι την Ευρώπη, ας κάνουμε κι εμείς το...

Το αληθινό πρόσωπο του Τονι Σφηνου. Δείτε τον χωρίς περούκα και χωρίς μεταμφίεση. #spitimetonsfino

Είναι ένας από τους πιο έξυπνα πλασαρισμένους Έλληνες καλλιτέχνες με ένα ιδιαίτερο ταλέντο.

Αυτός ειναι ο λόγος που ο Μητσοτάκης βρέθηκε στην Πάρνηθα – Έρχεται πολιτική θύελλα

Πολιτική θύελλα προμηνύεται καθώς η εξόρμηση του Μητσοτακη στην Πάρνηθα μόνο τυχαία δεν ήταν. Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι παίρνει τις αποφάσεις...

Απόφαση Πρωτοδικείου τιναζει στον αέρα τα πρόστιμα για τον Κορωνοϊο

Η απόφαση από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Λιβαδειάς για το πρόστιμο ενός ουζερί στη Θήβα φέρνει τα πάνω κάτω όσο αφορά τα πρόστιμα που...

Γ. Τράγκας στο ραδιόφωνο: Τα στασίδια του ΣΚΑΪ θα πάνε φυλακή!

Σκληρές αποκαλύψεις από τον γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα πριν από λίγο στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον Ελλάδα 94,3 FM. Στον απόηχο των αποκαλύψεων της «κυριακάτικης...

Πολιτικοί τριγμοί με την ποδηλατάδα του Μητσοτακη στη Πάρνηθα – Το βουνό ρίχνει την κυβέρνηση;

Πολιτική κρίση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μετά την αποκάλυψη πως χθες ο Μητσοτάκης έκανε ποδηλατάδα στην Πάρνηθα και έβγαινε φωτογραφίες με αγνώστους που...

Αυτές οι εικόνες από την Γαλλία τρομάζουν το Μαξίμου – Φοβούνται εξέγερση και στην Ελλάδα

Οι μαχες σώμα με σώμα διαδηλωτών και αστυνομικών στη Γαλλία τρομάζουν την Ελληνική Κυβέρνηση που φοβάται λαϊκή εξέγερση και επεισόδια παρόμοια με αυτά τις...

Μεγάλη προσοχή όταν στέλνετε το 6 για άθληση στο 13033

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται πλέον όταν κάποιος στέλνει το 6 στο 13033 για άθληση γιατί δεν ξέρει τι μπορεί να του συμβεί. Οι πιθανότητες πλέον να...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έκτακτο: Με πολιτική απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού συζητούν για μερική άρση του lockdowm στις 7 ή 14 Δεκέμβρη για να μην καταστραφεί η...

Θέμα πολιτικής απόφασης πλέον η άρση του lockdown ώστε να μην τιναχθουν στον αέρα η κοινωνία και η οικονομία. Όταν λέμε βέβαια άρση δεν...

Δολοφονία του ξενοδόχου στη Σαντορίνη: Αλβανός ο δράστης, μεγάλη επιτυχία της ΥΔΕΖΙ

Ένας νεαρός Αλβανός, ηλικίας 20 ετών, φέρεται να ομολόγησε  και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Σαντορίνης για τη δολοφονία του γνωστού ξενοδόχου που βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στην επιχείρησή του. Ο...

Η Ιταλία μας μαχαιρώνει ακόμα μια φορά λίγο πριν την σύνοδο!

Κλείστε τώρα τα σύνορα για τα τούρκικα φορτηγά! Αφού ο καθένας κοιτάει τα συμφέροντα του και όχι την Ευρώπη, ας κάνουμε κι εμείς το...

Το αληθινό πρόσωπο του Τονι Σφηνου. Δείτε τον χωρίς περούκα και χωρίς μεταμφίεση. #spitimetonsfino

Είναι ένας από τους πιο έξυπνα πλασαρισμένους Έλληνες καλλιτέχνες με ένα ιδιαίτερο ταλέντο.

Αυτός ειναι ο λόγος που ο Μητσοτάκης βρέθηκε στην Πάρνηθα – Έρχεται πολιτική θύελλα

Πολιτική θύελλα προμηνύεται καθώς η εξόρμηση του Μητσοτακη στην Πάρνηθα μόνο τυχαία δεν ήταν. Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι παίρνει τις αποφάσεις...

Απόφαση Πρωτοδικείου τιναζει στον αέρα τα πρόστιμα για τον Κορωνοϊο

Η απόφαση από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Λιβαδειάς για το πρόστιμο ενός ουζερί στη Θήβα φέρνει τα πάνω κάτω όσο αφορά τα πρόστιμα που...