Μπίλ Γκέιτς : Άν δεν εμβολιαστεί η πλειοψηφία του πληθυσμού…δεν θα επιστρέψει η κανονικότητα..!!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

BgatesΌταν οι ιστορικοί θα γράφουν το βιβλίο σχετικά με την πανδημία του covid-19, αυτό που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα θα καταλάβει πιθανώς μόνο το ένα τρίτο του βιβλίου.
Το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας θα είναι αυτό που θα συμβεί στη συνέχεια. Στην πλειονότητα της Ευρώπης, της Ανατολικής Ασίας και της Βόρειας Αμερικής, η αιχμή της πανδημίας πιθανότατα θα έχει περάσει στα τέλη αυτού του μήνα.
Σε λίγες εβδομάδες, πολλοί ελπίζουν πως τα πράγματα θα επιστρέψουν εκεί που ήταν τον Δεκέμβριο. Δυστυχώς, αυτό δεν θα συμβεί.
Πιστεύω ότι η ανθρωπότητα θα νικήσει αυτήν την πανδημία, αλλά μόνο όταν ο περισσότερος πληθυσμός εμβολιασθεί. Μέχρι τότε, η ζωή δεν θα επιστρέψει στο φυσιολογικό.
Ακόμα κι αν οι κυβερνήσεις άρουν όλους τους περιορισμούς και οι επιχειρήσεις ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους, οι άνθρωποι έχουν μια φυσική αντίθεση να εκθέσουν τον εαυτό τους σε ασθένειες. Τα αεροδρόμια δεν θα έχουν μεγάλο πλήθος.
Τα αθλήματα θα παίζονται σε ουσιαστικά κενά στάδια.
Και η παγκόσμια οικονομία θα υποχωρήσει επειδή η ζήτηση θα παραμείνει χαμηλή και οι άνθρωποι θα ξοδέυουν πιο συντηρητικά.
Καθώς η πανδημία επιβραδύνεται στις ανεπτυγμένες χώρες, θα επιταχυνθεί στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Η εμπειρία τους, ωστόσο, θα είναι χειρότερη. Στις φτωχότερες χώρες, όπου μπορούν να προκύψουν λιγότερες θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως, τα απομακρυσμένα μέτρα δεν θα λειτουργήσουν επίσης. Ο ιός θα εξαπλωθεί γρήγορα και τα συστήματα υγείας δεν θα μπορούν να φροντίσουν τους μολυσμένους.
Ο Covid-19 συγκλόνισε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι ακόμη και ένα νοσοκομείο του Μανχάταν έχει περισσότερα κρεβάτια εντατικής θεραπείας από ότι οι περισσότερες αφρικανικές χώρες.
Εκατομμύρια θα μπορούσαν να πεθάνουν.
Τα πλούσια έθνη μπορούν να βοηθήσουν, για παράδειγμα, διασφαλίζοντας ότι οι κρίσιμες προμήθειες δεν πηγαίνουν μόνο στον υψηλότερο πλειοδότη. Αλλά οι άνθρωποι σε πλούσια και φτωχά μέρη θα είναι ασφαλείς μόνο όταν έχουμε μια αποτελεσματική ιατρική λύση για αυτόν τον ιό, που σημαίνει ένα εμβόλιο.
Τον επόμενο χρόνο, οι ιατροί ερευνητές θα είναι μεταξύ των πιο σημαντικών ανθρώπων στον κόσμο.
Τα συμβατικά εμβόλια διδάσκουν στο σώμα σας να αναγνωρίζει το σχήμα ενός παθογόνου, συνήθως εισάγοντας μια νεκρή ή εξασθενημένη μορφή του ιού.
Αλλά υπάρχει επίσης ένα νέο είδος ανοσοποίησης που δεν απαιτεί από τους ερευνητές να αφιερώσουν χρόνο αυξάνοντας μεγάλους όγκους παθογόνων.
Αυτά τα εμβόλια mRNA χρησιμοποιούν γενετικό κώδικα για να δώσουν στα κύτταρα σας οδηγίες για τον τρόπο ανάρτησης μιας ανοσολογικής απόκρισης. Μπορούν πιθανώς να παραχθούν ταχύτερα από τα παραδοσιακά εμβόλια.
Η ελπίδα μου είναι ότι, έως το δεύτερο εξάμηνο του 2021, εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο θα κατασκευάζουν ένα εμβόλιο. 
Αν συμβαίνει αυτό, θα είναι ένα ιστορικό επίτευγμα: η  ανθρωπότητα ταχύτερα από ποτέ θα έχει περάσει από την αναγνώριση μιας νέας ασθένειας στην ανοσοποίηση εναντίον της.
Εκτός από αυτήν την πρόοδο στα εμβόλια, δύο άλλες μεγάλες ιατρικές ανακαλύψεις θα προκύψουν από την πανδημία.
Η μια θα είναι στον τομέα των διαγνωστικών. Την επόμενη φορά που θα εμφανιστεί ένας νέος ιός, οι άνθρωποι πιθανότατα θα μπορούν να το ελέγξουν στο σπίτι με τον ίδιο τρόπο που κάνουν τεστ για εγκυμοσύνη.
Οι ερευνητές θα μπορούσαν να προετοιμάσουν ένα τέτοιο τεστ εντός μερικών μηνών από την αναγνώριση μιας νέας ασθένειας.
Η τρίτη ανακάλυψη θα είναι τα αντιιικά φάρμακα. Αυτά ήταν ένας υποεκτιμημένος κλάδος της επιστήμης. Δεν είμαστε τόσο αποτελεσματικοί στην ανάπτυξη φαρμάκων για την καταπολέμηση των ιών όσο και εκείνων για την καταπολέμηση των βακτηρίων. Αλλά αυτό θα αλλάξει. Οι ερευνητές θα αναπτύξουν μεγάλες, διαφορετικές βιβλιοθήκες αντιικών, τις οποίες θα μπορούν να σαρώσουν και να βρουν γρήγορα αποτελεσματικές θεραπείες για νέους ιούς.
Και οι τρεις τεχνολογίες θα μας προετοιμάσουν για την επόμενη πανδημία επιτρέποντάς μας να παρέμβουμε νωρίς, όταν ο αριθμός των περιπτώσεων είναι ακόμα πολύ χαμηλός.
Όμως, η έρευνα που βασίζεται θα μας βοηθήσει επίσης στην καταπολέμηση των υφιστάμενων μολυσματικών ασθενειών – και ακόμη και στην πρόοδο των θεραπειών για καρκίνο. (Οι επιστήμονες πιστεύουν εδώ και πολύ καιρό ότι τα εμβόλια mRNA θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ενδεχόμενο εμβόλιο για τον καρκίνο.
Μέχρι τον covid-19, ωστόσο, δεν υπήρχε μεγάλη έρευνα για το πώς θα μπορούσαν να παραχθούν μαζικά εμβόλια σε κάπως προσιτές τιμές.
Η πρόοδός μας δεν θα είναι μόνο στην επιστήμη. Θα είναι επίσης στην ικανότητά μας να διασφαλίσουμε ότι όλοι επωφελούνται από αυτήν την επιστήμη.
Με το τέλος του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, οι ηγέτες δημιούργησαν διεθνή ιδρύματα όπως τα Ηνωμένα Έθνη για να αποτρέψουν περισσότερες συγκρούσεις.
Μετά τον covid-19, οι ηγέτες θα προετοιμάσουν τους θεσμούς για να αποτρέψουν την επόμενη πανδημία.
Αυτά θα είναι ένα μείγμα εθνικών, περιφερειακών και παγκόσμιων οργανισμών.
Αυτά θα μας κρατήσουν έτοιμους για την επόμενη φορά που ένας νέος ιός θα “πηδήξει” από νυχτερίδες ή πουλιά στον άνθρωπο. Θα μας προετοιμάσουν επίσης εάν ένας κάποιος δημιουργήσει μια μολυσματική ασθένεια σε ένα εργαστήριο και θα προσπαθήσει να την οπλίσει.
Με την εξάσκηση σε μια πανδημία ο κόσμος θα υπερασπιστεί επίσης ενάντια σε μια πράξη βιοτρομοκρατίας.
Ελπίζω τα πλούσια έθνη να συμπεριλαμβάνουν & τα φτωχότερα σε αυτές τις προετοιμασίες, ειδικά αφιερώνοντας περισσότερη βοήθεια για τη δημιουργία των πρωτογενών συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης.
Αυτή η πανδημία μας έδειξε ότι οι ιοί δεν συμμορφώνονται με τους νόμους περί συνόρων και ότι όλοι μας συνδεόμαστε βιολογικά με ένα δίκτυο μικροσκοπικών μικροβίων, είτε μας αρέσει είτε όχι. Εάν ένας νέος ιός εμφανιστεί σε μια φτωχή χώρα, θέλουμε οι γιατροί του να έχουν τη δυνατότητα να τον εντοπίσουν και να τον περιορίσουν το συντομότερο δυνατό. Κανένα από αυτά δεν είναι αναπόφευκτο.
Το ιστορικό δεν ακολουθεί μια συγκεκριμένη πορεία. Οι άνθρωποι επιλέγουν ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσουν και μπορεί να κάνουν λάθος στροφή.
Τα χρόνια μετά το 2021 μπορεί να μοιάζουν με τα χρόνια μετά το 1945.
Αλλά η καλύτερη σύγκριση για το σήμερα μπορεί να είναι η 10η Νοεμβρίου 1942. Η Βρετανία μόλις είχε κερδίσει την πρώτη της νίκη στον πόλεμο και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ δήλωσε σε μια ομιλία του: «Αυτό δεν είναι το τέλος. Δεν είναι καν η αρχή του τέλους. Αλλά είναι, ίσως, το τέλος της αρχής. ” ( Άρθρο του Bill Gates στο Economist )
*Bill Gates is the co-founder of Microsoft and co-chair of the Bill & Melinda Gates Foundation.
Υ.Γ
Μια πρόγευση-σύνοψη αν θέλετε για όλα αυτά σας είχαμε παρουσιάσει σε σχετικό άρθρο μας ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ