Το ΝΑΤΟ και η ανυπαρξία των πολιτικών για να διεκδικήσουν…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά καιρούς πάντα. Ακουγόταν, από αντιρρησίες, τι θέλουμε και ενταχθήκαμε στην συμμαχία ΝΑΤΟ. Αυτό κορυφώθηκε με την παράδοση της, κοντά μισής Κύπρου, από τους υπό τον Κίσινγκερ Αμερικανούς στους Τούρκους έναντι….κάποτε θα μαθευτεί και αυτό, αφού ο τότε ΥΠΕΘΑ των ΗΠΑ Σλέσινγκερ όντας αρμόδιος δήλωνε: «Οι Τούρκοι προχώρησαν περισσότερο απ αυτό που έπρεπε» φράση που μαρτυρούσε σχεδιασμό και προετοιμασία της προδοσίας, από την υπερδύναμη, δηλ. μαζί με το ΝΑΤΟ, αφού έγινε άγρια εκμετάλλευση από τον εχθρό, ναι τον εχθρό, του ολέθριου διττού σφάλματος της Ελληνικής πλευράς να μην απαιτήσει στις συμφωνίες Λονδίνου-Ζυρίχης άμεση ένταξη της μεγαλονήσου στο ΝΑΤΟ, και αντιθέτως ενέκρινε εγγυήτρια δύναμη την Τουρκία, υιοθετώντας έτσι και με Ελληνοκυπριακή βούλα, την τότε στημένη Αγγλοτουρκική πλεκτάνη διχοτόμησης του νησιού.

Έτσι και η Αγγλία, εδραιώθηκε στο νησί μαζί με την Τουρκία. Την ΕΟΚΑ του Γρίβα, πάλι καλά που δεν την φυλάκισαν.

Σήμερα, δηλαδή ακόμα και σήμερα, ακούγονται φωνές αλλά και γραφές του τι μας προσφέρει το ΝΑΤΟ. ΣΩΣΤΑ. Το ΝΑΤΟ δεν δύναται να σου προσφέρει τίποτα όσο σε κυβερνούν αυτοί που σε κυβερνούν,είτε δικτάτορες είτε εκλεγμένοι με την ψήφο σου λαέ.

Μία δοκιμαστική απόπειρα/απόφαση του πρώτου Καραμανλή (ήταν η Κυβέρνηση του που συμμετείχε μαζί με τον Μακάριο, στα πιο πάνω σφάλματα) αποχώρησης από το στρατιωτικό σκέλος της συμμαχίας, ξαστόχησε, και είδαμε και πάθαμε για την επανένταξη. Διότι όταν τραβάς το περίστροφο από την θήκη, πρέπει να το χρησιμοποιήσεις και να πας μέχρι τέλους…

Αυτά για τον Γεραπετρίτη του Μητσοτάκη που εκκινεί για …νέες περιπέτειες. Είθε ευόδωση κάθε προσπάθεια του. Δυστυχώς όμως, εδώ χρειάζεται Προκόπης Παυλόπουλος…

Διότι, ο Προκόπης Παυλόπουλος ταπεινώνοντας το 2017 τον φιλότουρκο Στόλτενμπεργκ, όταν του τεκμηρίωσε πως το περιβόητο άρθρο 5 ισχύει και για την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας, έδειξε ότι μπορείς να έχεις οφέλη, αρκεί να τα διεκδικήσεις.

Όσο για τους σημερινούς, του «τι μας προσφέρει το ΝΑΤΟ», μία είναι η απάντηση. Διεκδίκηση και εάν δεν πάρεις τα αναμενόμενα, έξοδος. Και μάλιστα άμεση.

Και τότε θα φανεί καθαρά το τι είχαμε και δεν το καταλαβαίναμε (ίδιον της φυλής) ή το αντίθετο. Το ότι τότε θα είναι αργά, πολύ αργά, για διόρθωση, ας μην τεθεί ποτέ. Είχε πει «δεν πταίει μόνο το αστέρι μας. Φταίμε και ‘μείς. Οι ίδιοι» ο Ιούλιος Καίσαρας.

Και είναι το μόνο που αποδεικνύεται διαχρονικά έκτοτε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ