Έσβησε στα 71 της η χρυσή λαϊκή φωνή που αγάπησε όλη η Ελλάδα – Θρηνος για την Λιζετα Νικολάου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θρήνος έχει ξεσπάει στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών η Λιζέτα Νικολάου, η οποία νοσηλευόταν σε μη αναστρέψιμη κατάσταση σε κλινική του Πειραιά.

Να θυμίσουμε πως η αγαπημένη τραγουδίστρια είχε ένα σοβαρό ατύχημα στο κεφάλι έπειτα από πτώση που είχε σε σκάλα καταστήματος, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στην Εντατική ιδιωτικού θεραπευτηρίου του Πειραιά. Οι γιατροί χαρακτήρισαν το ατύχημα «πτώση από κλίμακα». Δυστυχώς η κατάστασή της κρίθηκε κρίσιμη.

Από τους πρώτους που ειδοποιήθηκαν για το ατύχημα της αξιόλογης ερμηνεύτριας ήταν ο γιος της Αλέξανδρος Λιάνης, που έχει αποκτήσει από τον γάμο της με τον γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Λιάνη, τον οποίο μεγάλωσε μόνη της.

Όλοι οι δικοί της άνθρωποι ήλπιζαν σε ένα θαύμα, το οποίο δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε αφού η σπουδαία ερμηνεύτρια ταξίδεψε για την χώρα των αγγέλων.

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η Ελένη Δήμου μέσα από τα social media.

«Πόσο κρίμα Πόσο κρίμα! Καλό ταξίδι Λιζετάκι μου όπως σου έλεγα πάντα», έγραψε χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια.

Ποια ήταν η Λιζέτα Νικολάου

Το πραγματικό όνομα της Λιζέτας Νικολάου ήταν το Ελισάβετ Κατικαρίδου. Σε πρόσφατη συνέντευξή της είχε αποκαλύψει πως το όνομα αυτό της το έδωσε ο Σούκας.

Ξεκίνησε να τραγουδάει σε μικρή ηλικία και μάλιστα κρυφά από τους γονείς της σε μία μικρή μπουάτ. Έχει ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές, τον Μαρκόπουλο, Τσιτσάνη, Γαργανουράκη, τη Μοσχολιού, Γαλάνη και άλλους.

Ενδεικτική δισκογραφία

Σκοπευτήριο, 1975
Αφιέρωμα, 1975
Το Χαμόγελο Της Λιζέττας, 1977
Σ’ Αγάπησα, Μ’ Αγάπησες, 1980
Βενετιά Και Φανάρι, 1982
Ποντιακά Τραγούδια Με Τη Λιζέττα Νικολάου, 1985
Τα Κέφια Της Λιζέττας, 1985
Έτσι Χάνονται Οι Αγάπες, 1986
Θέλω Ν’ Αντισταθώ, 1989
Νυχτερινοί Έρωτες, 1990
Τέρεν Μάνα Πως Χορεύω, 1992
Τα Τραγούδια Του Πατέρα μου, 1995
Ποντιακή Ραψωδία, 1997

ΔΗΜΟΦΙΛΗ