Σιγή ισχύος, απο τους δόλιους συμμάχους μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιμέλεια από Ομάδα Εργασίας και Έρευνας του συγγραφέα κ. Αντώνιου Αντωνά.

Άλλος ένας διασυρμός κάθε ευρωπαϊκής ιδέας, διεθνούς δικαίου και παραβίασης  των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, που καταδικάζουν την βάρβαρη τουρκική εισβολή, από τον αμετανόητο Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, ο οποίος με τις προκλητικές δηλώσεις του φανερώνει τις βλέψεις του, για την Ελληνική Κύπρο, αλλά και εν γένει για τον Ελληνισμό…..

Η πρόσφατη δήλωση του, για την οποία κανείς από τους εταίρους μας, μέχρι στιγμής δεν καταδίκασε. Δεν επιθυμούν να … «στεναχωρέσουν» την παλλακίδα τους Τουρκία…… Και … αν μιλήσουν λόγια του … αέρα θα πουν ….VERBA VOLANT!

Τι είπε ο θρασύτατος Τούρκος πρόεδρος ….:

 

2Q==

«Ίσως αν είχαμε πιέσει προς τον Νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας», υποστήριξε προκλητικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο προσωπικό του 4ου Σώματος Στρατού στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε: «Οι Τουρκοκύπριοι βρέθηκαν στο χείλος της γενοκτονίας μόλις πριν από μισό αιώνα. Στην “Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974″, 498 στρατιώτες μας και από τις τέσσερις γωνιές της πατρίδας μας, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών, θυσιάστηκαν. Παρ’ όλες τις πιέσεις (σ.σ. που δεχτήκαμε), αν δεν υπήρχε η επέμβαση της Τουρκίας, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” ούτε οι Τουρκοκύπριοι. Ίσως μάλιστα αν είχαμε πιέσει προς τον Νότο, το λέω αυτό με τα σημερινά δεδομένα, δεν θα υπήρχε πλέον Νότος-Βορράς, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας».

Οι δηλώσεις του Ερντογάν προς τους Τούρκους αξιωματικούς και στρατιώτες έγιναν στο πλαίσιο δείπνου ιφτάρ, με το οποίο σταματάει η νηστεία κατά την διάρκεια του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανίου. Η ομιλία του συμπίπτει επίσης με την 109η επέτειο από τη *Μάχη της Καλλίπολης του 1915 για την κατάληψη των Στενών των Δαρδανελλίων από τις δυνάμεις της Αντάντ στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου οι Τούρκοι με συμμάχους τους Γερμανούς κατάσφαξαν χιλιάδες *συμμάχους.

*Η Μάχη της Καλλίπολης , που θα απέτρεπε την γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων, αν δεν κατέληγε σε νίκη των Οθωμανών και οδυνηρή θυσία χιλιάδων Αυστραλών. Και άλλων συμμάχων.

Σύμφωνα με ιστορικούς, η νίκη των συμμάχων στην Καλλίπολη θα σήμαινε άμεσο τερματισμό της γενοκτονίας των Αρμενίων, το σταμάτημα των διώξεων κατά των ελληνικών πληθυσμών της ανατολικής Θράκης και της Ιωνίας και την αποφυγή της Γενοκτονίας στον Πόντο (1916).

Στις 25 Απριλίου 1915, εφτά μεραρχίες των Συμμάχων αποβιβάστηκαν σε πέντεδιαφορετικά σημεία της Χερσονήσου. Η πρώτη αποβίβαση πραγματοποιήθηκε στο Μπουλαϊρ και στον όρμο Μπεσηκίων και τα υπόλοιπα σώματα αποβιβάστηκαν στις περιοχές Γκαμπά-Τεπέ, Κουμ-Καλέ και Άκρα Έλλης.

Οι τούρκοι στρατιώτες υπό  την αρχηγία του Κεμάλ με σύμβουλο τον Γερμανό Στρατηγό *Φον Σάντερς,, αφού πληροφορήθηκαν από τους Γερμανούς για την απόβαση, περίμεναν τους συμμάχους στις ακτές της Καλλίπολης πίσω από ισχυρά οχυρά, υπό την καθοδήγηση των συμμάχων τους Γερμανών, οι οποίοι και τους προμήθευσαν βαρύ οπλισμό. Οι σύμμαχοι είχαν να αντιμετωπίσουν έναν υπέρτεροκαλά οπλισμένο στρατό, που τους επιτέθηκε με το που πάτησαν το πόδι τους στα τουρκικά εδάφη. Έως τον Μάιο οι σύμμαχοι αποκλεισμένοι στην  χερσόνησο της Καλλίπολης και χωρίς επαρκή πυρομαχικά, αφού Γερμανικά πλοία βύθιζαν τα συμμαχικά πλοία, που μετέφεραν εφόδια, μετρούσαν χιλιάδες απώλειες. Η εκστρατεία της Καλλίπολης είχε καταλήξει σε αδιέξοδο. Οι Σύμμαχοι είχαν υποτιμήσει τους αντιπάλους τους. Απ’ ό,τι φάνηκε, δεν γνώριζαν την ετοιμότητα των τούρκικων στρατευμάτων. Οι Γερμανοί είχαν τοποθετήσει στην Καλλίπολη,  πριν την εισβολή, εκατοντάδες πολυβόλα, τα οποία χειρίζονταν Γερμανοί στρατιώτες. Επιπλέον  είχαν ναρκοθετήσει το στενό των Δαρδανελλίων ώστε να είναι αδύνατη η κατάληψη της περιοχής δια θαλάσσης.

*Ο Όθων Λίμαν φον Σάντερς, (Otto Viktor Karl Liman17 Φεβρουαρίου 1855 – 22 Αυγούστου 1929), περισσότερο γνωστός ως Λίμαν φον Σάντερς, ήταν Γερμανός στρατηγός, που είχε αναλάβει στρατιωτικός σύμβουλος και ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του στρατού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. WP.

Συνέχεια των προκλητικών δηλώσεων Ερντογάν….

«Η ύπαρξη ενός ισχυρού στρατού είναι για μας υποχρέωση και όχι επιλογή. Είμαστε μια χώρα, ένα έθνος και ένας στρατός που πρέπει πάντα να διατηρεί την αποτρεπτική του ικανότητα στο υψηλότερο επίπεδο. Ως τουρκικό έθνος, μόνο η δική μας προσπάθεια, η δική μας δύναμη, τα δικά μας μέσα και οι δικές μας δυνατότητες που έχουμε αναπτύξει μπορούν να μας προστατεύσουν από τους εχθρούς μας», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων. …..

Και ΕΣΕΙΣ δόλιοι σύμμαχοι και εταίροι δεν μιλάτε, αλλά  όπως ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Ευριπίδης είπε ….Αυτό δε τo σιγάν ομολογούντοςεστί σου.

Αυτή η σιωπή σου είναι ομολογία (της ενοχής σας.)

Kαι ….

Αιδώς γαρ εν κακοίσιν ουδέν ωφελεί. Η γαρ σιωπή τω λαλούντι σύμμαχος.

Με τους κακούς η συστολή δεν ωφελεί σε τίποτα. Επειδή η σιωπή είναι σύμμαχος αυτού, που μιλάει. Όμηρος

Και ο Σωκράτης είπε.. Φοβού την οργή των υπό σου ευργετηθέντων. Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος, έφη ο Καλλίμαχος και, αντί του μάννα χολήν, γράφτηκε στο Αντίφωνον της Μ. Πέμπτης.

Tu quoque, «fili»!

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΣΤΑ ΑΠΕΧΘΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ.

«ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ…»
«ΚΑΙ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΝΙΨΑΝ ΚΑΙ ΕΤΡΙΨΑΝ…..ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ, ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»


Άλλη μια προδοσία λοιπόν των «συμμάχων» από τις μύριες, όχι μόνο απέναντι στην Κύπρο, αλλά και απέναντι στις Ευρωπαϊκές «αξίες» και τις συμβάσεις, που διέπουν την ΕΕ και αφορούν το κράτο δικαίου…! Κόπτονται για την εισβολή της Ρωσίαςστην Ουκρανία, αλλά για αυτούς είναι λησμονημένη και καταχωνιασμένη η βάρβαρη εισβολή των Τούρκων το 1974, που άφησε πίσω της 6000 νεκρούς και αγνοουμένους, 850 ομήρους κακοποιημένες γυναίκες, 550 συλημένες εκκλησίες, 250000 εκτοπισμένους, 30000 εγκλωβισμένους, μουσεία και θησαυροφυλάκια της ΚΔ λεηλατημένα, το 37% των κυπριακών εδαφών κατεχόμενο κλπ κλπ ….

Πραγματικά οι συνεχείς προδοσίες των συμμάχων μας επίδοξων ολετήρων του Ελληνισμού μόνο στην άπατη πίθο των Δαναϊδών χωράνε Αυτά τα ολίγα και άλλα μύρια …Τί άλλο να γράψω ουκ ημπορώ και τι άλλο να λαλώ ου οίδα…., σκοτίζουν μου τον λογισμό οι προδοσίες των δόλιων εταίρων, που συνεχίζουν ακάθεκτοι να στηρίζουν και υπογείως και ανωγείως την εκδιδομένη αρτίστα παλλακίδα τους Τουρκία, που τους προδίδει ανά τους αιώνες, σε αντίθεση με την Ελλάδα που πάντα πιστή τους σύμμαχος ήταν…


Συμβολική φώτο. Tουρκάλλα αρτίστα, χορεύει τον χορό της κοιλιάς και σαγηνεύειτου δόλιους φιλότουρκους Άγγλους «ειρηνευτές» στη Κύπρο….. Η φώτο τραβήχθηκε από ξένο δημοσιογράφο, κατά την διάρκεια των ταραχών 63-67, που προκάλεσαν οι εξτρεμιστές τούρκοι στην περιοχή Κοκκίνων, γραμμή αντιπαράθεσης… Αυτή είναι η προσωποποποίηση της δόλιας Τουρκίας, που χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό και αθέμιτομέσον για να …χορεύει τους άπιστους συμμάχους στο ταψί…. Καμαρώστε το ύφος των αποβλακωμένων Άγγλων «ειρηνευτών» και «εγγυητών» της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αιδώς!

Σημειώνεται ότι οι κάννες των όπλων τους, ήταν στραμμένες προς Ελληνική πλευρά, αντί προς πλευρά στασιαστών, που πρώτοι άρχισαν τις επιθέσεις και κατέσφαξαν άμαχους πολίτες……


Συνεχίζουμε εν περιλήψει….                                                                                            Προκαλούν και οι δόλιοι, ολετήρες, οι ευεργετηθέντες, από τον Ελληνικό Πολιτισμό, την φιλοσοφία, τις αρχές της Δημοκρατίας κλπ. Με την σιωπή τους. Οι κλέφτες των αρχαιολογικών θησαυρών, των εκκλησιαστικών και πολιτιστικών, που εμπλουτίζουν τα μουσεία τους και καμαρώνουνγια τις αρχαιοκαπηλείες τους… Χωρίς τις κλοπιμαίες Ελληνικές αρχαιότητες τα μουσεία τους θα ήταν Art Gallery με πίνακες αφηρημένης τέχνης…όπως και ο πολιτισμός τους….

Αλήθεια τι τους προσφεραν οι ξένοι για να τους χρωστουν και χάρη οι Έλληνες; (1812 από ποιήματα και κείμενα του Βύρωνα.)

Είπε και ελάλησε λοιπόν ο σοφός λόγιος φιλέλληνας τότε…: Για τι, για ποιό πράγμα, πρέπει να είναι ευγνώμονες, οι πολύπαθοι Έλληνες και σε ποιούς;

Μικρά ενδεικτικά αποσπάσματα.

Στους Τούρκους κατακτητές, τους Ευρωπαίους με τις αθετημένες υποσχέσεις και τις ψεύτικες συμβουλές (προδοσίες), σ΄ αυτούς, που χαράζουν και κλέβουν τις αρχαιότητες του (αρχαιοκάπηλοι), σ΄ αυτούς που μαστιγώνουν τους Έλληνες υπηρέτες τους…, ή στους άσημους συγγραφείς Ευρωπαίους νοθευτές της Ελληνικής Ιστορίας; κλπ κλπ κλπ
Johan Wofgang GoetheΓκαίτε: Οι Έλληνες είναι συγγενείς μου, είναι δάσκαλοι μου. Τους θαυμάζω σαν άφθαστες διάνοιες της φράσεως και της γραμμής, καθώς και για τον ιδεώδη βίο τους. Ότι είναι η καρδιά και ο νους για το σώμα, είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα…Καταραμένε ‘Ελληνα πόσο μικρός και μηδαμινός είμαι μπροστά σου…;

Ο Friedrich von Schiller ( Σίλλερ) γράφει: Καταραμένε ‘Ελληνα, όπου γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου σε βλέπω…, σε βρίσκω.. κορυφαίο και ανυπέρβλητο… Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη γνώση…Γιατί να σε αγγίξω; Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος μηδαμινός…; Γιατί δεν με αφήνειςστην δυστυχία μου και την ανεμελιά μου…; (Συγγράμματα Σίλλερ) Απόσπασμα

Επιπρόσθετα…Ο Γκαίτε εκφράζει τον θαυμασμό του για την Ελλάδα, σαν την μοναδική στον κόσμο πολιτισμένη χώρα…Ο λόρδος Βύρων… Μένω εκστατικός στο όραμα της Ελληνικής αρχαιότητος…Θέλω να δημιουργήσω μιαν Ελλάδα μέσα μου… Διαβάζοντας τα λόγια του Πινδάρου «επικρατείν χρή» είδα το φως..
Και τέλος…αν μπορεί να υπάρξει τέλος…..
Και όσο αφορά τα ζιζάνια, που σπέρνουν ανάμεσα μας και το μίσος, που τρέφουν για τον Ελληνισμό, οι ξένοι άσπονδοι φίλοι, που μας εγκαταλείπουν πάντα, ο μεγάλος φιλόσοφος Νίτσε δίνει μια ολοκληρωμένη τεκμηριωμένη, αποστομωτική απάντησηγιατί;

Διαβάστε την, για να βρείτε την απάντηση…:

Ο μεγάλος *Νίτσε ( Friedrich Nietzshe) το 1872, στο μεγαλειώδες του βιβλίο « Η γέννηση της τραγωδίας» στο κεφάλαιο 15, ( Μνημειώδες έργο του Τάδε έφηΖαρατούστρας), αναφέρει για το Ελληνικό Έθνος…:

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξης του, ο δυτικοευρωπαϊκός «πολιτισμός», προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε και να δημιουργούσαν φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στην σύγκριση του, με το ελληνικό μοντέλο συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικό, ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφος του.»

«Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους, δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαν μια για πάντα να απαλλαγούν από αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους, έχουν αποδειχθείανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους. Έτσι οι άνθρωποι συνεχίζουν να νοιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, που και που κάποιος εμφανίζεται, που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, που διδάσκει, ότι οι Έλληνες είναι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα, τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχομένωνπολιτισμών, είναι πολύ χαμηλής ποιότητας, σε σχέση με τους ηνίοχους Έλληνες, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με Αχίλλειο πήδημα…» Νίτσε – Επιστολή προςτον γιό του 5 Ιουλίου 1815

Μια ολοκληρωμένη σοφή απάντηση, γιατί τους Έλληνες κανείς δεν τους θέλει ( ΊδεΕθνικές καταστροφές και Κύπρο.)

Σημειώνεται ότι ο Νίτσε ήταν επηρεασμένος από πολλούς Έλληνες αρχαίους φιλοσόφους, Ηράκλειτο, Παρμενίδη, Πρωταγόρα, Δημόκριτο, Επίκουρο, Εμπερδοκλή, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Σωκράτη κ.ά.
Στην Ελλάδα οφείλεται τα πάντα και αντί ευγνωμοσύνης, καταπολεμάται το πνεύμα το Ελληνικό αθάνατο αιώνια… τον Ελληνισμό…. Το πνεύμα δεν νικιέται, δεν φθείρεται, δεν χάνεται. Είναι βαθειά απλωμένο στα ιερά Ελληνικά χώματα, στην Ευρώπη, στην υφήλιο, στην Μικρά Ασία, αιωρείται στο απέραντο σύμπαν εσαεί στους αιώνες… Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν οφείλουν τίποτα και σε κανένα. Όλοι  οφείλεται απέραντη εγνωμοσύνη. Γιατί τις πολεμάται; Ο ομφαλός της γης, του πολιτισμού, της φιλοσοφίας, της δημοκρατίας στην Ελλάδα στους Δελφούς βρίσκεται γενημμένος και ριζωμένος.. Στην ζωηφόρο και αειφόρο γη απλώνονται οι ρίζες του…Μην τον καταστρέψετε και μην αποκόψεται τον λώρο, τον πνευματικό και Ελληνικό με τον οποίο συνδέεστε. Είναι πνευματικός ζωοδότης, αιμοδότης τροφοδότης…Στους Δελφούς συναντήθηκαν οι δύο θρυλικοί αετοί του Δια, πού απελευθέρωσε από τους δύο πόλους του κόσμου…Επαναλαμβάνεται, μην τον καταστρέψεται…, θα πάψεται να αναπνέεται, να ζείτε, να αιμοδοτείσθαι πνευματικά…Θα είστε ζωντανοί νεκροί….

Θα απομείνουν οι απολίτιστοι Βάρβαροι και μ΄αυτούς θα συμβιώσετε, μέχρι να πάψειεντελώς ότι Ελληνικό πνεύμα να υπάρχει και θα υποταχθείτε και στο πνεύμα και στο σώμα στους Βαρβάρους, που σήμερα τους θωπεύετε και δίδετε άφεσιν αμαρτίων, για τα ανείπωτα τους εγκλήματα κατά του ανθρώπινου γένους….

Σύμμαχοι και άσπονδοι φίλοι της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ελληνισμού, ο σκορπιός το δηλητήριο το έχει στην ουρά και προσέξτε ένα δηλητηριώδες φίδι κρύβεται στο χορτάρι κάτω από τα πόδια σας….Latest unguis in herba
Και σημειώστε ανεξίτηλα .. Μην συνεχίσετε να είστε σφοδροί πολέμιοι, κάθε τι Ελληνικού…. Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Κύπρος και το πνεύμα τους, ποτέ δεν θα πεθάνουν.., δεν τις σκιάζει φοβέρα καμιά και προχωρούν πάντα μπροστά.

Είναι οι μοναδικές στον κόσμο, χώρες Κύπρος και Ελλάδα, που τόσο βάναυσα ληλατήθηκαν, συλήθηκαν τα ιερά και όσια τους, υπέστησαν γενοκτονίες, εκατοντάδες χιλιαδες σκλάβοι και σκλάβες οι Έλληνες και Ελληνίδες σε σκλαβοπάζαρα των βαρβάρων Μωαμεθανών, κατακτήσεις των πάτριων αρχέγονωνεδαφών τους…. Τετρακόσια χαλεπά χρονια σκλαβιάς και φυλακής, γονατιστές, αλλάπερήφανες, με ματωμένα γόνατα, αγκαθοστεφανωμένες, ρακένδυτες, ματόβρεκτες, έμαθαν να σηκώνονται, αγέρωχα να πολεμούν, να βάζουν μπρος τα στήθια, μόνες ανάδελφες, χωρίς ποτέ κανείς κάλπικος σύμμαχος ή «εν Χριστώ αδελφός» να απλώσει το χέρι λίγα ψίχουλα βοήθειας να προσφέρει

Ο Ελληνισμός απλόχερα προσφέρει πάντα την βοήθεια του, σε όποιον σύμμαχο την χρειάζεται και στο τέλος δέχεται σαν ανταμοιβή πυρακτωμένα κάλπικα νομίσματα και χολή.

Στον ματωμένο δρόμο τον αγκαθοσπαρμένο, στην άκρη της αβύσσου του Άδη, με μετέωρο μελλοθάνατου βήμα να αιωρείται προχωρούν Ελλάδα και Κύπρος προς το θεοσκότεινο μέλλον, τον θάνατο και όμως ένα θείο χέρι τις τραβά πίσω στο φως, στην ελπίδα, στη ζωή…Ένα θαύμα πάντοτε γίνεται για αυτόν τον ταλαιπωρημένοΕλληνισμό, που είναι υπό διωγμό όλων…Επιβιώνει, δεν λυγά, δεν υποκύπτει, δεν προσκυνά, δεν αλλάζει πίστη. Χιλιάδες χρόνια τώρα διατηρεί το πνεύμα του Ελληνικό, με πείσμα και αυταπάρνηση…και ζεί εις τους αιώνας των αιώνων… Ναι είναι θαύμα και προκύπτει αντανακλαστικά ένα αναπάντητο αιώνιο μέγα ερώτημα. Πως επιβίωσαν Ελλάδα και Κύπρος και πως συνεχίζουν να επιβιώνουν χωρίς ποτέ να έχουν ένα συμπαραστάτη, ένα πραγματικό φίλο;
Οφείλουν την ύπαρξη τους την μακραίωνη, μόνο στην πίστη τους, το θείο πνεύμα, που τις φωτοστεφανώνει και το πείσμα τους… Οι εύτολμες δαφνοστεφανωμένες, με τ΄ αθάνατο νερό του Μεγαλέξανδρου ξεδιψασμένες…Με αγίασμα του κατεχόμενουΑποστόλου Ανδρέα στην Αγία Καρπασία, καθαγιασμένες…
Και τέλος σημειώστε σύμμαχοι και οι «εν Χριστώ αδελφοί» της ΚαθολικήςΕκκλησίας, επαναλαμβάνουμε ότι ο ομφαλός της γης, ο ομφαλός όλου του κόσμου στην Ελλάδα βρίσκεται και θα βρίσκετε για πάντα. Με κρικέλια δεν σηκώνεται, διότι το βάρος του, είναι το ασήκωτο βάρος όλου του κόσμου…, όπως και οι ανάδελφεςπατρίδες Ελλάδα και Κύπρος. Είναι το πνεύμα και το φως, που διδάσκουν και φωτίζουν όλη την υφήλιο…Αν αλωθούν, μαύρο σκοτάδι αβυσσαλέο θα σας πνίξειΑ.Α.

Και υπενθυμίζoυμε ξανά το ποίημα του Μεγάλου μας εθνικού ποιητή Γιώργου Σεφέρη. «Σαλαμίνα της Κύπρος 1953.»

«Η γης δεν έχει κρικέλια για να την πάρουν στον ώμο και να φύγουν, μήτε μπορούν, όσο και αν είναι διψασμένοι να γλυκάνουν το πέλαγο με νερό μισό δράμι…Και τούτα τα κορμιά πλασμένα από ένα χώμα, που δεν ξέρουν έχουν οι ψυχές. Μαζεύουν σύνεργα για να τις αλλάξουν, δεν θα μπορέσουν…! Μόνο θα τις ξεκάνουν, αν ξεγίνουνται οι ψυχές…Δεν αργεί να καρπίσει τ΄αστάχυ, δεν χρειάζεται μακρύ καιρόγια να φουσκώσει της πίκρας το προζύμι…» Έστι ουν Ελλάς και η Κύπρος.


Παρακολουθώντας κάποιος την εγκληματική πορεία» της Τουρκίας ανά τους αιώνεςκαι από γένεσης της, διαπιστώνει ότι η χώρα αυτή η μοναδική στον κόσμο, που είναι περήφανη για την ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ της, είναι μια κακούργα Λερναία Ύδρα, που οι σύμμαχοι όταν και στον Α ΠΠ και στους Βαλκανικούς πολέμους και στον Β ΠΠ, περιστασιακά έκοψαν ένα από τα κεφάλια της, δεν θέλησαν οι δόλιοι πυρακτωμένη δάδα να βάλουν στον λαιμό της για να μην φυτρώσου άλλα…..
Ποτέ δεν αναφερόμαστε περί ιστορίας της Τουρκίας διότι …Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, δεν έχει πολιτισμό, δεν έχει φιλοσοφία, δεν έχει δημοκρατία…ειμή μόνο ποινικό μητρώο (Παράφραση Σαρρή)
Παραβλέπουμε τα απεχθή εγκλήματα, από την πρώτη στιγμή της τρισκατάρατης καθόδου των βαρβάρων στη Μ. Ασία και εν συνεχεία στην Ευρώπη, από την πάλαι ποτέ βάρβαρη Οθωμανική αυτοκρατορία, διότι χιλιάδες τόμοι Μαύρης Βίβλου Εγκλημάτων θα πρέπει να καταγραφούν.

Δόλιοι και συμφεροντολόγοι δήθεν  σύμμαχοι μας , ναι είστε συναυτουργοί και συνένοχοι Α-Ω βαθμού….. μαζί με την επ΄ αμοιβή εκδιδομένη εταίρα σας Τουρκία……

Και τέλος λάβετε υπ όψιν ότι «Η Τουρκιά και η ουχιά δεν έχουνε μπιστιά» (Μέμο Α΄ και Β ΠΠ, που όταν εσείς «σύμμαχοι» πολεμούσατε, μαζί και η  Ελλάδα και η Κύπρος κατά των ΝΑΖΙ, η Τουρκία σας πρόδιδε και σύμφωνα φιλίας υπέγραφε μαζί με τους ΝΑΖΙ…..Ενδεικτική η φώτο πιο κάτω.

Σύμφωνα φιλίας και συμμαχίας Τουρκίας και ΝΑΖΙ.

Ακόμη και όταν η Ναζιστική Γερμανία έπνεε τα λοίσθια ….Β΄Π.Π. Έγραφαν πρωτοσέλιδα όλες οι Τουρκικές φιλοκυβερνητικές Τούρκικες εφημερίδες:

Ενδεικτικά.

«Σε όλο αυτό τον πόλεμο δείξαμε τη φιλία μας στους Γερμανούς και το κάναμε την στιγμή, που είχαν την μεγαλύτερη ανάγκη. Εφημ Ανατολή 7/5/1943.

«Παραμένουμε φίλοι  της Γερμανίας μέχρι τέλος». Σον Ποστάν 22/4/1944

Τέλος, αν υπάρχει τέλος ας λάβει υπ όψιν και ο νεοθωμανός Ερντογάν. ότι «Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του.» Γιάννης Ρίτσος.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ του συγγραφέα κ. Αντώνη Αντωνά.

Αποσπασματικές πληροφορίες από παλαιότερα άρθρα του ιδίου.

Ίδετε σχετικό παλαιότερο άρθρο με σημαντικά ντοκουμέντα για τις ανέκαθεν προδοσίες της Τουρκίας έναντι των συμμάχων ….. οι οποίοι σήμερα τα λησμόνησαν…. Οι επιλήσμονες και αφερέγγυοι ….άσπονδοι «φίλοι» μας….

Οι ανέκαθεν προδοσίες της Τουρκίας κατά των συμμάχων …

olympia.gr

https://www.olympia.gr › apopsi


Οι ανέκαθεν προδοσίες της Τουρκίας κατά των συμμάχων …

olympia.gr

https://www.olympia.gr › apopsi

Ισλάμ: Τι είδους θεός δίνει για ανταμοιβή σκλάβες του σεξ;

"Το Κοράνι δεν είναι τίποτα περισσότερο από το έργο ενός Βεδουίνου του 7ου αιώνα, ενός ανθρώπου του οποίου η ιδέα για τον παράδεισο διαμορφώθηκε...

Η επιπόλαιη επιχειρούμενη κατάργηση των τρόλεϊ από την  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 

Με βεβιασμένο τρόπο και χωρίς να υπάρχει επαρκής διαβούλευση με αρμόδιους επιστημονικούς φορείς η κυβέρνηση μέσω του αναπληρωτή υπουργού μεταφορών κου Κυρανάκη, εξήγγειλε την...

Κεραυνοί του Πάνου Καμμενου: Η Ελλάδα μπήκε στην κρίση για 25 δις αλλά για τον Ζελενσκι βρήκαν 90 δις

Οι αγρότες και κυρίως οι κτηνοτρόφοι που είδαν τα ζωντανά τους να δολοφονούνται έχουν αιτήματα 250εκ. Οι Έλληνες μπήκαμε στην κρίση για 25δις.Η Ευρωπαϊκή Ενωση...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προφυλακίστηκαν οι Μύρωνας Χιλετζάκης και Γιώργος Λαμπράκης

Προφυλακίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης, μετά από τις πολύωρες απολογίες τους, ο Μύρωνας Χιλετζάκης και ο λογιστής Γιώργος Λαμπράκης που φέρονται ως ηγετικά στελέχη του...

Μεταδίδεται πως ο Τριαντόπουλος στην απολογία του αρνήθηκε ότι έδωσε εντολή για το «μπάζωμα» του χώρου ενός πολλαπλού εγκλήματος

Μεταδίδεται πως ο Τριαντόπουλος στην απολογία του αρνήθηκε ότι έδωσε εντολή για το «μπάζωμα» του χώρου ενός πολλαπλού εγκλήματος Να τον πιστέψουμε; Αδύνατον, διότι δια...

Αγρότες: Ο διάλογος είναι προσχηματικός – Η κυβέρνηση μας εμπαίζει

Στον Λευκώνα Σερρών πραγματοποιήθηκε σήμερα η νέα κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών με τη συμμετοχή εκπροσώπων 57 μπλόκων από διάφορα σημεία της χώρας Κατά τη...

Πρώτη ομολογία από Παπασταύρου: Οικονομικό σκάνδαλο ο ΟΠΕΠΕΚΕ

Ο Σταύρος Παπασταύρου είναι ο πρώτος υπουργός που ευθέως παραδέχθηκε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σκάνδαλο Ενώ όλοι οι υπουργοί (Μυλωνάκης, Σκέρτσος) και οι βουλευτές της...

«Η Ουτοπια Ή Ο Θανατος» – Κόσμος / Ευρώπη / Ελλάδα / Άνθρωπος – Όταν η Ουτοπία Προβάλλεται σαν Εναλλακτική

Συνεχίζουμε αυτή τη σειρά άρθρων, (Διάλογοι με τη ΤΝ), με θέμα την Ουτοπία, την οποία επιχειρούμε να μεταφέρουμε από το πεδίο της θεωρίας στη...

Επικαλούμαι το δικαίωμα της ντροπής

Δεν είναι η σιωπή που με τρομάζει, ούτε η επίκληση στο δικαίωμα αυτής, αλλά η απουσία εκείνου του αδιόρατου σήματος που φαίνεται στα μάτια στις...

Προκόπιος Παυλόπουλος: «Η αποστολή της Ελλάδας για την υπεράσπιση των αρχών και των αξιών της Ηθικής στον Παγκόσμιο Αθλητισμό»

 Αθήνα, 17.12 2025Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκός και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών  κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συμμετείχε στην Διεθνή Ημερίδα...

Προκοπης Παυλόπουλος: Αναγκαία η κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος- Χωρίς κοινωνικό κράτος δεν υπάρχει ποιοτική Δημοκρατία

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τέρμα στο Γκάζι», σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον Νίκο Φελέκη...

Φράγμα Ενιπέα, Σκοπιάς, Φαρσάλων, Λάρισας: Περισσότερα από 40εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού χαμένα στην κακοκαιρία Byron

«“Φράγμα Ενιπέα”, “Σκοπιάς”, Φαρσάλων, Λάρισας”: Περισσότερα από 40εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού χαμένα (θα γέμιζε περίπου κατά το 1/3), στην κακοκαιρία “Byron” (~150,60 mm βροχής)»Κατά τις βροχοπτώσεις που αφορούσαν το χρονικό διάστημα «03/12/2025 έως 10/12/2025» (κακοκαιρία με την αντιστοιχισμένη κωδική ονομασία «Byron»), ο«Ποταμός Ενιπέας», “μετέφερε” στην θέση όπου σχεδιάστηκε να κατασκευαστεί το«Φράγμα Ποταμού...

Μαρία Καρυστιανου: Οργισμένη ανάρτηση για fake δηλώσεις της

Νέα οργισμένη ανάρτηση για fake δηλώσεις της σχετικά με ιδρυτική διακήρυξη η Μαρία Καρυστιανού Πιο συγκεκριμένα η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων στα Τέμπη αναφέρθηκε...

Μανώλης Κοττακης: Άν στά πνιγηρά αστικά κέντρα η Κυβέρνηση αντέχει κάπως διοικωντας μέ τόν φόβο, στήν ελεύθερη περιφέρεια του καθαρου αέρα καταρρέει παρατεταμένα

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ της Νέας Δημοκρατίας, από τούς νεώτερους ανέφερε πρίν από μία εβδομάδα σέ τηλεοπτικό πάννελ στό Open TV, στήν εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη καί της...

Απειλούν τους αγρότες με “μνημόνιο περικοπης επιδοτήσεων”

Γιά «μνημόνιο περικοπης επιδοτήσεων» μιλουσε προχθές ο υπουργός Αγροτικης Αναπτύξεως στούς βουλευτές της ΝΔ, γιά «οριστική διακοπή της καταβολης» χθές ο κυνικός υπουργός Επικρατείας...

Έτσι όπως πάμε δεν θα βρίσκουμε θάλασσα ούτε για να πάμε να «πνιγούμε»

Με μεγάλη έκπληξη μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ τις δηλώσεις, τις αναπάντητες από το δικό μας ΥΠΕΞ, του Λίβυου Προοεδρου της εκεί Εθνοσυνέλευσης ότι το...

Καταλυτική θα είναι για την δημοκρατία στην χώρα μας η επήρεια του πορίσματος Κοβέσι

Με διάφορα σχόλια που δημοσιεύονται σχετικά με την πορεία της υπόθεσης με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, εξάγεται το συμπέρασμα ότι για την δημοκρατία στην χώρα μας...

Γιατί ψοφάν τα έρμα;

Κάποια στιγμή, οι αγρότες αναμφίβολα θα κουραστούν και θα αποσυρθούν - Είναι και το κλίμα των γιορτών άλλωστε Τα προβλήματα επιβίωσης θα παραμένουν όμως και...

«Βόμβα» από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Η Κοβέσι φέρνει χειροπέδες για πολιτικούς – Σενάρια πρόωρων εκλογών υπό τον φόβο διώξεων υπουργών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Σοβαρές πολιτικές εξελίξεις που φτάνουν μέχρι και το σενάριο των πρόωρων εκλογών φαίνεται να πυροδοτεί η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για το σκάνδαλο του...

Τα Χριστούγεννα, στην Ελλάδα και στο Κόσμο – Δύο Διάλογοι με την Τεχνητή Νοημοσύνη

Δίνονται παρακάτω δύο διάλογοι με τη ΤΝ, συνεχίζοντας τη σειρά αυτή άρθρων μου, σχετικοί με τα Χριστούγεννα Βασίλης Δημ. Χασιώτης  Η κυρίαρχη εστίαση στο περιεχόμενο των δύο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ