Το "μπρούκλης" δεν βγαίνει από το Brookings

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

123Γράφει ο Αμετανόητος

Την υπάρξη του Ινστιτούτου Brookings τη μάθανε πάρα πολλοί τώρα τελευταίως, από τον κ.Τσίπρα. Ο Ελληνας πολιτικός και αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε έναν λόγο, εκεί στην μακρινή Ουάσιγκτον.
Εδώ η ομιλία Τσίπρα στο Ινστιτούτο Brookings.
Πολλοί Ελληνες αγνοούν όμως, ότι το 2002, το Αμερικάνικο Ιδρυμα μαζί με την Τράπεζα της Ελλάδας έδωσαν στο Ελληνικό (και μη) προσκήνιο ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ.
Και πάρα πολύ σημαντική κατά τη γνώμη μας.
Την έκθεση αυτή την υπογράφουν μεταξύ άλλων ονόματα όπως ο κ. Γκαργκάνας, ο κ.Σπράος, ο κ,Κολλίντζας, ο κ.Ζόνζηλος, ο κ.Παπακωνσταντίνου (ο γνωστός…) ο κ.Παπαδήμος (κι εδώ ο γνωστός…) και άλλοι πολλοί Ελληνες και μή Ελληνες.
Το όνομά της είναι «Οικονομικές Επιδόσεις και Προοπτικές της Ελλάδος».
Και είναι αυτή: http://www.bankofgreece.gr/BoGDocuments/Brookings_el.pdf
Ρίξτε μια ματιά ή και διαβάστε την αν έχετε μακροοικονομικά βίτσια…
Η Εκθεση βέβαια ήταν (και παραμένει) Ακρως Αποκαλυπτική…!!!
Ακόμα και σήμερα.
Όχι μόνο γιατί περιγράφει με σημαντικές (ομολογουμένως) αναλύσεις την Οικονομική κατάσταση της Ελλάδας τα χρόνια πριν το 2000 αλλά γιατί ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ και ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.
Και όταν λέμε «να ακολουθηθούν» δεν εννοούμε από μαρξιστές οικονομολόγους αλλά από ΚΑΘΑΡΑ νεοφιλελεύθερης «κοπής» εκτελεστικά όργανα…
Επειδή βέβαια δεν είναι δυνατόν να δώσουμε περίληψη των 800 περίπου σελίδων αυτής της έκθεσης και ειδικά όταν είναι σε άκρως εξειδικευμένα οικονομικά θέματα που ο απλός πολίτης δεν μπορεί να παρακολουθήσει, θα εστιάσω ΜΟΝΟ σε ένα θέμα που αφορά κυρίως τους Ελληνες συνταξιούχους (και όχι μόνο…).
Στην 473η σελίδα λοιπόν  της έκθεσης ο κ.Axel Borsch-Supan και ο κ.Πλάτων Τήνιος
Όταν γράφουν για το ΑΦΑΝΕΣ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, μελετάνε και το Εναλλακτικό σενάριο της:
1)      Aύξησης των εισφορών κατά 40%
2)      Μείωσης του ποσοστού αναπλήρωσης κατά 50% και
3)      Αύξησης του χρόνου καταβολής εισφορών κατά 5 έτη (από το 2000)
Σαν έτος βάσης όλων των υπολογισμών παίρνουν το ΑΕΠ του 1994.
Ποιό είναι όμως το έτος όμως (που όλως τυχαίως)…υπολογίζουν ότι πρέπει να συμβούν το 1&2 που προαναφέραμε ?
Μα φυσικά το σωτήριο έτος του 2010…!!!
Σας θυμίζει τίποτα αυτό το έτος ? Και βέβαια μας θυμίζει…
Και για να μην πεί κάποιος κακεντρεχής ότι απομονώνω σαν καλός συνωμοσιολόγος (άλλωστε πολλές συνωμοσίες μαζεύτηκαν τώρα τελευταία πάνω από τον Ελλαδικό ουρανό…) μία τυχαία ;;; ημερομηνία ή ένα επιλεγμένο ;;; κεφάλαιο της έκθεσης θα πώ μόνο τούτο.
Όταν κάποιος διαβάσει το κείμενο που έγραψε ο κ.Παπαδήμος θα διαβάσει μεταξύ άλλων ότι στόχος (δήθεν) είναι «να υπάρξει πραγματική σύγκλιση του Ελληνικού βιοτικού επιπέδου με τον μέσο όρο της Ε.Ε.» και επίσης «η καταπολέμηση της ανεργίας που το 2000 έφτανε το 10%».
Αυτά τα έλεγε βέβαια και ο κ.Γκίκας Χαρδούβελης στην Εθνική Τράπεζα ο «κολλητός» του κ.Παπαδήμου…
http://olympia.gr/2010/12/15/%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9/
Πως όμως ήταν δυνατόν με άκρως μονεταριστικές πολιτικές και υπάρχουσας ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗΣ της χώρας (που την περιγράφουν με εκνευριστική ακρίβεια στην έκθεση) θα φτάναμε στα επίπεδα του 4 και του 5% ανεργίας…, αυτό, μόνο ο Χάρυ Πόττερ γνωρίζει.
Το παραμύθι λοιπόν έπεφτε σύννεφο.
Ηταν έτος «ευρώ» και έπρεπε να πούνε και καμιά μ@λ@κία στον κόσμο για να μην μας πάρουν με τις πέτρες…
Και επειδή λοιπόν κάποιος θα πεί: «δίκιο είχε ο Παπαδήμος και οι σοφοί οικονομολόγοι, αφού δεν έγιναν αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές επί Κ.Καραμανλή» κι έτσι «από το 2004 μέχρι το 2009 που ΠΑΡΑΔΩΘΗΚΕ η σκυτάλη, το παιχνίδι της οικονομίας είχε χαθεί»…θα απαντήσω λακωνικά.
Εχετε δεί σε περίοδο ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στον Οικονομικό κύκλο να ΜΕΙΩΝΟΥΝ τους φόρους των επιχειρήσεων, να ΑΥΞΑΝΟΥΝ των νοικοκυριών και ταυτόχρονα να ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ;;;
Ακόμα και αν είσαι ο Μίλτον Φρήντμαν, δεν το κάνεις αυτό το έγκλημα.
Για να το πληρώσει (όταν το πληρώσει…) στην «τελική» ποιός ;;; αυτό το «λογικοφανές» Χρέος;;;
Οι επιχειρήσεις ή τα φυσικά πρόσωπα ;;; Προφανώς τα φυσικά πρόσωπα. http://www.seodi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=53%3A-q-q&catid=4%3A2009-10-13-14-20-14&Itemid=11&lang=el
Και ήρθαν ΠΑΛΙ εφέτος οι «ειδήμονες» να φορολογήσουν ακόμα πιο σκληρά,να τιμωρήσουν, τους ανάπηρους και τις οικογένειες με παιδιά, ακόμα και από αυτούς που εισπράττουν μερίσματα από τις ανώνυμες εταιρείες…!!!

Συνεπώς λοιπόν, αφού θα έπρεπε να διαλέξουμε κάποτε (άραγε πότε ;;; μαντέψτε…!!!) ανάμεσα στο ΧΡΕΟΣ και τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ θα διαλέγαμε το Χρέος (για να μην είμαστε μπαταχτσήδες…) και έτσι θα περνάγαμε ΟΛΑ τα Καταστροφικά μέτρα για τον κόσμο της Εργασίας και την καταστροφή του υποτυπώδoυς Ελληνικού κοινωνικού κράτους. Περισσότερα εδώ: [Νεοφεουδαρχία Ο θάνατος του κοινωνικού κράτους

http://olympia.gr/2012/06/06/%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%86%CE%B5%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%BF-%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA]
Διότι την δουλειά που άφησε στη μέση η κα Θάτσερ έπρεπε να την τελειώσουν με κάθε τρόπο οι δεξιές, οι συντηρητικές, οι φιλελεύθερες, οι σοσιαλδημοκρατικές, οι σοσιαλΗστικές και οι νεοφιλελεύθερες ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ πολιτικές ηγεσίες της Ε.Ε.
Γιατί ο στόχος ήταν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό μοντέλο που χάλαγε την πιάτσα…
Την παγκοσμιοποιημένη καπιταλιστική πιάτσα.
Αυτές τις κατακτήσεις των πτωχών, εργαζόμενων ανθρώπων που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους στο Σικάγο και αλλού για να κατοχυρώσουν τα Δικαιώματα του ανθρώπου που παράγει Πλούτο.
Γιατί ο πραγματικός πλούτος δεν παράγεται ποτέ μόνος του.
Το «μπρούκλης»* πάντως, δεν βγαίνει από το Brookings…
Eντάξει Αλέξη ?
*http://www.slang.gr/lemma/show/mprouklis_903

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ