????????????????????????ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ East Med Δηλώσεις Αλέξη Τρίπρα της 5ης Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ! Εύγε Τσίπρα!Εύγε Καμμένε! Εύγε Προκόπη Παυλόπουλε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκλεισε η συμφωνία για τον υποθαλάσσιο αγωγό East Med. Η Ελλάδα από καρπαζοεισπράκτορας, πρωταγωνιστής απέναντι στην Τουρκία.
Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 5ης Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. (Μπερ Σεβά, 20.12.2018)
https://www.youtube.com/watch?v=ocfxxsIrtFw

Την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο επισήμανε και πάλι ο πρωθυπουργός, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα, στο πλαίσιο της τριμερούς συνόδου κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ στην πόλη Μπέερ Σέβα. Οι ηγέτες των τριών χωρών κατέληξαν σε διακρατική συμφωνία για τον ενεργειακό αγωγό EastMed. Με στόχο την εδραίωση της ειρήνης, της ευημερίας και της συνεργασίας οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καθώς και ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, συναντήθηκαν στην Μπερ Σέβα του Ισραήλ με για θέματα ενέργειας, έρευνας και καινοτομίας, κυβερνο-ασφάλειας, γεωργίας και τουρισμού. Όπως αναμενόταν, ανακοινώθηκε η υπογραφή, εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος, της διακρατικής συμφωνίας για την προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου East – Med, από την ανατολική Μεσόγειο. Η επόμενη Τριμερής είναι το 2019 στην Κνωσό, τόνισε και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Αλέξης Τσίπρας: Γέφυρα συνεργασίας η ενέργεια
«Το ότι συναντιόμαστε για 5η φορά σηματοδοτεί ότι έχουμε θεσπίσει έναν θεσμό συνεργασίας. Στόχος, να εδραιώσουμε την περιοχή μας ως περιοχή ειρήνης, συνεργασίας και συνανάπτυξης, τόνισε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι η επόμενη συνάντηση θα γίνει κοντά στην Κνωσσό, στην Κρήτη.
«Θα βρεθούμε στην Κρήτη για να σηματοδοτήσουμε ότι θα είναι νησί συνεργασίας και ανάπτυξης, από όπου θα περνά ο EastMed. Θέλουμε την ενέργεια γέφυρα συνεργασίας, όχι συγκρούσεων.
Με τον East Med στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την μεταφορά των ενεργειακών πηγών της ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη. Και στο μέλλον να συμπεριληφθούν και άλλες χώρες», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.
Θέλουμε με τη συνέργεια του Ισραήλ να ιδρύσουμε ένα τεχνολογικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, για νεοφυείς επιχειρήσεις, ανέφερε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός του διεθνούς δικαίου στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, που σημαίνει και σεβασμός στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Τονίσαμε την ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, με κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση του κατοχικού στρατού.
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
19 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Αναφορικά με τις εξελίξεις στη Συρία, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Έχουμε μια ανησυχία. για τις εξελίξεις που σχετίζονται με την πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ και τον ρόλο Ρωσίας, Τουρκίας, του Ιράν κ.α. στην περιοχή.»
Σχετικά με το Μεσανατολικό, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την θέση της Ελλάδας για επίτευξη λύσης 2 κρατών που θα διασφαλίζει ειρήνη και ασφάλεια για Ισραηλινούς και Παλαιστινίους.
Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, για τη φιλοξενία και την ευκαιρία να επισκεφθεί την πόλη Μπερ Σεβά, εκφράζοντας τον εντυπωσιασμό του, που ενώ βρίσκεται στη μέση της ερήμου έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.
Εντυπωσιασμένος από την Beersheba, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως «είναι μια πόλη στην μέση της ερήμου που έχει γίνει κέντρο τεχνολογίας και κυβερνοασφάλειας.»
Ν.Αναστασιάδης: Οι συνεργασίες των κρατών της περιοχής δεν στρέφονται εναντίον κανενός
«‘Εχουμε καταλήξει σε ό,τι αφορά την κατασκευή του αγωγού East Med. Αυτό που απομένει είναι η συμφωνία της ΕΕ», ανέφερε ο Κύπριος πρόεδρος.
Ο τομέας της ενέργειας, συστατικό στοιχείο της συνεργασίας μας. Η συμφωνία μας θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι από τα σημαντικότερα επιτεύγματατα της τριμερούς, ενώ το ενδιαφέρον για άτυπη συμμετοχή στις συναντήσεις μας, αποδεικνύει η συμμετοχή του πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Ισραήλ, τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης.
Το Ισραήλ θεωρείται πρωτοπόρο. Είδαμε πόσο έχει προχωρήσει, σε μια εντυπωσιακή παρουσίαση περί κυβερνοασφάλειας, πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης.
Μπ. Νετανιάχου: Οικοδομούμε κοινωνίες ευημερίας και όχι τούνελ τρομοκρατίας
Από το 2016, οι συμφωνίες που υπογράφουμε ενισχύονται και παράλληλα ενισχύονται και οι φιλίες μας, ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένζαμιν Νετανιάχου, μετά το τέλος της 5ης Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου και τόνισε: «Ζούμε σε περιοχές ζωτικής σημασίας, όπου η ειρήνη και ο πλουραλισμός απειλούνται από την τρομοκρατία και τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό».
Ο κ. Νετανιάχου ενημέρωσε τους άλλους δύο ηγέτες για τα τούνελ που εντοπίστηκαν στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο και είπε ότι εντείνονται οι κίνδυνοι από το Ιράν.
Επίσης, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μίλησε για την Μπέερ Σεβά, που μεταμορφώθηκε από μία περιοχή στη μέση της ερήμου σε μία σύγχρονη πόλη με σημαντικό ρόλο στον τομέα των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και κυβερνοασφάλειας.
Ντέιβιντ Φρίντμαν: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το πρότζεκτ κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου East Med, όπως και τη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, η οποία είναι «άγκυρα σταθερότητας στην περιοχή και εδράζεται στα κοινά συμφέροντα και στις κοινές αξίες που μοιράζεται και η Αμερική», ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης στο Ισραήλ, Ντέιβιντ Φρίντμαν, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά σε ένα μέρος των εργασιών της Συνόδου. ‘Οπως είπε, ο αγωγός East Med είναι μείζονος σημασίας για την ειρήνη και τη συνεργασία στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη και έδωσε συγχαρητήρια στους ηγέτες των τριών χωρών.
Όλες οι δηλώσεις των τριών ηγετών
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Νίκος Μελέτης,ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ,ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ,ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΑΧΙΟΥ,EAST MED

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ