2/12/2020

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ: 200 εκατομμύρια ζώα θανατώνονται για τροφή κάθε μέρα. Τα ένοχα μυστικά της βιομηχανίας τροφίμων

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΈΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Περισσότερα από 200 εκατομμύρια ζώα θανατώνονται για ανθρώπινη τροφή σε όλο τον κόσμο κάθε μέρα μόνο στη στεριά, δηλαδή περίπου 72 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο. Αν σε αυτά προστεθούν τα αλιεύματα, τότε ξεπερνούν καθημερινά το εξωφρενικό νούμερο των 3 δισεκατομμυρίων ζώων καθημερινά! Πίσω από τις ευφάνταστες λεζάντες και τις φανταχτερές ταμπέλες, η βιομηχανία τροφίμων κρύβει ένοχα μυστικά που δεν φτάνουν ποτέ στα μάτια μας αλλά βρίσκονται στο καθημερινό μας τραπέζι.
Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 9 δισεκατομμύρια κοτόπουλα εκκολάπτονται κάθε χρόνο για ανθρώπινη κατανάλωση. Η ταλαιπωρία των ζώων είναι η πιο άμεση συνέπεια της κατανάλωσης κρέατος, αλλά υπάρχουν και ακούσιες συνέπειες.
Παγκοσμίως, μεταξύ 37 και 120 δισεκατομμυρίων ψαριών θανατώνονται στις εμπορικές εκμεταλλεύσεις κάθε χρόνο, ενώ άλλα 2,7 τρισεκατομμύρια αλιεύονται και θανατώνονται στην άγρια ​​φύση. Κάθε χρόνο, 300 θαλασσινά ψάρια θανατώνονται για την τροφή κάθε Αμερικάνου. 
fish net killed
Είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίζουμε πως είναι συνθήκες διαβίωσης των πτηνών ελευθέρας βοσκής, μέχρι να βρεθούμε στο πραγματικό αγρόκτημα. Η διαφάνεια δεν είναι το ισχυρό όπλο της βιομηχανίας τροφίμων. Τι μας κρύβουν λοιπόν;
Η βιομηχανία τροφίμων κρύβει τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και εκτροφής των ζώων πίσω από παραπλανητικές ετικέτες όπως “ελευθέρας βοσκής”. Τις περισσότερες φορές, αυτό δε σημαίνει υγιή διαβίωση. Δεν σημαίνει καν ότι ζουν έξω. Ακόμα και όσοι έχουν την καλύτερη φήμη και τις υψηλότερες πιστοποιήσεις και βραβεία για την μεταχείρισή των ζώων, αυτά εξακολουθούν να υποφέρουν από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Τα ζώα που εκτρέφονται για τροφή πεθαίνουν σε εκατομμύρια σφαγεία ανά τον κόσμο. Όπως γράφει ο Jacy Reese, συγγραφέας του The End of Animal Farming, η κτηνοτροφία δεν θα μπορεί να ταΐσει 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2050 και ο κύκλος της βίας απέναντι στα ζώα πρέπει να σταματήσει.
pig slaughterhouse killed
Οι βασανισμοί είναι στο DNA της κτηνοτροφίας. Αν είστε κρεατοφάγοι, τότε τρώτε πολύ κοτόπουλο (νούμερο δύο στη λίστα) και πολύ μοσχάρι. Πως κατανέμονται οι θανατώσεις ζώων;

 1. Θαλασσινά ψάρια. Υπολογίζεται ότι 7.3 δισεκατομμύρια άγρια ψάρια σκοτώνονται καθημερινά για φαγητό. Παρόλο που το νούμερο φαίνεται εξαιρετικά μεγάλο, στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερο. Ο εμπορικός κλάδος της αλιείας δεν αναφέρει αριθμούς αλιευμάτων που πιάνονται στα δίχτυα αλλά δεν προωθούνται προς κατανάλωση. Πολλά ψάρια ρίχνονται πίσω, συχνά για να αποφευχθεί η υπέρβαση της ποσόστωσης των σκαφών. Επιλέξαμε να συμπεριλάβουμε μια πολύ πιο συντηρητική εκτίμηση κατά τον υπολογισμό των συνολικών αλιευμάτων που σκοτώθηκαν για φαγητό κάθε μέρα για αυτόν τον λόγο.
 2. Κοτόπουλο. Περίπου 9 δισεκατομμύρια κοτόπουλα εκκολάπτονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ και περίπου 65 δισεκατομμύρια συνολικά παγκοσμίως. Σχεδόν όλα τα κοτόπουλα θα γίνουν μια μέρα κρέας, αφαιρώντας εκείνα που δεν επιβιώνουν τελικά πριν φτάσουν στα σφαγεία. Κατά μέσο όρο, περίπου 25.000.000 πεθαίνουν καθημερινά στις ΗΠΑ.
 3. Εκτρεφόμενα ψάρια. Περισσότερα από 300 εκατομμύρια εκτρεφόμενα ψάρια σκοτώνονται κάθε μέρα, περίπου δηλαδή το ήμισυ των ψαριών που καταναλώνουν οι άνθρωποι. Το σύνολο αυτό δεν περιλαμβάνει τις άγριες ζωοτροφές που αλιεύθηκαν για την εκτροφή των ψαριών στις ιχθυοκαλλιέργειες. Ο τόνος και ο σολομός πρέπει να τρώνε τουλάχιστον πέντε λίβρες ψαριών για κάθε λίβρα σωματικού βάρους. Όπως και τα άλλα εκτρεφόμενα ζώα, τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας ζουν καλυμμένα με ένα τοξικό μείγμα των δικών τους αποβλήτων και αυτών των γειτόνων τους.
 4. Πάπιες. Σε όλο τον κόσμο, περίπου 11 εκατομμύρια πάπιες σκοτώνονται καθημερινά. Χωρίς να συμπεριλαμβάνονται αυτές που, έχοντας αναπτύξει μια νευρολογική διαταραχή από το να ζουν σε τόσο περιορισμένο χώρο, αρχίζουν να επιτίθενται και να θανατώνουν άλλες πάπιες. Οι εκτροφείς κόβουν το ράμφος αυτών των παπιών, με αποτέλεσμα πολλές να λιμοκτονούν και τελικά να πεθαίνουν.
 5. Χοίροι. Η PETA εκτιμά ότι 121 εκατομμύρια χοίροι σκοτώνονται για τροφή στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Σε όλο τον κόσμο, περισσότεροι από 4 εκατομμύρια χοίροι θανατώνονται για φαγητό κάθε μέρα. Τα χοιρίδια διαχωρίζονται από τις μητέρες τους από την ηλικία των 10 ημερών. Οι μητρικοί χοίροι, που ονομάζονται χοιρομητέρες, γεννιούνται χωρίς διαθέσιμο χώρο για να γυρίσουν το σώμα τους για περίπου τέσσερα χρόνια πριν σφαγούν. Τα χοιρίδια μετακινούνται σε μάντρες όπου μεγαλώνουν μέχρι να φτάσουν τις 100 λίβρες. Οι αγρότες στη συνέχεια μετακινούν τα χοιρίδια σε καλλιέργειες καλαμποκιού μέχρι να φτάσουν το επιθυμητό βάρος της αγοράς (περίπου 300 λίβρες). Στο πίσω μέρος των συνωστισμένων φορτηγών στο δρόμο προς τη σφαγή, πάνω από 1 εκατομμύριο χοίροι πεθαίνουν κάθε χρόνο.
 6. Κουνέλια. Πάνω από 3 εκατομμύρια κουνέλια σκοτώνονται για φαγητό κάθε μέρα. Για τους περισσότερους Αμερικανούς, τα κουνέλια δεν είναι τρόφιμα. Ανήκουν στην κατηγορία των συμπαθητικών κατοικίδιων ζώων συντροφιάς. Αλλά σε μέρη όπως η Κίνα, η Ιταλία και η Γαλλία, τα κουνέλια εξακολουθούν να εκτρέφονται για φαγητό.
 7. Χήνες. Σχεδόν 2 εκατομμύρια χήνες σκοτώνονται για φαγητό σε όλο τον κόσμο κάθε μέρα. Οι πάπιες και οι χήνες εκτρέφονται επίσης σε μεγάλο αριθμό για τα φτερά τους και υπόκεινται στις πιο σκληρές συνθήκες εκτροφής ζώων. Οι πάπιες και οι χήνες τρέφονται με το ζόρι και σκοτώνονται για το συκώτι τους, το οποίο διευρύνεται σκοπίμως από τις υπερβολικές ποσότητες υδατανθράκων που τους χορηγούνται. Οι λεγόμενες πάπιες και χήνες φουά γκρα έχουν ποσοστό θνησιμότητας 20 φορές υψηλότερο από τις πάπιες και τις χήνες που εκτρέφονται για κρέας και φτερά.
 8. Γαλοπούλες. Περίπου 736.000 γαλοπούλες σκοτώνονται για φαγητό στις Η.Π.Α. καθημερινά. Σε όλο τον κόσμο, το ημερήσιο σύνολο των γαλοπούλων που σκοτώθηκαν για φαγητό είναι πιο κοντά στα 2 εκατομμύρια. Λόγω της αυξημένης ζήτησης για κρέας, οι γαλοπούλες γίνονται όλο και μεγαλύτερες (57% μεταξύ 1965-2000) και πιο καθιστικές. Σε αυτό το μέγεθος, οι γαλοπούλες μαζικής εκτροφής δεν μπορούν φυσικά να τρέξουν ή να πετάξουν σαν να βρίσκονταν στην άγρια φύση, παρά την επιθυμία τους να το κάνουν.
 9. Πρόβατα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότερα από 500 εκατομμύρια πρόβατα θανατώνονται για τροφή κάθε χρόνο, δηλαδή περίπου 1,5 εκατομμύρια ημερησίως. Πολλά από αυτά τα ζώα πεθαίνουν ενώ είναι ακόμα μωρά. Αρνί θεωρείται κάθε πρόβατο ηλικίας μικρότερης του ενός έτους. Κάποια αρνιά σφάζονται από δύο μηνών. Στα σφαγεία, οι σφαγείς δένουν το πίσω πόδι του αρνιού και το σηκώνουν από το έδαφος. Το αρνί σφάζεται από το στομάχι ως το λαιμό και αφήνεται να αιμορραγεί μέχρι θανάτου, ενώ έχει ακόμα τις αισθήσεις του.
 10. Αιγοπρόβατα. Περίπου 1.2 εκατομμύρια κατσίκες σκοτώνονται για φαγητό σε όλο τον κόσμο κάθε μέρα. Οι θηλυκές αίγες εμποτίζονται βίαια για την παραγωγή γάλακτος για τους γαλακτοπαραγωγούς. Επειδή οι αρσενικές αίγες δεν μπορούν να παράγουν γάλα, οι κτηνοτρόφοι συχνά τους σφάζουν στη γέννα.
 11. Βοοειδή. Ανά κεφαλή βοοειδών, το βόειο κρέας δεν μπαίνει στη δεκάδα των ζώων που θανατώνονται κάθε μέρα. Η διαφορά στον αριθμό των αγελάδων που θανατώνονται για φαγητό κάθε μέρα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο μέγεθος του ζώου. Στις ΗΠΑ, 182 κοτόπουλα πρέπει να πεθάνουν για να αντικαταστήσουν το κρέας που παράγεται με τη σφαγή μιας αγελάδας. Οι θηλυκές αγελάδες εμποτίζονται βίαια, τα νεογνά τους πηγαίνουν για άμεση σφαγή. Μερικά τοποθετούνται κάτω από μικροσκοπικά υπόστεγα και τρέφονται με δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε σίδηρο έως ότου γίνουν αναιμικά και μπορούν να σφαγιαστούν και να πωληθούν ως μοσχαρίσιο κρέας. Οι γαλακτοπαραγωγοί αρμέγουν τις θηλυκές αγελάδες έως ότου να πεθάνουν. Κατά μέσο όρο, περισσότερες από 800.000 αγελάδες σκοτώνονται για φαγητό κάθε μέρα. Οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής δεν περιλαμβάνονται στο σύνολο αυτό.

animals killed slaughter
Από τη στιγμή που ανοίξατε το άρθρο αυτό θανατώθηκαν:

 • 3.094.305 άγρια αλιεύματα ψαριών
 • 195.139 κοτόπουλα
 • 121.220 εκτρεφόμενα ψάρια
 • 9.211 πάπιες
 • 4.631 χοίροι
 • 3.737 κουνέλια
 • 2.192 χήνες
 • 1.972 γαλοπούλες
 • 1.712 πρόβατα
 • 1.398 κατσίκες
 • 953 βοοειδή
 • 224 τρωκτικά
 • 190 περιστέρια και άλλα πουλιά
 • 82 βουβάλια
 • 16 άλογα
 • 10 γαϊδουράκια και μουλάρια
 • 10 καμήλες και άλλες καμήλες

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κλοπή θυρίδων: Εκνευρίστηκε το πανελλήνιο με τον Ευαγγελάτο!

Απίστευτα γεγονότα πριν από λίγο στην ενημερωτική εκπομπή του Mega που παρουσιάζει ο Νίκος Ευαγγελάτος. Το θέμα της είδησης ήταν η μεγάλη κλοπή τεσσάρων...

Απασφάλισε ο Τράγκας: Λοιμωξιολόγοι κατέγραφαν υπουργούς!

«Προσοχή, υπάρχουν κασέτες με υπουργούς»! Σοβαρές αποκαλύψεις από τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα πριν από λίγο στην ραδιοφωνική του εκπομπή στον Ελλάδα 94,3 FM.  Ο γνωστός δημοσιογράφος...

Έκτακτο: Με πολιτική απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού συζητούν για μερική άρση του lockdowm στις 7 ή 14 Δεκέμβρη για να μην καταστραφεί η...

Θέμα πολιτικής απόφασης πλέον η άρση του lockdown ώστε να μην τιναχθουν στον αέρα η κοινωνία και η οικονομία. Όταν λέμε βέβαια άρση δεν...

Αυτός ειναι ο λόγος που ο Μητσοτάκης βρέθηκε στην Πάρνηθα – Έρχεται πολιτική θύελλα

Πολιτική θύελλα προμηνύεται καθώς η εξόρμηση του Μητσοτακη στην Πάρνηθα μόνο τυχαία δεν ήταν. Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι παίρνει τις αποφάσεις...

Η Ιταλία μας μαχαιρώνει ακόμα μια φορά λίγο πριν την σύνοδο!

Κλείστε τώρα τα σύνορα για τα τούρκικα φορτηγά! Αφού ο καθένας κοιτάει τα συμφέροντα του και όχι την Ευρώπη, ας κάνουμε κι εμείς το...

Δολοφονία του ξενοδόχου στη Σαντορίνη: Αλβανός ο δράστης, μεγάλη επιτυχία της ΥΔΕΖΙ

Ένας νεαρός Αλβανός, ηλικίας 20 ετών, φέρεται να ομολόγησε  και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Σαντορίνης για τη δολοφονία του γνωστού ξενοδόχου που βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στην επιχείρησή του. Ο...

Απόφαση Πρωτοδικείου τιναζει στον αέρα τα πρόστιμα για τον Κορωνοϊο

Η απόφαση από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Λιβαδειάς για το πρόστιμο ενός ουζερί στη Θήβα φέρνει τα πάνω κάτω όσο αφορά τα πρόστιμα που...

Ο Στόλτενμπεργκ ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση διέπραξε εσχάτη προδοσία (βίντεο)

Δεν υπάρχει έλληνας στρατιωτικός που θα ανεχτεί να συμβεί αυτό που ισχυρίζεται ο Στόλτενμπεργκ. Η πολιτική ηγεσία οφείλει άμεσα να το διαψεύσει. Για τον μηχανισμό...

Το αληθινό πρόσωπο του Τονι Σφηνου. Δείτε τον χωρίς περούκα και χωρίς μεταμφίεση. #spitimetonsfino

Είναι ένας από τους πιο έξυπνα πλασαρισμένους Έλληνες καλλιτέχνες με ένα ιδιαίτερο ταλέντο.

Γ. Τράγκας στο ραδιόφωνο: Τα στασίδια του ΣΚΑΪ θα πάνε φυλακή!

Σκληρές αποκαλύψεις από τον γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα πριν από λίγο στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον Ελλάδα 94,3 FM. Στον απόηχο των αποκαλύψεων της «κυριακάτικης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κλοπή θυρίδων: Εκνευρίστηκε το πανελλήνιο με τον Ευαγγελάτο!

Απίστευτα γεγονότα πριν από λίγο στην ενημερωτική εκπομπή του Mega που παρουσιάζει ο Νίκος Ευαγγελάτος. Το θέμα της είδησης ήταν η μεγάλη κλοπή τεσσάρων...

Απασφάλισε ο Τράγκας: Λοιμωξιολόγοι κατέγραφαν υπουργούς!

«Προσοχή, υπάρχουν κασέτες με υπουργούς»! Σοβαρές αποκαλύψεις από τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα πριν από λίγο στην ραδιοφωνική του εκπομπή στον Ελλάδα 94,3 FM.  Ο γνωστός δημοσιογράφος...

Έκτακτο: Με πολιτική απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού συζητούν για μερική άρση του lockdowm στις 7 ή 14 Δεκέμβρη για να μην καταστραφεί η...

Θέμα πολιτικής απόφασης πλέον η άρση του lockdown ώστε να μην τιναχθουν στον αέρα η κοινωνία και η οικονομία. Όταν λέμε βέβαια άρση δεν...

Αυτός ειναι ο λόγος που ο Μητσοτάκης βρέθηκε στην Πάρνηθα – Έρχεται πολιτική θύελλα

Πολιτική θύελλα προμηνύεται καθώς η εξόρμηση του Μητσοτακη στην Πάρνηθα μόνο τυχαία δεν ήταν. Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι παίρνει τις αποφάσεις...

Η Ιταλία μας μαχαιρώνει ακόμα μια φορά λίγο πριν την σύνοδο!

Κλείστε τώρα τα σύνορα για τα τούρκικα φορτηγά! Αφού ο καθένας κοιτάει τα συμφέροντα του και όχι την Ευρώπη, ας κάνουμε κι εμείς το...

Δολοφονία του ξενοδόχου στη Σαντορίνη: Αλβανός ο δράστης, μεγάλη επιτυχία της ΥΔΕΖΙ

Ένας νεαρός Αλβανός, ηλικίας 20 ετών, φέρεται να ομολόγησε  και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Σαντορίνης για τη δολοφονία του γνωστού ξενοδόχου που βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στην επιχείρησή του. Ο...