ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ olympia για τα Μεταλλαγμένα! Η Bayer βάζει την Monsanto στην Ευρώπη απο την πίσω πόρτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

untitledΑπο το 2010 ειχαμε προειδοποιήσει την υποκρισία των “ανεξαρτητων” Ευρωπαϊκων Επιτροπών κατά της Monsanto και είχαμε αναρωτηθεί αν η αντιθεσή τους ήταν κατά των μεταλλαγμένων γενικά ή κατά των μεταλλαγμένων μόνο της συγκεκριμένης εταιρείας, καθώς ήταν ανταγωνιστική με τις Γερμανικές εταιρίες όπως η Bayer
Οι υποψίες μας βασίζονταν τότε στο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέτρεψε το 2004 τη διάθεση στην αγορά γενετικώς τροποποιημένου (ΓΤ) καλαμποκιού της σειράς Bt11 και μάλιστα με την ψήφο της Ελληνίδας επιτρόπου Αννας Διαμαντοπούλου, η οποια είχε παραδεχθει ότι ψήφισε υπέρ της εισαγωγής του μεταλλαγμένου καλαμποκιού τύπου Bt11. Ισχυρίστηκε  όμως ότι η τοποθέτησή της αυτή δεν πρέπει να συσχετίζεται με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και πως η Επιτροπή ήταν υποχρεωμένη να ψηφίσει θετικά, σύμφωνα και με την πρόταση της αρμόδιας Επιστημονικής Επιτροπής.
Το bloomberg σήμερα επικαλούμενο άριστα πληροφορημένες πηγές που ωστόσο, για ευνοήτους λόγους επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμες, το αμερικανικό δίκτυο αναφέρεται σε συζητήσεις μεταξύ των δυο πολυεθνικών γιγάντων, οι οποίες γίνονται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, «σε ιδιωτικό επίπεδο και σε προκαταρτικό στάδιο», σε κάθε περίπτωση όμως δεν αμφισβητούνται, ενώ η επίμονη άρνηση και των δυο «συνομιλητών» να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση επί του θέματος δείχνει να επιβεβαιώνει την είδηση.
Πέραν της εξαγοράς όμως, στο τραπέζι των δυο βιομηχανικών γιγάντων βρίσκονται και όλα τα άλλα πιθανά σενάρια όπως εκείνο της συγχώνευσης ή «άλλου τύπου συμφωνιών», από τις οποίες η μεν Bayer θα πετύχαινε τη μεγαλύτερη δυνατή απεξάρτησή της από την παγκόσμια βιομηχανία στον χώρο της γεωργίας η δε Monsanto την απαράμμιλη τεχνογνωσία του γερμανικού οίκου στους σπόρους.

Αυτή τη στιγμή, η χρηματιστηριακή αξία της αμερικανικής εταιρίας που εδρεύει στο Σαιν Λιούις ανέρχεται περίπου στα 40 δισ. δολάρια ενώ εκείνη της BAYER περίπου στα 84 δισ, ωστόσο, η ίδια η γερμανική εταιρία που σηματοδότησε την 152 ετών ιστορία της από τη γνωστή στους πάντες πλέον «Ασπιρίνη» δεν αποκλείεται, προκειμένου να μπορέσει να υποστηρίξει μια τέτοια κίνηση και να ανταποκριθεί στην απαιτούμενη δυνατότητα ρευστότητας μιας κολοσσιαίας εξαγοράς, να προχωρήσει ακόμη και σε πώληση περιουσιακών της στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και κοινοπραξιών στις οποίες μετέχει και ελέγχει.

Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ και αρκετά χρόνια η Monsanto βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά δυσμενές παγκόσμιο περιβάλλον και ειδικά μετά την περσινή της αποτυχία να εξαγοράσει τη Syngenta έναντι 46,2 δισ. δολαρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ