Τούρκικο δημοσίευμα: Η επιστροφή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – Η Τουρκία είναι η ελπίδα του έθνους και των καταπιεσμένων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το παλαιστινιακό ζήτημα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας προσοχής, όπως συνέβη στη δεκαετία του 1970, η αντίθεση και η απόρριψη του Ισραήλ αυξάνονται ραγδαία σε όλες τις χώρες από την Ανατολή έως τη Δύση», γράφει τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει:

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η αντίθεση μετατρέπεται σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν εμφανίζεται η αδικία, η καταπίεση ή η πιθανότητα γενοκτονίας.

Το θέμα δεν περιορίζεται μόνο σε αυτούς που εκτίθενται στην απειλή, αλλά επικεντρώνεται και σε όλους τους λαούς, στις αντιδράσεις των μεγάλων δυνάμεων και στη θέση που λαμβάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για την εξαιρετική κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Ισραήλ, η οποία ρίχνει λάδι στη φωτιά υποχρεώνοντας τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ακολουθήσουν την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών που προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια στον κόσμο.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στους δρόμους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αγγλία, τη Λατινική Αμερική, την Άπω Ανατολή, την Αφρική, τις χώρες της Μέσης Ανατολής, την Τουρκία και σε όλο τον κόσμο, διαμαρτυρόμενοι για την απειλή γενοκτονίας που αντιμετωπίζει η Γάζα.

 Κατήγγειλαν το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες και τόνισαν τις απειλές και τα τραύματα που αντιμετωπίζουν τα θύματα αμάχων. Και οι αντιδράσεις εξακολουθούν να αυξάνονται.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν, ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για μια λύση δύο κρατών με βάση τα σύνορα του 1967 και όλες οι αραβικές χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου – υποστηρίζουν αυτήν την πολιτική λύση.

Ένα παλαιστίνιο παιδί 7 ή 8 ετών, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ισραηλινής επίθεσης, είπε την πιο ισχυρή πολιτική πρόταση της σύγχρονης εποχής μας: «Ακόμα κι αν μας σκοτώσουν όλους, το Ισραήλ θα χάσει».

Αυτή η πρόταση συνοψίζει όλα τα στάδια του το παλαιστινιακό ζήτημα, και αντικατοπτρίζει επίσης την πραγματικότητα εκατομμυρίων παιδιών που αντιμετωπίζουν τον θάνατο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι άρχισαν να θίγουν το ζήτημα της λύσης δύο κρατών και να σταματήσουν τη σφαγή στη Γάζα.

 Ή το θέμα θα τελειώσει με μια λύση δύο κρατών, ή το Ισραήλ θα έχει προκαλέσει στον εαυτό του έλλειψη ασφάλειας και σταθερότητας για αιώνες.

Τις ημέρες που οι Ηνωμένες Πολιτείες εφάρμοζαν την ιδέα της πολιορκίας της Ρωσίας με μουσουλμανικά χέρια και η Επιχείρηση Πράσινη Ζώνη βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, η ιδέα της ενότητας του έθνους συζητούνταν συχνά στις ισλαμικές χώρες και υπήρχαν πολλές ιδεαλιστές νεαροί ισλαμιστές που ήλπιζαν στην ενότητα του έθνους σύμφωνα με τις γραμμές της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Νετζμετίν Ερμπακάν ήταν ο πιο ικανός ηγέτης στη χρήση της Επιχείρησης Πράσινη Ζώνη προς όφελος του έθνους και ενάντια σε αυτούς που την σχεδίασαν.

Διατήρησε την έννοια της προφητείας που συνδέεται με το δόγμα του μονοθεϊσμού και της προφητείας και δεν επέτρεψε καμία παρέκκλιση ή εξτρεμισμό.

 Οδήγησε ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων σύμφωνα με τις αρχές των Σουνιτών και της κοινότητας διακρίνοντας προσεκτικά τους φίλους και τους εχθρούς και βάζοντας τους σπόρους του μετασχηματισμού της Τουρκίας σε υπερδύναμη μέσω της αναγέννησης, της ανάπτυξης και της εκβιομηχάνισής της, με μια αρχή κατά των αρχών της Δύσης, αναπτύσσοντας την τουρκική και πολιτική και θρησκευτική ιδεολογία.

«Να ενωθούν οι αδύνατοι με την Τουρκία»

Με βάση αυτά που έχουμε επιτύχει σήμερα, έχω αρχίσει να βλέπω ότι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί η ενότητα του έθνους είναι να συσπειρωθούν γύρω από ένα ισχυρό και ισχυρό κράτος και όχι να ενώσει τα χωριστά μέρη.

Λέγεται ότι τα έθνη επιστρέφουν στις δυνατότητες που είχαν στην ιστορία. Σε αυτό το πλαίσιο, ενδιαφέρουσες προσδοκίες για την Τουρκία έχουν προκύψει σε ισλαμικές χώρες, αφρικανικές χώρες και στη Λατινική Αμερική.

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, τα έθνη ανακτούν τις δυνατότητες που είχαν στην προηγούμενη ιστορία τους και σε αυτό το πλαίσιο, ενδιαφέρουσες προσδοκίες για την Τουρκία έχουν προκύψει σε ισλαμικές χώρες, αφρικανικές χώρες και στη Λατινική Αμερική.

Η ικανότητα της Τουρκίας να επιτύχει την ανάπτυξή της και να ανοικοδομήσει τις αμυντικές της βιομηχανίες ανεξάρτητα από τη Δύση, εκτός από την ισορροπημένη και σοφή ηγεσία του Προέδρου Ερντογάν, έκανε την Τουρκία ελπίδα για χώρες και λαούς.

Η Τουρκία είχε μια ιστορική αποστολή, αλλά δεν είχε την οικονομική δύναμη για να ανταποκριθεί σε αυτή τη ζήτηση, Σήμερα, όμως, αυτή η αποστολή είναι και οι δυνάμεις της πρόκειται να συναντηθούν.

Η Τουρκία μπορεί να απαλλαγεί από την αποικιακή κηδεμονία και να γίνει πολιτικά ανεξάρτητη, βήμα προς βήμα σε πολλές ισλαμικές χώρες.

Είδαμε τον αντίκτυπο των διπλωματικών πρωτοβουλιών του Ερντογάν, ενάντια στον κίνδυνο του Ισραήλ να διαπράξει γενοκτονία. Ακόμη και μόνο οι συνομιλίες με την Αίγυπτο είχαν αντίκτυπο.

«Δεν έσβησε το όραμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»

Δεν είναι μόνο οι Τούρκοι που ελπίζουν να δουν την Τουρκία τόσο δυνατή όσο η Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά μάλλον είναι η ελπίδα όλων των καταπιεσμένων και διωκόμενων στον κόσμο.

 Οι Τούρκοι έχουν αυτοκρατορική εμπειρία στη διαχείριση όλων των θρησκειών, των πολιτισμών και των εθνών με δικαιοσύνη και έλεος.

Η Δύση κατέλαβε τα εδάφη μας για έναν αιώνα, και συνέχισαν να δυσφημούν τους Οθωμανούς, τους Τούρκους και τους Άραβες για εκατό χρόνια, αλλά όλες αυτές οι προσπάθειες δεν μπόρεσαν να εξαλείψουν την επιθυμία αυτού του λαού για πρόοδο και ανάπτυξη.

Κάθε παιδί στη Γάζα, στον τουρκικό κόσμο, και όλοι οι καταπιεσμένοι σε όλο τον κόσμο σήμερα χρειάζονται απεγνωσμένα μια Τουρκία τόσο δυνατή όσο η Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ihsan Aktaş – Yeni Şafak

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ