Παρουσίαση του βιβλίου “Για την Ελλάδα που ματώνει” της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή τη φορά δεν μπόρεσαν οι μπαχαλάκηδες να διακόψουν την παρουσίαση του βιβλίου «Για την Ελλάδα που ματώνει» της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη και έγινε μια ωραία εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ενώ κόπηκε παραδοσιακά και η βασιλόπιτα των φίλων του Στέλιου Παπαθεμελή, ο οποίος ήταν παρών.

Το πολύ σημαντικό βιβλίο «Για την Ελλάδα που ματώνει», το οποίο περνάει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, παρουσίασαν το Ιδρυμα Δελιβάνη και οι Εκδόσεις Μπαρμπουνάκη στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, η αίθουσα της οποίας ήταν κατάμεστη – είχε μάλιστα και ορθίους.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Μανώλης Κοττάκης, διευθυντής της εφημερίδας «Εστία», ο Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος, πρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ, ο Γιώργος Χαρβαλιάς, αρθρογράφος στην εφημερίδα «δημοκρατία», και η συγγραφέας Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη.

%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7 %CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%9F 2
Στις 22 Ιανουαρίου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη – Δελιβάνη, στην Κεντρική δημοτική βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης, ενώ η εκδήλωση άνοιξε με την απόδοση τιμών στον Στέλιο Παπαθεμελή από την πρόεδρο του Ιδρύματος Δελιβάνη Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη και από τις «Ανιχνεύσεις» του δημοσιογράφου Παντελή Σαββίδη.

Εξω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να αποφευχθούν οι αισχρότητες που σημειώθηκαν στις 11 Δεκεμβρίου, όταν αρχικά επρόκειτο να παρουσιαστεί το βιβλίο, αλλά ματαιώθηκε επειδή εισέβαλαν στην αίθουσα του ΑΠΘ ομάδες αναρχικών και δήθεν εκπροσώπων φοιτητών που διαφωνούσαν με την παρουσία του προέδρου της ÍÉÊÇÓ Δημήτρη Νατσιού στην εκδήλωση, λες και θα έπρεπε να τους ρωτήσουν ποιοι θα μιλήσουν για το βιβλίο και να πάρουν… άδεια στη δημοκρατική Ελλάδα.

Ο τίτλος του βιβλίου «Για την Ελλάδα που ματώνει» φωτογραφίζει εύγλωττα το περιεχόμενό του και μέσα από τα πολυάριθμα και επίκαιρα άρθρα του αναλύεται το δράμα του νεοελληνικού κράτους που επί 201 συναπτά χρόνια δεν του επιτράπηκε να αποκτήσει εθνική ανεξαρτησία.

Αναφέρθηκε ότι «Το μαύρο σύννεφο μιας ακραίας υποτέλειας, που επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο με τα εγκληματικού περιεχομένου Μνημόνια, υποχρεώνει την πατρίδα μας, εκτός ελάχιστων φωτεινών εξαιρέσεων, να περνά τα διεθνή συμφέροντα πάνω από τα εθνικά, ακόμη και όταν αυτή η προτίμηση καταστρέφει το σύνολο των θετικών προοπτικών της».

Δόθηκε ο λόγος, απόλυτα δημοκρατικά, και σε παρόντες, που μίλησαν και για τη σχέση της Ελλάδας με τη Γερμανία, αλλά και το γερμανικό χρέος προς την πατρίδα μας, για το οποίο κωφεύουν οι Γερμανοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ