Ποιες τροφές αποτελούν ιδανικό υποκατάστατο της ζάχαρης;

«Οι άνθρωποι έχουμε μία αληθινή εξάρτηση, έναν πραγματικό εθισμό στη ζάχαρη» αναφέρει η Brooke Alpert, διακεκριμένη διατροφολόγος...

Κρεμμύδι: Πλούσια διατροφική αξία – Ένα πραγματικό δώρο της φύσης

Το κρεμμύδι αποτελεί ακόμη ένα πολύτιμο δώρο της φύσης. Οι αμέτρητες θεραπευτικές του ιδιότητες, τα πολύτιμα θρεπτικά...

«Αθάνατα» τρόφιμα: Οκτώ προϊόντα που δεν έχουν ημερομηνία λήξης

Σε μια εποχή που όλοι πιστεύουν ότι τα πάντα έχουν ημερομηνία λήξης, οκτώ… αθάνατα τρόφιμα, σύμφωνα με...

Τελικά πόση πρωτεΐνη χρειαζόμαστε καθημερινά;

Προϊόντα με περισσότερη πρωτεΐνη, συμπληρώματα, μπάρες, αλλά και σαρκοπενία και μεταβλητές ανάγκες διαμορφούμενες από τον τρόπο ζωής...

Κατάθλιψη: 5 τροφές που επιδεινώνουν τα συμπτώματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι μετά από μια δύσκολη μέρα θέλουν να πέσουν με τα μούτρα σε ό,τι πιο...

Πονόλαιμος: Ζεστό, ή κρύο ρόφημα;

Σε κάποιο σημείο στη ζωή σας, χωρίς καμία αμφιβολία υποφέρατε από πόνο στον λαιμό, συνήθως από κάποιο...

Το λεμόνι σαν καλλυντικό προϊόν

Όλοι χρησιμοποιούμε το λεμόνι στο μαγείρεμα, αλλά γνωρίζετε ότι υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να...

Μαύρο πιπέρι, τα οφέλη ενός αγαπημένου μπαχαρικού

Γνωστό σε όλους μας το μαύρο πιπέρι, υπάρχει σε κάθε σπίτι και επάξια έχει κερδίσει τον τίτλο...

Πόση ζάχαρη έχουν τα αποξηραμένα φρούτα: Θα μείνετε άναυδοι…

Τα φρούτα τείνουν να περιέχουν σημαντικές ποσότητες φυσικών σακχάρων. Στα αποξηραμένα φρούτα, επειδή το νερό/υγρασία έχει αφαιρεθεί...

Μαϊντανός, τα οφέλη του μυρωδάτου βοτάνου

Ο μαϊντανός συγκαταλέγεται στα πιο δημοφιλή βότανα του κόσμου και είναι ένα γνώριμο φυτό στους Έλληνες, αφού...

6+1 τροφές που τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος

Οι ειδικοί επιστήμονες επέλεξαν μερικά από τα τρόφιμα που βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Αυτό που...

Ο πλανήτης χρειάζεται επειγόντως περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Η παγκόσμια γεωργία παράγει υπερβολικά πολλά σιτηρά, σάκχαρα και λίπη, ενώ η σημερινή παραγωγή φρούτων, λαχανικών και...

Χαλκός: Πού χρησιμεύει & σε ποιες τροφές θα τον βρείτε

Ο χαλκός είναι ένα ιχνοστοιχείο απαραίτητο για τον οργανισμό σε μικρές ποσότητες. Ο χαλκός συμμετέχει σε μία...

Οι ειδικοί του Χάρβαρντ συμβουλεύουν: 5 τροφές για να ρίξετε την χοληστερίνη

Η επιλογή των κατάλληλων τροφών μπορεί να σας βοηθήσει τα μειώσετε τα αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης και να...

Εκδηλώσεις για το μητρικό θηλασμό

Το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων και ο Σταθμός Προστασίας Μάνας – Παιδιού – Εφήβου σε συνεργασία με τον...

Η διατροφική αξία της μουσταλευριάς

Ο μούστος είναι το κύριο συστατικό για την παραγωγή της μουσταλευριάς. Ο μούστος είναι ο χυμός των...

Ο ρόλος του ψευδάργυρου στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Από την πρώτη ανακάλυψη σε ιρανικό αρσενικό το 1961, η ανεπάρκεια ψευδαργύρου στον άνθρωπο είναι πλέον γνωστό...

Κόκκινο κρασί: Τα οφέλη του για την ακοή

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι το κόκκινο κρασί βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης. Πέρα από αυτή την...

Goji berry, γνωρίστε τα κόκκινα «διαμάντια»

«Είμαστε ό,τι τρώμε» έλεγε ο πατέρας της Ιατρικής, Ιπποκράτης και αναμφισβήτητα είχε δίκιο, αφού όλες οι σοβαρές...

Μαστίχα Χίου: Φάρμακο για καταπολέμηση τριγλυκεριδίων και λίπους στο συκώτι

Ολοένα και περισσότερο δοκιμάζονται οι φαρμακευτικές δράσεις της μαστίχας και οι ευεργετικές ιδιότητες του μοναδικού καρπού της...

Τροφικές αλλεργίες: 5 κανόνες πρόληψης για να αποφύγετε τον κίνδυνο

Η διαχείριση των τροφικών αλλεργιών είναι σύνθετη υπόθεση. Η αντίδραση του οργανισμού σε μια απαγορευμένη τροφή, μπορεί...

Πράσινες (VS) μαύρες ελιές: Προσοχή στην πίεση του αίματος – Τι πρέπει να ξέρετε

Η διατροφική αξία της ελιάς έχει γίνει “ευαγγέλιο” στα χείλη των διατροφολόγων εδώ και πάρα πολλά χρόνια....

Αλεύρι Ζέας: Μια νέα τροφή από την αρχαιότητα

Είναι γεγονός ότι η ζέα (ή σιτάρι ζέας) είναι μια ανερχόμενη τροφή, η οποία κερδίζει όλο και...

Ιπποφαές: Το θαύμα της φύσης

Αυτός ο μικρός πορτοκαλοκίτρινος καρπός έχει καταφέρει να γίνει παγκοσμίως γνωστός ως «δυναμίτης υγείας», και την ευθύνη...

Κρυολόγημα: Γιατί δεν πρέπει να τρώτε γαλακτοκομικά

Επί αιώνες οι άνθρωποι πίστευαν ότι η κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων όταν έχουν κρυολόγημα, επιδεινώνει τα...

Η «άγνωστη» βιταμίνη P

Ο όρος βιταμίνη P χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1930 για να περιγράψει ένα σύμπλεγμα...

Νερό… πηγή ζωής

Πόσοι από εσάς το πρωί που ξυπνάτε πίνετε νερό και πόσοι καφέ; Παρόλο που δεν σας...

Ποιες είναι οι δύο καλύτερες τεχνικές απομνημόνευσης;

Όλοι οι άνθρωποι περνούν κάποια στιγμή από μία ποικιλία εξετάσεων: Από τους μαθητές και τους σπουδαστές μέχρι...

Σιρόπι από αγαύη ως υποκατάστατο ζάχαρης: Τι ΠΡΕΠΕΙ να ξέρετε για λόγους υγείας

Οι βλαβερές συνέπειες της ζάχαρης είναι από τα λίγα πράγματα που οι περισσότεροι ειδικοί σε θέματα υγείας...

Ψυχική υγεία: Τρεις καθημερινές συνήθειες που βελτιώνουν τη διάθεση

Εάν υποφέρετε από άγχος ή κατάθλιψη, είναι πολύ πιθανό να επηρεάζονται αρκετές πτυχές της καθημερινότητάς σας. Υπάρχει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ